MANAFU*

Abonamente Evensys

Drumul de la un apel pe blog la o stire in media

Constantin Ferseta a scris pe blogul sau vineri: “Ieri, pe la 17.30, un Porsche Cayenne negru cu numar de forma B-……. l-a lovit pe Iulian Craciun (finul nostru in scaun cu rotile, cofondator StartEvo) pe trecerea de pietoni din Dorobanti. L-a lovit, a coborat sa dea carutul la o parte, s-a suit la volan si a plecat de la locul accidentului!”.

Postul sau a fost trimis pe Twitter, unde a primit peste 40 de mentiuni. Inca de la primele reactii, Dragos Stanca a vazut cazul si a trimis un mesaj celor de la Realitatea. Ei au mers apoi pe firul povestii si au intrebat de caz si Politia Rutiera. Stirea initiala o vedeti aici.

Astazi, sambata, Realitatea a anuntat ca autorul accidentului a fost identificat.

Sunt sigur ca au fost mai multi oameni care au contribuit la sustinerea apelului lui Constantin. Adevarul si Jurnalul National au semnalat de asemenea cazul. Am vazut o serie de mentiuni si in media online. Si orice semnal a ajutat cu siguranta. V-am povestit cum am vazut eu desfasurarea “cazului”

Cum cel gasit vinovat e un personaj controversat, probabil incidentul va fi reflectat mult astazi. Sper insa, dincolo de buzz, sa vedem finalul asteptat de toata lumea: aducerea in justitie a celui vinovat.

9 comentarii

  1. rivi says:

    sunt superbe povestile astea in care comunitatea online trage si ajuta omul in offline. respect

  2. karmapolice says:

    chiar o veste buna

  3. Salut,

    Daca am inteles bine, lucrurile stau astfel:

    1) Un om are un blog; 2) Semnaleaza in blog o fapta penala; 3) Persoana vatamata are activitate in online; 3) Prin Twitter este anuntata fapta penala; 4) O persoana cunoscuta in online preia semnalarea; 5) Prin relatii transmite informatia la un post tv; 5) Acesta preia informatia si ii asigura coverage; 6) Autorul faptei penale este identificat.

    Eu cred ca la intamplare au fost de fata trecatori. Intr-o tara civilizata, era suficient, de pe margine, sa dai telefon la 112 sa comunici numarul de inmatriculare. Oricum autoritatile cam in 24 de ore identifica persoana. Am avut parte de 3 astfel de intamplari, in familie, cu accidente usoare care ne-au afectat pe mine si copii mei. Intotdeauna autoritatea astepta 24 de ore ca faptasul sa se “predea”. Nu am inteles de ce sau poate am inteles gresit.

    Calculati urmatoarele probabilitati si relatia dintre ele: cati romani sunt activi in online (cati romani sunt angrenati in aceasta activitate ? cati romani au acces la Internet ?), cati au si cunostintele potrivite (cati cunosc o persoana care sa fie activata pentru a sustine cauza), cate dintre cunostintele potrivite au acces la un post TV ? si veti vedea ca dl. Craciun, in mod nefericit afectat de intamplare, a avut noroc sa se poata ajunge la identificarea suspectului/suspectei. Daca acesta a fost parcursul.

    Poate ca mai potrivit are fi sa ne dorim o tara in care, cat mai multe persoane sa aiba acces la justitie si la a li se face dreptate, fara sa aiba parte de n coincidente fericite.

    Este bine ca s-a intamplat si asa, dar de ce trebuie sa suplineasca aceste coincidente inclusiv activitatea in online, buna functionare a justitiei, a facerii dreptatii ? Sunt milioane de oameni in Romania ce nu pot si nu au cum sa foloseasca acest sistem alternativ. Cat va mai dura asta ?

    PS: Din ce am mai citit in presa in ultimii ani, probabil ca ati ramas cu aceeasi impresie, toate intamplarile nefericite-accidente rutiere, cu fuga de la locul accidentului, ajung la condamnare cu suspendare (mortale, raniri usoare). De ce romanii fug de la locul accidentului, in majoritate ? De ce nu isi asista victima si de ce nu isi asuma fapta ? Si asta este gand care te intristeaza. In Turcia daca esti prins cu detector de radar esti arestat, daca ai facut un accident cu victime, esti arestat, daca in SUA esti prins baut, esti arestat 24 de ore, cel putin. Romanii ? Sunt o veselie de popor…fara de lege…Sau ma insel ?

  4. Pato Basil says:

    poate asa nu vor mai scapa “smecherii” de juristictia legii!

  5. Mersi Cristi. Ajutorul tau a fost foarte bine venit. Ultimele zile au fost o intreaga telenovela si foarte multi oameni au sarit in ajutorul lui Iulian, ceea ca ma bucura foarte mult, pentru ca o merita

  6. valeria says:

    neinteresant

  7. Mersi inca o data. in 3 zile s-a ajuns la 100,000 referinte pe net dupa iulian craciun.

    Ca fapt diverse, Politia a mers la TOTI posesorii de Porsche Cayenne de culoare inchisa din Bucuresti sa ii verifice. 🙂 Si-au facut foarte bine treaba si presiunea asta mediatica a ajutat.

  8. Piticu21 says:

    comenta cineva pe realitatea la articol.

    ala are prea multe dosare penale ca sa il mai intereseze unul in plus

  9. serban says:

    Aşa se zice acum la interlop, personaj controversat? 🙂 În rest, internetul îşi demonstrează încă o dată capacitatea de a canaliza atitudini, de a uni. Domeniul genicaboerica.ro e liber, mă gândesc să îl iau şi să postez o ştire serioasă, ceva gen „genică o are mică”

Comentează