MANAFU*

Abonamente Evensys

InvesTEAM.ro, platforma de investitii virtuale

Social media si si in general tot ce tine de conceptul web 2.0 pot juca un rol important in a schimba perceptii, a educa, a duce catre mari mase un mesaj nou. Acesta este si motivul pentru care mi-a placut foarte mult ideea din spatele InvesTEAM.ro, platforma de testare a investitiilor in fonduri mutuale, lansata de Certinvest.

Pe o piata care isi revine dupa mai bine de doi ani de turbulente, un astfel de proiect online este mai mult decat binevenit. InvesTEAM te lasa sa vezi ce inseamna sa investesti ofera utilizatorilor de Internet posibilitatea de a fi investitori virtuali in fonduri mutuale, fara a-si asuma nici un fel de risc. Investim bani virtuali. De fapt, la inregistrare, primesc 50.000 lei virtuali pe care ii pot investesc dupa cum doresc.

CE FEL DE INVESTITOR ESTI TU?
Cum nu toata lumea gandeste si reactioneaza la fel, au fost create o serie de profiluri de investitor (Conservator, Prudent, Moderat, Dinamic, Agresiv). Eu, de exemplu, sunt un Investitor Moderat. Nu risc foarte mult si am un portofoliu de actiuni diversificat. Cu alte cuvinte, nu ma grabesc si nu mizez pe o carte!

ALATURI DE SPECIALISTI
Cred ca partea cea mai interesanta a proiectului este data de existenta unor ghizi online. Practic, pentru fiecare din cele 5 profiluri exista cate un specialist Certinvest. Ei publica articole, rapoarte de piata, analize investitionale. Ba mai mult, utilizatorul poate vedea ce operatiuni deruleaza fiecare specialist in parte. Pot investi ca ei sau daca invat repede, fac o mica intrecere, sa vad daca investesc mai bine.

Avem nevoie de mai multe proiecte si idei pentru educarea consumatorului. Am prejudecata ca romanul din teama necunoasterii respinge adesea ceea ce poate folosi cu succes. Ar trebui sa ne gandim mai mult ca evolutia noastra financiara (pesonala) nu ar trebui sa depinda (doar) de eventuale mariri de salariu. Trebuie sa invatam sa punem banii sa faca bani pentru noi.

Comentează