MANAFU*

Abonamente Evensys

Ofer protectie online pentru un an

In timpul prezentarii Kaspersky Internet Security 2011 de saptamana trecuta, mi-am dat seama ca niciodata nu am fost interesat de securitatea calculatorului sau a experientei mele online. Poate si pentru ca folosesc Mac de ceva ani. Dar si din ignoranta. Te trezeste la realitate fie o prezentare simpla a amenintarilor care te pasc, fie patanie unui apropiat. Pe mine m-au trezit amandoua, asa ca voi cauta sa ma informez despre securitatea online pe Mac. Pentru antivirus m-am oprit la acesta.

Am la dispozitie acum un kit Kaspersky Internet Security 2011, pentru PC, valabil pentru un an si am decis sa il ofer intr-un mic concurs. Spune in comentarii sau pe Facebook ce fel de intamplari neplacute se pot intampla utilizatorilor de Internet. Numeste doar una si vei intra in tragerea la sorti pentru licenta mea Kaspersky. Castigatorul il voi anunta miercuri (8 septembrie).

29 comentarii

  1. ocsike says:

    Poate trimite mesaje nedorite gen spam

  2. cristian says:

    Fara un antivirus cel mai rau este sa iei un virus care sa iti formateze hdd-ul.

  3. Se duce pc-ul pe apa sambetei. Cel putin asta mi se intampla mie. Si nu e vorba de simplii virusi care iti fac calculatorul sa ruleze mai greu, ci ce adevarate erori, precum Blue Screen of Death si restartare automata o data la 10 minute. Eu traiesc asta. :))

  4. Se pot intampla foarte multe lucruri neplacute: de la pierderea identitatii online, la furtul de date confidentiale (in cazul celor ce folosesc conturi bancare), pierderea datelor importante din calculator si se poate ajunge pana la infectari hardware daca ce-i care lasa un backdoor deschis pentru virusi nu sunt atenti.

  5. Mariuskl says:

    Eu unul am avut o groaza de probleme cu siteurile web pe care le-as fi putut evita daca as fi bagat din timp un antivirus. Folosesc acum trialul de la Kaspersky, dar nu mi-ar strica o licenta pentru un an.

  6. BANATEANU says:

    se poate intampla orice, depinde pe ce siteuri intri si ce atasamente deschizi. important este sa te protejezi si bineinteles sa fi precaut

  7. Alexandra says:

    In lipsa unui antivirus bun, poti pierde date importante legate de site-urile pe care le utilizezi, parolele pe care le introduci sau timpul pe care il petreci online.

  8. Adi says:

    E interesant ca la americani Kaspersky antivirus for mac e 39,95$ si la noi e 59.95$.

  9. Bogdan says:

    Singura mea problema cu Kaspersky pe langa avansul in protectie fata de celelalte concurente Nod sau Norton este aceea ca foloseste extrem de multi rami in comparatie cu acestealalte… Pana se regandesc rusii, hai cu nodu :p

  10. John says:

    Nu m-am dat in vant niciodata dupa antivirusi. Mi se pare mai important ca noi sa invatam cum sa ne protejam, sa nu mai descarcam orice de pe internet si sa recunoastem anumite “placeri” ale expertilor ce vor sa ne infecteze pc-ul. Ti se poate intampla sa descarci un .exe de pe internet care-ti trimite toate parolele salvate in browser-ul tau catre un anumit email, astfel te cureti de “pacate”, dar si de lucruri importante.

  11. Lorin says:

    Navigam odata pe un sit destul de respectabil si citeam cateva comentarii ale unor utilizatori. Unul din ei postase un link catre o stire. Cand am intrat pe link, surpriza: fereastra browser-ului se redimensionase la 1/4 din ecran si se plimba dintr-un colt in altul.
    N-am avut alta optiune decat CTRL+SHIFT+ESC si inchiderea firefox.exe. Am avut noroc fiindca la redeschidere m-a intrebat daca doresc restaurarea ferestrelor din sesiunea precedenta. Daca nu m-ar fi intrebat si le-ar fi restaurat automat, cu siguranta o luam de la capat.

  12. Marian P. says:

    Daca iti intra un troian si ai salvate prin calculator datele cc-ului, poti sa-ti iei adio de la contul respectiv 🙂 (PS. cred ca este un i in plus pe acolo)

  13. Bogdan Tronaru says:

    Eu am avut o problema cu cativa ani in in urma. Am intrat pe internet, si am cautat cateva informatii pe un motor de cautare, am intrat pe un site care parea sa imi ofere aceste informatii, dar defapt am fost redirectionat catre un alt link(nu il puteam inchide) si a plecat o scanare. Dupa ce a scanat am primit spam cu instalarea acelui program, care se presupunea a fi antivirus. Dupa instalare, am dat din nou scanare. Toata bune si frumoase pana cand am observat ca mi-au disparut o mare parte din documente.
    Mentionez ca in acel moment nu aveam niciun antivirus.

    Sa aveti o zi faina.

  14. mihai toader says:

    pierderea datelor de autentificare pt carduri, ebay, etc.

  15. sens vulgar says:

    Poti descarca un virus zero-day care iti va da batai de cap…si daca nu ai protectie proactiva buna …—> reinstalare …

  16. Sabina Baciu says:

    Cred ca cel mai nasol ti se poate intampla sa iti moara calculatorul si, implicit, toate documentele + datele – daca nu le salvezi pe un hard extern. Iar pe parcurs poti avea tot felul de neplaceri: mie mi s-a intamplat sa downloadez un joc virusat care facea tot felul de chitibusarii – imi schimba icon-urile, restarta calculatorul, schimba culorile, dimensiunea ecranului.. Eram la varsta adolescentei cand s-a intamplat asta si imparteam calculatorul cu tata – va dati seama ce scandal a fost!! A trebuit sa chemam un prieten de familie care se pricepea la calculatoare ca sa putem scapa de virusul asta.. Plus pedeapsa de a nu mai folosi internetul pentru o luna 🙂 Acum folosesc un anti-virus gratuit, insa sunt constienta ca nu are cum sa fie la fel de eficient ca un Kaspersky

  17. George D says:

    Una dintre cele mai neplacute lucruri ar fi accesarea casutei de e-mail, iar de aici ar putea rezulta pierderea conturilor bancare, a conturilor de pe alte siteuri; daca proprietarul detine si siteuri, atunci si siteurile respective pot fi afectate enorm, mai pe scurt toata viata online a utilizatorului respectiv.

  18. alinacst says:

    Pentru ca citeam zilele astea si despre vulnerabilitatea retelelor, iata 2 cazuri mentionate in “We – Think: Mass Innovation, Not Mass Production”: prabusirea infrastructurii de internet in Estonia in 2007, cand organizatii comerciale au fost atacate de peste 1 milion de computere coordonate din Rusia + infectarea a pana la 6000 de computere cu un virus informatic pentru ca un masterand de la Universitate Cornell a trimis un fragment de software cuiva de la MIT. Soft-ul a inceput sa ruleze si purtandu-se ca o persoana care doreste sa se logheze a virusat computerele din apropiere conectate la internet.

  19. MIhai says:

    Sunt diverse intamplari neplacute pe care le poti avea din cauza ca neglijezi securaitatea calculatorului tau incepand de la infectarea PC-ului cu virusi pana la pierderea de informatii sau chiar furtul de fisiere

  20. Marinescu George says:

    In primul rand am gasit o greaseala,citez : “pentru ca folosesc Mac de ceva anii.”.Sunt convins ca a fost una datorata neatentiei 👿
    Si sa va raspund la intrebare: sunt utilizator de PC de putin timp,prima data am facut cunostinta prin 1997,la terminarea liceului,mai exact la locul de munca.Nu voi intra in detalii,sunt convins ca nu intereseaza pe nimeni acest aspect.Dar l-am amintit deoarece de atunci si pana recent nu am folosit un antivirus,considerand ca cea mai buna protectie pentru PC este insusi utilizatorul.A devenit cam greu totusi in ziua de azi pentru un necunoscator in ale informaticii sa se fereasca de toate “necazurile” pe care le intalneste navigand prin internetul de azi.La vremea respectiva nu aveam “net”.
    Azi insa,site-uri de phishing care atenteaza la siguranta banilor nostrii ne fac viata grea cand facem cumpărături online sau tranzacții bancare .Tot felul de aplicatii care exploateaza un sistem Windows cu o gramada de deficiente,lacune in proiectare samd.Aplicatii care incanta utilizatorul obisnuit si modifica sau,mai rau,distrug sistemul de operare facandu-l inutilizabil.Port-uri deschise prin care hacker-ii pot ataca si lua eventual controlul asupra unui PC.Acestea au fost cateva exemple doar.Altele ?Ar mai fi virusii,troienii,banner-ele,spam-ul etc.

  21. se mai intampla. am corectat! mersi

  22. Marinescu George says:

    Stiu,sa gresestinu poate fi decat firesc.Numai cel ce nu face nimic nu greseste.Zice el…

  23. Liviu says:

    Salut.Intamplari neplacute pot fi : utlizatorului sa i se selocite instalare unui anti-virus fals care dupa instalare sa-i arate diferite fisiiere infectate care de fapt sant curate iar mai apoi utlizatorului sa i se solicite achizitionarea ”suitei de securitate” pentru a devirusa calculatorul ”infectat”.Aceasta fiind dor una din zecile de intamplari care pot afecta utilizatorul de internet.

  24. Ihearlights says:

    E la fel ca si cu prezervativul. unii nu il folosesc pentru ca spun ca lor nu li se poate intampla, ca ei au grija. restu, sunt precauti, ca e mai bine. Deci, pentru chestii nedorite (prin calculator), foloseste Antivirusul:D
    Tin minte de virusul ala de iti face foldere goale alandala.

  25. mac says:

    Cel mai nasol e sa apara o pana de curent iar tu sa suni la Help Desk si sa spui ca pc-ul are o problema 🙂 Glumeam!

    P.S. – Fericitule detinator de Mac! Cit va invidiez!

  26. adspedia says:

    “ce fel de intamplarii neplacute se pot intampla utilizatorilor de Internet”?

    In 14 ani de utilizare internet pot sa spun ca am trecut, fie personal, fie prin povestioarele prietenilor, prin cam toate posibilele neplaceri online.

    Va dau un singur exemplu, al unui vecin de scara:

    Stiti desigur cu totii de celebrele “Scrisori nigeriene” care erau la moda in 1999-2001 (unii mai cad victime si astazi).

    Daca vecinul meu ar fi avut un antivirus si firewall cu licenta instalat, nu ar fi dat curs unui astfel de email, nu ar fi intrat pe phishing site-ul al carui URL l-a primit in email, nu ar fi ceru tmamei sale 12.800 USD sa plateasca “bank transfer commission” pentru “premiul” de 290MILIOANA USD castigat, in urma mortii subite intr-un accident pe o platform apetroliera, a unui magnat care FIX pe el l-a lasat mostenitor al unui cont dintr-o banca din Elvetia …
    :))))))

    Sa continui? 🙂

  27. Pato Basil says:

    Virusarea.Sunt anumiti virusi care din pacate afecteaza partea hardware:((
    de alea mie frica cel mai tare …o informatie o mai gasesti sa zicem dar sa schimbi o piesa la PC costa

  28. Dan C says:

    “intamplarii neplacute” ai un “i” in plus

    un virus care omoara toate bookmarkurile si e suficient sa te enervezi groaznic.

    de patit am mai patit cu un virus care a sters absolut ce era in My Documents, chiar daca erau chestii destul de neimportante dar erau si unele salvate la repezeala asteptand sa mearga intr-un loc mai sigur.

  29. adspedia says:

    Pentru siguranta bookmarks-urilor tale si ale tuturor,incearca http://www.xmarks.com (au si app de iPhone si iPad iar cea de Android acuma se face)

Comentează