MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum va fi tratata problema datelor personale in Romania?

In US, e mare valva acum pe tema datelor personale colectate de Apple prin intermediul telefoanelor iPhone de pe piata. In Romania, Catalin, Costin si Cetin (rima este neintentionata) vorbesc despre o expunere prosteasca de date persoanele prin mult-trambitatul site Ghiseul.ro.

La americani, este deja agitatie in Congres, televiziuni, ziare si pe bloguri, iar Taiwan a cerut Apple clarificari in maximum 10 zile pentru situatia creata. Guvernul de la Taipei a luat foarte in serios articolele din presa. Sunt curios cum va fi tratat la televiziunile de stiri si in ziarele locale subiectul Ghiseul.ro intre toate arestarile si scandalurile momentului.

10 comentarii

  1. Andi says:

    Eu cred ca guvernul de la bucuresti nu are dreptul la opinie pe scena internationala. Guvernul nostru asculta ce are de facut si de zis de la altii mai puternici.

  2. Dorian says:

    Numele si CNP-ul le avem trecute pe tichetele de masa. So…tevatura asta cu ghiseul.ro e cam…fara rost. Really.

  3. Eu nu am avut niciodata tichete de masa! Dar asta nu e de fapt problema reala, ci cea legata de securitatea datelor.

  4. Costin says:

    @Dorian: Stii ce-as putea sa fac in Romania daca iti cunosc cnp-ul si adresa? Iti blochez* in 15 minute de la card-ul bancar pana la abonamentul mobil si te las la munte printre gratare sa te uiti la stele. 🙂

    Si, daca nu ar fi ilegal, as face-o doar asa, de dragul demonstratiei, pe Catalin Tenita. Cat crezi ca imi ia sa aflu unde sta? 😀

    * Sunt sigur ca oameni mai… experimentati decat mine pot gasi exemple mai paguboase. 🙂

  5. necenzurat says:

    noi nu avem guvern competent si tie iti pasa de datele personale? pana la urma, ăstia nu sunt in stare sa creeze un server competent pentru casa de sanatate

  6. Costin says:

    Vezi tu, de asta te ia lumea in balon, necenzurat. Tu te plangi ca’s tevile blocului stricate, insa nu esti in stare sa te ingrijesti de robinetul care-ti picura in bucatarie.

  7. Manuel says:

    Daca se mai face caz pe cateva bloguri mari, atunci e posibil sa paara si la canalele de stiri si tot asa. Poate se face ceva. Oricum site0ul celor de la Ghiseul.ro e facut de amatori, pornind de la design si ajungand la modul in care manevreaza datele. 😀 Trebuiau sa ia legatura cu 2finegrs de la Hackersblog sa il intrebe cum trebuie facuta treaba. Sau sa vorbeasca si cu TinKode (are site-ul jos acuma 🙁 ). Bani multi aruncati degeaba.

  8. Emil says:

    Păi la noi nu se va face mai nimic. Românului nu îi pasă cum stă treaba cu datele sale personale până când nu este pus într-o situația nasoală și atunci face un scandal uriaș uitând de indiferența din trecut.

  9. Aghast says:

    @Manuel
    Tragi concluzii cam repede, din cate stiu eu ghiseul.ro a fost oferit cu titlu gratuit de catre APERO, deci nu sunt bani aruncati degeaba. Problema e ca de fiecare data cand se face ceva in tara repede se gasesc persoane “destepte” care sa caute nod in papura.

  10. Noi, romanii, am fost obisnuiti fara sa stim in ultimii ani, sa fim cobai pentru tot felul de experimente .. ba in agricultura cu produsele modificate genetic, ba suntem printre putinii tampiti care s-au grabit la cardurile de sanatate cu cip, ba experimenteaza cu medicamente .. si lista continua .. cred ca deja si exista un sistem bine pus la punct de personal tracking, la nivel global .. si, tinand cont de cele de mai sus, fac pariu ca in Romania deja functioneaza bine mersi fara ca 99% dintre noi sa stim asta cu siguranta !

Comentează