MANAFU*

Abonamente Evensys

Ce inseamna muzica pentru tine?


Acest post este pentru cei care vor sa se opreasca din agitatia cotidiana pentru un moment, pentru cei care vor sa isi limpezeasca mintea, pentru cei care iubesc muzica. Este de fapt o invitatie la concertul lui Mischa Maisky, “cel mai bun si cel mai nebun violoncelist al lumii”, de pe 27 octombrie, la Ateneul Roman.

Concertul face parte din seria “Cruciada Culturii“, o initiativa ce isi propune sa aduca publicului roman mari nume din muzica internationala. In acest nou concert, o veti vedea si pe Lily Maisky, fiica violoncelistului. Biletele pot fi procurate de pe site-ul Eventim.

Am privit cu atentie clipul de mai sus si am fost uimit. De pasiunea muzicienilor, de sincronizarea lor, de stapanirea de sine, de controlul absolut asupra instrumentelor si la final de reactia salii. M-am intrebat apoi daca noi, in tot ceea ce facem, reusim sa avem aceste realizari: pasiune, control, dedicare, profesionalism si recunoastere.

Mi-am dat seama ca in multe momente muzica are un efect puternic asupra mea si cu siguranta este unul din lucrurile fara de care nu as putea trai. Sunt curios ce inseamna muzica pentru voi si va invit sa imi spuneti in comentarii. Am si un mic incentive, de fapt doua. Am primit de la organizatorii Cruciadei Culturii doua CD-uri cu muzica lui Maisky pentru a le oferi cititorilor mei. Voi trage la sorti dintre comentarii.

Asadar, ce inseamna muzica pentru tine?

UPDATE: Cele doua CD-uri merg la Alexandra (msahc) si Iulia (iyli).

14 comentarii

  1. Lumi says:

    muzica e cel mai adesea relaxare, dar uneori poate reprezenta o adevarata terapie. am inteles asta atunci cand am descoperit muzica indie folk, un adevarat medicament al sufletului. iar melodiile lui Griffin House sunt pur si simplu desavarsite. 🙂

  2. Oana says:

    Prin muzica revin la mine. Ma detasez de tot de nu ma lasa sa “respir”, dar la modul frumos. Asta nu inseamna ca totul se transforma in indiferenta, ci pur si simplu lucrurile revin in echilibru. Muzica ma relaxeaza, imi creeaza conexiuni, ma inspira, ma determina.

  3. doulfe says:

    Muzica pe care si-o alege cineva este o completare a personalitatii sale si ajuta la echilibrarea acesteia din urma. La fel ca orice hobby. Zic si eu.

  4. Brainiacro says:

    Music is my life !
    Cu asta consider ca am spus tot.

  5. Iulia says:

    muzica este culoarea vietii,mangaierea sufletului,glasul sentimentelor.
    eu nu pot sa mi imaginez viata fara muzica,pur si simplu imi este imposibil,muzica exprima stari,uneori produce chiar si fericire…
    muzica e viata.

  6. Steffy says:

    Pai ..cred ca scopul muzicii ,ca si al oricarei arte ,e de a exprima ceva ..
    pentru mine reprezinta un mod de relaxare sau de distractie ..depinde de circumstanta 🙂

  7. eu says:

    ascult … atat. Nu poate reprezenta ceva . Orice ar reprezenta nu s-ar putea descrie in cuvinte. De asta e muzica. probabil la intrebarea ta s-ar raspunde corect tot prin muzica.

  8. zvera says:

    Pentru mine, muzica este o forma de expresie si, ca orice arta, o modalitate de a te conecta la o alta dimensiune decat realitatea palpabila. Poate fi un panaceu care sa-ti imblanzeasca orice stare dar si sa iti imbogateasca trairile cu noi si nebanuite nuante. Cred ca imprevizibilul, nelimitarea reprezinta cel mai bun teren pentru subiectivism si, de aceea, o invitatie calda catre sensibilitatea oricui. Mie imi plac mult si trubadurii stradali, imi schimba ritmul intregii zile dc aud ceva de calitate, nu doar plangacelile inganate de vreun cersetor prin metrou sau autobuz. Mereu m-am intrebat de ce nu vad cantaciosi consacrati sau aspiranti, la metrou, live, doar pentru placerea de a performa si incanta niste amarasteni care vin de la serviciu dar si pentru a testa piata on the spot.

  9. Alexandra says:

    Greu de spus. Un refugiu, o unealtă ce mă ajută să depășesc situațiile mai complicate… relaxare, emoții, trăiri…
    Într-un cuvând: o dependență.

  10. Alexandra says:

    Din punct de vedere structural, muzica e o complexitate de semne, mai exact note muzicale. Acestea fiind combinate dau o naratiune muzicala, care pare sa porneasca de la un inceput, sa aiba un punct median si desigur nelipsitul sfarsit. Seamana cu teoria evolutionista.

    Din punctul meu de vedere, muzica e o reflectare a sinelui. Din acest motiv, starea de spirit a individului influenteaza in mod patentat muzica pe care o asculta, aceasta diferind de la stare la stare.
    In cazul meu, are un puternic efect calmant, relaxant si inspirator. Si bineinteles ca imi poate servi o paleta variata de evenimente prin versuri, linie melodica, tonalitati folosite si desigur interpret.

  11. Geanina says:

    Conform Dex-ului, muzica este arta de a exprima sentimente si idei cu ajutorul sunetelor combinate intr-o maniera specifica.
    Muzica ne afecteaza in cele mai diverse moduri: ne face sa ne bucuram, sa ne intristam, sa ne simtim invingatori; iti poate da aripi, te poate motiva, linisti, si chiar adormii…muzica este un sens al vietii.

  12. iYli says:

    In tot este muzica. Intregul zgomot al orasului e interpretat de o mare orchestra.

  13. Adi says:

    Pentru mine este matematica pe note. Si sunt indragostit de matematica.

  14. iYli says:

    Multumesc pt cd. Vestea a reprezentat intr-adevar o surpriza 🙂

Comentează