MANAFU*

Abonamente Evensys

Protejeaza-te!


Ma dau in vant dupa astfel de clipuri si sustin deschis campania Microsoft.

10 comentarii

  1. Mynsc says:

    Sunt cat se poate de pro softuri originale, insa filmuletul asta e penibil. Sunt destule argumente valide de a plati pentru anumite programe, insa niciunul nu e prezentat aici… Clipul incearca mult prea tare sa fie cool si mainstream, sacrificand complet informatiile obiective si reale. Nu asa se face, parerea mea.

  2. asker says:

    Sunt de acord cu mynsc…. o idee buna pusa in aplicare pe jumatate dupa parerea mea

  3. Sorin says:

    Ar putea fi la fel de bine si o campanie pentru Linux sau OSX, nu? Windows zice: ti-e frica de malware in cartierul rau famat, da-ne taxa de protectie. Linux zice: ca sa scapi de malware, muta-te gratis intr-un cartier mai bun.

    Se porneste oricum de la o premiza falsa, aceea ca daca ai software original esti protejat. Gresit. Pentru majoritatea utilizatorilor nu softul piratat duce la infectarea computerelor. E o sursa de infectare, dar nu cea mai serioasa.

  4. Sorin says:

    Si uitasem, ui-te o campanie draguta:
    http://aseforum.ro/topic/2780-invita%C8%9Bie-%E2%80%9Enu-da%C8%9Bi-banii-pe-prostii-pune%C8%9Bi-linux-pe-pisi%E2%80%9D/

    Nu dați bani pe prostii / Puneți Linux pe PISI – imi place cum suna si parca nu merge pe acelasi limbaj, nu?

  5. Dar este pana la urma, nu? Ideea e ca adesea ne pierdem in explicatii si intre timp se intampla nenorociri!

    Problema cu software-ul pirtata e ca e… piratat. Daca pana acum oamenii nu au fost convinsi ca e gresit ceea ce fac, poate un alt motiv ii va convinge: ca sunt expusi la pericole.

  6. 1300 says:

    Sunt adeptul software-ului original sau al celor open source de aceea comentariul meu se refera strict la clipul prezentat.

    Observ ca la minutul 1:18 ni se spune ca totusi chiar daca avem software original putem fi totusi afectati – cel putin eu asa inteleg atunci cand este prezentata reteaua in care 4 sunt cu software licentiat si unul are software piratat.

    Deci (referindu-ma strict la clip) nu este foarte concludent si imi spune ca e bine sa ai software piratat ca sa ii platesc pe unii care nu imi ofera nicio garantie ca pot fi infectat sau nu / furat sau nu / ars sau nu.

  7. O sa le spun si lor! O sa le cer un raspuns!

  8. Cam suna a propaganda faza cu software-ul piratat. Bineinteles ca nu orice programel luat de pe torenti este clean, se mai gasesc keygen-uri si crack-uri infectate….dar sa nu uitam ca de aceea exista antivirusi. 95% (aproximativ, recunosc nu am nici o statistica exacta) din romani au windows-uri piratate, dar asta nu inseamna nimic in contextul infectarii cu malware, spyware, troieni, etc. N’est pas? Desi e foarte misto videoclipul, tipii prea recurg la propaganda si nu spun adevarul complet. Da, ar fi bine sa cumparam software-ul, dar asta nu inseamna ca daca il luam piratat sistemul nostru o sa clacheze instant. Al meu rezista brav de vreo 4 ani.

  9. Krause says:

    Vai ce minunat sunt! Am software cu licenta dar si cu virusi in acelasi timp! Filmul asta parca e facut pentru copii mici.

  10. Cum tot s-au ridicat niste probleme, am cerut mai multe info. Sper sa fie lamuritoare!

    Studiul IDC (http://bit.ly/gDuFWa) sustine ca: Obtinerea si utilizarea de software contrafacut poate reprezenta o amenintare serioasa pentru securitatea companiilor si a persoanelor fizice. Deseori, crack-urile folosite pentru activare si software-ul contrafacut vin “la pachet” cu malware (virusi, spyware, etc.), ceea ce poate duce la coruperea sistemului de operare, pierderea datelor si furtul identitatii:

    a. IMM-urile care utilizeaza software piratat sunt cu 73% mai expuse pericolului de pierderi sau deteriorari ale datelor si cu 43% mai expuse caderilor critice de sistem de peste 24 ore, comparativ cu firmele care utilizeaza software original, cu licenta.

    b. 1 din 4 site-uri care ofera software contrafacut au incercat sa instaleze cod malitios/nedorit la descarcare

    c. peste jumatate din software-ul Microsoft contrafacut, cumparat de la reselleri din 17 tari, continea coduri false, malware sau nici macar nu a putut fi instalat.

    d. 59% din software-ul contrafacut sau generatoarele de chei descarcate din retele peer-to-peer (P2P) contin malware

    e. Recuperarea dintr-un incident cu software infectat cu malware pentru un singur calculator poate depăși 1.000 USD, iar prejudiciile asociate cu pierderea și compromiterea datelor se pot ridica pana la zeci de mii de dolari per incident.

    2. Studiu Media Surveillance, octombrie 2009 :

    a. Pirații software sunt de asemenea implicați în crearea de Botnet-uri, care reprezintă armate de computere infectate controlate de infractorii cibernetici și folosite pentru a intreprinde si a gazdui activitati ilegale pe Internet

    b. 32% din descarcarile de Windows 7 piratat conțin malware

Comentează