MANAFU*

Abonamente Evensys

Unde se duc trupele cand se duc?

Am trecut aseara pe langa un mall si am vazut pe un ecran luminos anuntul: “Live in HD concertul de retragere al trupei Faithless”. Lasand la o parte faptul ca regret gestul lor si ca multi artisti s-au lasat de muzica pentru a reveni pe scena un pic mai tarziu, m-am intrebat o data “De ce se retrag trupele?” si apoi, “Ce fac muzicienii dupa?”.

Nu cred ca pleaca cineva din muzica pentru a sta mai mult cu familia, a se reorienta in cariera sau se pensioneaza efectiv. Si ce fac apoi? Se apuca de gradinarit, pictat, crescut nepoti? Evident, exista tot felul de raspunsuri, eu eram doar curios daca cineva se pensioneaza devreme. Au lansat mai multe albume, au facut ceva banutzi, altii vor veni din drepturi de autor, mai au cate un studio de inchiriat, merge o retragere, nu?

Tags:

5 comentarii

  1. Faithless este o trupă ’agregator’ (mai mulți artiști cunoscuți care colaborează punctual sau pe o perioadă de timp) și era normal să se încheie proiectul la un moment dat. Cred că membrii trupei se vor dedicat producției muzicale în continuare, ca și până acum.

    În alte cazuri este vorba despre bani și brand (vezi Axl Rose care a preluat drepturile numelui Guns N‘Roses), de bani mai mulți (solistul The Killers sau Nicole de la Pussycat Dolls) sau pur și simplu este o tactică de promovare (Fergie solo fără Black Eyed Peas).

    În general artiștii rămân artiști chiar dacă produc, compun sau cântă toată viața fără să mai fie în atenția presei (main-stream)

  2. Dan says:

    Rolo si Sister Bliss vor continua sa faca muzica: Rolo in studio, Sister Bliss in cluburi si in studio.
    Maxi Jazz se concentreaza pe cursele auto (zicea ca vrea sa ajunga la Le Mans), dupa ce se va plictisi de asta se va reapuca de muzica.

  3. Poate le-a ajuns si lor viata asta agitata si vor sa se relaxeze pentru restul zilelor calatorind, facad sporturi extreme, sau facand alte minuni de care nu au avut timp pana acum. De banuti probabil ca nu duc lipsa si chiar daca se va goli sacul intr-o zi, o pun rapid de un turneu in editie speciala si gata.

  4. Aliceee says:

    Calatoresc, participa la evenimente, opere de caritate, licitatii! Au destui bani, iar daca ai bani invitatiile curg 🙂

  5. missyver says:

    Cred ca intotdeauna este nevoie de o retragere si asta fara un motiv anume. Pur si simplu o pauza…

Comentează