MANAFU*

Abonamente Evensys

Doua sugestii pentru utilizatorii de mail

Pentru mine mail inseamna Gmail. Il folosesc de ceva vreme pe post de mail oficial. Celelalte conturi sunt directionate spre el. Chiar platesc de doi ani pentru spatiu extra de stocare. Nu stiu daca exista o optiune mai buna, nu am cautat. Gmail “isi face bine treaba”. Filtrul anti-spam mi se pare genial, chiar daca uneori (foarte rar) mai scapa cate un mail nedorit. Dar imi doresc mai mult de la el.

Imi doresc sa pot alege ora la care sa plece mail-ul asa cum setez aparitia unui post pe blog la un anumit moment. Solutia descoperita recent este Boomerang, un plug-in de Firefox si Chrome. L-am incercat si a functionat.

Cum primesc foarte multe mail-uri, uit uneori sa raspund la timp unor mesaje importante. Imi doresc un soi de reminder. M-am tot gandit la niste solutii, insa cea mai la indemana mi-a fost oferita de NudgeMail, un serviciu care iti retrimite un anume mail la momentul dorit. Poate fi o ora specifica sau ceva de genul “luni”.

Alte idei, solutii, sugestii?

9 comentarii

  1. Costin says:

    Nu stiu daca folosesti Gmail direct din browser sau via client dar poti sa transformi mailul in “Task” si sa ii pui un reminder. Poti sa o faci direct din browser (“More Actions” -> “Add to tasks” -> setezi data la care iti apare reminder-ul) sau din clientul de mail. Daca ai un smartphone o sa iti vina si notificare pe mail ca ai overdue task in momentul in care se declanseaza reminder-ul.

  2. Folosesc in browser! O sa incerc ce mi-ai recomandat! 10x

  3. skybax says:

    de asta ai problemele astea. Eu folosesc client de mail si gata all problems solved.

  4. Si eu cautam ceva de programat trimisul mailurilor.
    Ce mai caut si nu stiu daca o sa gasesc e un add-on de GMail care sa-mi permita sa raspund la SMS-uri din mail. Ca user de Android, am instalat un app, SMS Backup, care-mi urca sms-urile intr-un “folder” din GMail. eh, dac-as putea sa raspund din GMail (sa faca push in telefon la reply, care telefon sa trimita SMS-ul), bine-ar mai fi.

  5. Gabi says:

    In Settings -> Labs poti gasi o multime de `jucarii` interesante de genul celor descrise de tine.

  6. Costin says:

    @Alex: Gmailul are un serviciu de Gmail (Chat) to SMS dar nu stiu daca este suportat in Romania. Nu vreau sa postez un link dar poti sa cauti “gmail to sms” si dai peste pagina oficiala…

  7. SilviuP says:

    Vad ca au adaugat un guest login, poate are cineva secretara sa-i citeasca mailurile 🙂
    Ce a zis Alex nu e imposibil, ar trebui sa suporte mai nou Androidul push si la sms. Eu sincer as vedea o directie aici, prin intermediul telefonului conectat la cloud. Sa poti alege daca trimiti sms prin el.
    Poate peste ceva vreme, cu birouri Google in Romania, o sa avem si noi Voice si voila: sms to email (and back) 🙂

  8. LucicX says:

    o alta varianta de trimitere a emailurilor cu intarziere poate fi intalnita in outlook express, daca il configurezi cu contul tau de email.

  9. Gabi Boaca says:

    Cristi, multumesc, am avut de cateva ori nevoie de solutie pt delayed sending emails, dar n-am cautat prea mult. 10x again!

    Ca improvement pt Gmail eu folosesc RTM (RememberTheMilk) ca task list si se poate integra f ok cu Gmail / GCal.
    Mai folosesc si un feature de GLabs care permite vizualizarea a doua sau mai multe conturi de Gmail in acelasi (Multiple INBOXES se cheama).

Comentează