MANAFU*

Abonamente Evensys

Instructie pentru oamenii de comunicare

Ideea acestui nou eveniment mi-a venit din 7 directii, dupa cum urmeaza:

1. O companie mi-a declarat acum o saptamana ca e nemultumita de CV-urile primite pentru postul de social media pe care l-a anuntat. Toti cei care aplicasera pana la acea data nu se incadrau in profilul cautat. Nu aveau “de toate”.
2. O alta companie m-a sunat in aceeasi zi sa imi multumeasca pe vecie ca in urma anuntului lor pus la mine pe blog, au gasit un “super-om” pe social media.
3. Un candidat la un alt job m-a abordat recent la un eveniment, sa imi povesteasca cum a ratat o angajare in social media, dar a reusit apoi in alta parte, asa ca acum e foarte fericit.
4. Top 10 agentii de PR din Romania (nu neaparat dupa cifra de afaceri) au fiecare cel putin un om care lucreaza pe social media. Insa adoptia ar trebui sa fie pe scara larga.
5. Mai toti bloggerii din A-List au scris cel putin un post despre subiectul “PR pe bloguri”. Iata cateva articole gasite rapid: Din nou, cu piarizde, Pentru P.R.-ii din online, Una cu piariste şi bloggeri.
6. Am scris cateva posturi despre ce se va schimba in fisa postului omului de PR. Vorbesc aici despre Omul de PR 2.0, Interviu de angajare cu omul de PR 2.0 si Cum scriem un CV pentru un job in social media.
7.  Am inceput sa sugerez companiilor care fac campanii pe acest blog sa le schimbe mecanismul si sa fie mai atente la ce le va diferentia, ce va functiona mai bine si mai putin la ce le-ar placea lor sa faca.

Online PR Bootcamp se doreste a fi o mica “scoala” de doua zile, in care oamenii de PR din companii si agentii vor invata efectiv tot ce ar trebui sa stie un practician in comunicare astazi, legat de online si social media. Poate e prea mult spus “scoala”. Va fi un curs intensiv, cu multe aplicatii practice si un examen la final. Colegii mei de la Evensys au pus astazi cateva detalii pe site. Programul e inca in lucru, abia am inceput cautarea vorbitorilor, ma uit dupa studii de caz relevante etc. Suntem cu el in plina planificare. Mai multe detalii vor veni deci pe parcurs.

Online PR Bootcamp se desfasoara pe  8 si 9 septembrie la Club Colocvio din Bucuresti. Sunt disponibile doar 30 de locuri pentru agentii de PR si companii care comunica destul de mult in media. La trei luni de la finalizarea cursului, voi cauta sa aflu de la participanti daca tot ce au invatat le-a fost util. Daca a fost, reluam cursul cu o noua clasa.

5 comentarii

  1. Peter says:

    Datorită meseriei, intru relativ des în contact cu oameni de la diverse firme de PR (nu lucrez pe online). Mai toţi caută ceva şi, adevărul chiar acesta cred că este, nu prea ştiu nici ei ce să caute.
    Apropo de comunicare, mă gândisem la un moment dat să public câteva dintre mesajele primite de la ei (cu anonimizarea cuvenită), drept mostre de instruire…

  2. VIPE says:

    Sa sa ne intelegem: cum poti pune un constructor sa angajeze un pictor?

  3. ruxa says:

    foarte faina idee dar, te rog mult, cristi, spune’le colegilor sa invite si un profesor de gramatica la cursuri, poate astfel dispar problemele cu i-urile! 🙂

  4. Mihnea says:

    Hai totusi sa nu caracterizam intreaga industrie astfel.

    Intr-adevar sunt cateva cazuri nefericite care probabil rezulta din faptul ca unii oameni (entry-level) n-au trecut mai intai prin PR-ul traditional (care e mult mai riguros la capitolul ‘gramatica’) – dar cam atat.

  5. Am eu mostrele! O sa le aratam noi!

Comentează