MANAFU*

Abonamente Evensys

Ajutor pentru cei care ne-au facut oameni

Ieri am lucrat de acasa. Imi spusese o colega ca o sa fie nebunie in centru, greva, manifestatii, tot tacamul. Stiu, gresise ziua. Am stat deci acasa si nu stiu cum am lasat televizorul deschis pe Realitatea TV. M-au demoralizat total vorbele auzite pe fondul zgomotului tastelor. M-am oprit la un moment dat si am privit stirea despre profesoara care a intrat in greva foamei. Indignare totala! Cum putem sa iesim din prapastia in care suntem daca nu ne protejam educatorii?

Spre dupa amiaza, in pauza unui eveniment, am citit pe telefon postul lui Dragos Bucurenci despre Doamna Banu. Si m-a impresionat apelul sau: “Are nevoie de ajutorul foştilor ei elevi, al părinţilor lor, al celor care au cunoscut-o şi al celor care au aflat povestea ei“.

Un ajutor pentru Doamna Banu mi se pare cel mai frumos gest de recunostinta din partea fostilor elevi fata de omul care i-a facut oameni. Poate voi nu ii vedeti asa pe educatori. Eu cred ca ar trebui sa le dam credit mai mare si sa ii sustinem.

Tags:

3 comentarii

  1. Silvia says:

    Profesoara din Falticeni intrata in greva e profesoara mea. Am facut doi ani de pregatire cu ea, de psihologie si economie, si ii daotrez locul in care sunt acum, pentru ca am reusit sa intru unde am vrut la facultate si chiar am invatat carte si am reusit sa inteleg lumea in care traiesc si sa evoluez. In acest sens, in 5 zile, la cauza pe care am lansat-o pe Facebook pentru a o sustine, pentru a aduna fosti elevi si colegi profesori care sa isi manifeste in cel mai simplu mod cu putinta sprijinul, au aderat 112 oameni.
    FB: http://www.causes.com/causes/539565?m=a015ecd7

    Avem nevoie de astfel de dascali, care merita tot respectul si recunostinta noastra!

  2. Bogdan Gagea says:

    Consider o crima reducerea salariilor medicilor si profesorilor. O tara nu se poate dezvolta fara educatie si sanatate. Este absurd … din pacate politicienii nostri se prefac ca ploua.

  3. A.Faith says:

    Mama e învăţătoare şi ştiu foarte bine ce înseamnă pentru un astfel de om recunoştinţa arătată de foştii elevi. Cred că momentul în care am văzut-o cel mai deprimată din acest punct de vedere a fost când în perioada grevelor din învăţământ, apăreau tot mai multe voci care afirmau că profesorii nu merită remuneraţia pe care o cer şi că rolul lor în viaţa oamenilor nu e chiar atât de important pe cât s-ar crede.

    Şi când te gândeşti că toţi ştim a scrie datorită unor oameni care au muncit pentru asta…

Comentează