MANAFU*

Abonamente Evensys

Coco este aproape de un nou record

“Nu ai de ce sa fii ingrijorat, totul e ok, nu se poate intampla nimic rau aici”, i-a scris pe Coco tatalui ei pe un servetel trimis printr-un pilot rus. Crina “Coco” Popescu, tanara alpinista de 16 ani, a urcat pe 4 ianuarie vulcanul Mt. Vinson din Antarctica, stabilind un nou record mondial de varsta, si se pregateste acum pentru Mt. Sidley, cel mai inalt vulcan al continentului, pe al carui varf nu a urcat nicio echipa de alpinisti pana acum.

“Stam de 15 zile in Union Glacier asteptand sa plecam. Intre timp am facut ture de schi,mergem pe varfurile din jur,ne antrenam. Suntem optimisti,desi se apropie sfarsitul sezonului si nimic nu pare sigur pentru Sidley. Toti zic ca maine (22.01.2011) zburam. O sa incercam sa facem varful cat mai repede. Problema e ca nimeni nu stie unde aterizam si ce este acolo. In general nu a fost frig, n-a scazut sub -34 grade, dar in toate zilele a batut vantul”, povesteste Coco.

Daca si ascensiunea pe Mt. Sidley reuseste, Coco va fi prima alpinista din lume care incheie circutul Seven Volcanoes – cei mai inalti vulcani de pe cele 7 continente.

7 comentarii

  1. Deci cum ? “n-a fost frig, n-a scazut sub -34 de grade” ? Wow… sunt impresionat, rili.

  2. Gerhald says:

    E laudabila ce a reusit la varsta asta. Keep up the good work!

  3. Haotik says:

    Andrei nu vad de ce ai putea fi impresionat, doar ai un nume predestinat frigului 🙂

    Inca un nume cu care ne putem mândrii în românia.

  4. Manuel says:

    Bravo ei. E bucuria noastra ca ea reuseste. Auzi ce zice: la -34 de grade nu a fost asa de frig. Brrr. E mai barbata decat 95% dintre barbati. Foarte bine. Ma bucur ca a reusit sa stranga banii aia sa poata face cursa. Da-i bice, Coco.

  5. Bogdan says:

    O cred. La -34 de grade, la pol, e chiar vreme de ciocolata calda. Gooo, Coco!

  6. motanu89 says:

    Felicitări COCO, dai dovadă de un curaj ieşit din comun, să-ţi ajute Dumnezeu să urci pe toţi munţii din lume şi să te întorci de fiecare dată cu bine acasă.

  7. Adela says:

    Iar ma faci sa plang, ca prima oara cand ne-am intalnit cu Coco…

Comentează