MANAFU*

Abonamente Evensys

Sa fim barbati, ce naiba!?

In urma cu un an si jumatate, am introdus moderarea comentariilor pe blog. Am motivat gestul aici. Astazi, am decis sa nu mai las niciun comentariu de acum inainte daca autorul nu se identifica cu o adresa de e-mail valida si (optional) cu adresa unui blog, cont de Twitter sau Facebook. Eu imi doresc comentarii nu pentru volum, ci pentru discutii de buna calitate.

Chiar daca ai dreptate, ai un punct de vedere interesant sau scrii frumos, eu vreau sa stiu cu cine vorbesc si cred ca la fel isi doresc si ceilalti participanti la discutie. Mai mult, declararea identitatii tine de asumarea vorbelor din comentarii si da legitimitate punctului de vedere. Deci hai sa fim barbati!

19 comentarii

  1. Costin says:

    Heheeheh. “Suntem comentatori sau nu mai suntem!” 🙂

  2. Mi se pare normal sa fim!

  3. Hai sa facem un experiment. Lasam comentarii doar cu contul de facebook dupa care tragem niste concluzii .. 🙂

  4. andreea says:

    Sau femei ca tot vine Wow 🙂

  5. Haotik says:

    Eu nu vad comentarile cand vin din feed reeader, multa vreme am trait cu impresia ca 1. sunt primul care comenteaza si 2. ca la tine pe blog nu comenteaza nimeni.

  6. bibicu says:

    Comentez pentru asta 🙂

  7. Mika says:

    Eu incerc sa-mi dau seama care-i atitudinea potrivita fata de hateri. Studiez… 🙂

  8. Adi says:

    Sa accepti toate cometariile fara moderare mi se pare sinucidere curata.

    Ideea de a te identifica atunci cand comentezi e buna. Dar daca un om are sau nu Twitter sau blog nu ar trebui sa fie un criteriu in aprobarea comentariilor.

    Un email valid este un criteriu esential pentru a aprobarea unui comentariu, dar PRINCIPALUL factor ar trebui sa fie continutul comentariului.

  9. Harvi says:

    Eu nu am probleme de genul asta. 🙂

    Poti sa imi spui, procentual, cam cate comment-uri rejectezi la un articol?

  10. nu foarte multe! aproape niciodata! doar ca pana acum am lasat si anonimii sa comenteze. cred insa ca decenta online va fi stimulata daca cerem comentatorilor sa se identifice.

  11. Harvi says:

    Mie mi se pare normal sa se identifice, dar in acelasi timp mi se pare normal si sa aiba dreptul la exprimare, atata timp cat nu injura.
    Mai vad un caz in care sa zic ai avea sa zicem sute de commenturi la un articol si cel mai probabil se vor indeparta de subiect si atunci ar trebui sa se mute cu discutia pe un alt topic.
    Dar in afara de injuraturi nu vad motive de cenzurare. 🙂

  12. Când am intrat în blogosferă mă semnam mereu cu Florin Grozea (Hi-Q). Fluture m-a certat că ’show off’ (mă dau mare) dar eu credeam cu tărie că vorbele/mesajul/informația/părerea are valoare mai ales dacă știi cine o spune. Mesajul poate fi fundamental diferit dacă este transmis de un stand-up comediant sau de un elev de liceu, de exemplu.

  13. Blogul este un loc intim, personal. Proprietarul poate hotărî orice în acest spațiu. Sunt bloguri care nici nu au secțiune de comentarii, sunt alte bloguri pe care nu poți intra decât cu parolă etc.

  14. Bogdan T. says:

    Mi se pare normal sa ne identificam fiecare in comentarii. Aduce intr-adevar putina responsabilitate.
    Acum exista si contraxemple: Citesc online Evenimentul Zilei de cativa ani si atunci cand comentariile erau anonime era multa balacareala si injuraturi fara rost. Acum la vre-un an dupa ce au creat sistemul de comentarii cu cont pe evz.ro se intampla cam acelasi lucru.
    Indiferent, eu sunt pentru autentificare.

  15. Fluture says:

    Au trecut mai bine de 4 ani de atunci si tu tot n-ai inteles ce am vrut sa zic. Iti mai spun inca o data. E ultima oara.

    Nu “Florin Grozea” ma deranja pe mine, ci “Hi-Q”-ul din coada lui. Comentariile tale, in mare majoritate, nu aveau legatura cu muzica, erau pe alte teme. In aceste conditii nu vad ce cauta HiQ-ul acolo. Doar simpla ta nevoie de promovare/recunoastere. Parerea ta nu avea mai mult sau mai putina “greutate” daca semnai pur si simplu “Florin” sau “Florin Grozea”.

    Cat despre ce zice Cristi, nu m-au deranjat niciodata comentariile anonime, atata timp cat punctul de vedere exprimat era coerent, argumentat si fara injurii. Am semnat mai bine de 6 ani cu “Fluture”, nu cred ca ceea ce am spus ar fi avut mai multa “greutate” daca imi dadeam numele si/sau prenumele.

  16. Despre ’Hi-Q’ din coadă vorbeam, așa cum ai observat nu-l mai folosesc de când a început online-ul să știe cine e F.G. Au trecut 4 ani și tot te faci că nu înțelegi ce zic.

  17. Felicitari. Asa gandesc si eu.
    Da vezi ca sintagma HAI SA FIM BARBATI poate fi relativa. Ca deh, poate ai si cititoare ce comenteaza p-acilea. Ele tot barbati vor fi?

    Salutari

  18. Pol says:

    Cu siguranta o initiativa buna, demna de urmat. Insa, subscriu si la ce a zis Adi, Bogdan T si Fluture: degeaba nu mai scrii sub anonimat daca in continuare nu scrii ce trebuie si cum trebuie (relevant, fara injuraturi sau limbaj colorat de orice fel etc.)

    Spor!

Comentează