MANAFU*

Abonamente Evensys

Eu am nevoie de refinantare

De la inceputul anului lucrez la o strategie de refinantare. Suna greu si poate incredibil, mai ales pentru cineva ca mine, care nu a facut niciodata un plan financiar. Dar am “capatat” si eu cateva credite in ultimii 5 ani, intre care si unul foarte mare in cea mai puternica, stabila, sigura moneda din lumea asta: CHF.

Daca nu ati incercat pana acum moneda elvetiana, nici nu stiti cat puteti suferi in relatia cu o banca.

Strategia mea a fost sa scap mai intai de creditele de nevoie personale. Am achitat unul, lucrez la al doilea. Apoi voi “ataca” creditul in CHF. Pentru el voi cauta refinantare. Tinta mea e ca pana la final de an sa scap de elvetieni.

Bun, unde refinantez?

Prima oprire va fi la BCR. Sunt implicat in campania lor si am fost si cu alte ocazii. Am facut multe lucruri impreuna si mi se pare de bun simt sa acord un vot de incredere unui partener de afaceri.

Suna bine pentru oricine ca au costuri de transfer si analiza 0, ca acopera ei cheltuielile notariale si ofera asigurare gratuita pentru locuinta. Daca e sa ma iau dupa calculatorul de rate, ies in castig.

Stiu insa ca de acum inainte voi fi mai atent cu ofertele bancilor, voi pune sub lupa fiecare rand din contract, voi chestiona fiecare procent.

11 comentarii

  1. Stefan says:

    Problema cu creditele in CHF e urata rau, din nefericire. Daca poti sa scapi de el prin refinantare e ideal. Am cateva cunostinte cu credite in moneda-minune si, dupa 2 ani (din 10) de plata la credit, mai au de dat inapoi cam inca o data si jumatate din cat au imprumutat (echivalat totul in RON).
    Oricum ar fi, e riscant sa ai credite in valuta.

  2. Și eu am două credite de nevoi personale, foarte mici. Nu cred că merită efortul (drumurile la bancă, documentele, ipoteci etc.) pentru o refinanțare, dar cum pot știi sigur?

    PS: am înțeles că a fost o idee foarte proastă creditul în franci elvețieni, că sunt cele mai scumpe acum.

  3. valeria says:

    :)) noi avem nevoie de aer

  4. RaduM says:

    BCR, haha, abia astept sa il inchizi sa vedem atunci daca iti mai place BCR.

  5. nu ar fi mai frumos sa imi iasa bine si sa nu o dau in bara?

  6. o doamna cu stil ca de obicei!

  7. Umbla vorba prin targ ca de fapt e recomandat sa pastrezi creditele in CHF, daca sunt pe 30 de ani, pentru ca de-abia atunci o sa vezi costul final al unui credit si s-ar putea sa fie mai mic decat o refinantare acum in EUR.

  8. acsel says:

    Daca tot e sa apelezi la BCR, hai sa te amuz un pic cu urmatorul filmulet facut pentru a promova campania! 🙂
    http://www.acsel.ro/2011/06/24/probleme-cu-creditele-refinantare-bcr/

  9. l-am dat deja pe twitter. super ideea!

  10. m-a afectat destul de mult rigiditatea bancii cu care lucrez acum si cat de nemernic a crescut acest CHF, ca abia astept sa scap!

  11. nu cred ca e un moment oportun de renuntat la elvetieni.
    am aceeasi prolema ca si tine
    oricum i-ai converti, ACUM, nu e un moment oportun
    rabdare si o sa-si revina
    eventual, daca simti ca banca resp. e unfair, da-mi un mail, si vorbim mai multe.
    eu m-am indreptat spre instanta cu ei

Comentează