MANAFU*

Abonamente Evensys

Trei filme despre criza

Nu stiu ce reactii va starneste cuvantul “criza”, insa vreau sa va recomand trei filme pe subiect vazute in ultima vreme. Ar fi interesant sa le vedeti chiar in acesta ordine:

Margin Call – Concentrat pe parcursul a doua zile, filmul se concentreaza pe  interactiunea intre executivii unei banci de investitii, cu putin timp inainte sa inceapa criza.

Too Big To Fail – Film de televiziune cu multi actori foarte buni, ce pune in prim plan deciziile lui Henry Paulson, secretarul Trezoreriei americane, la inceputul crizei.

Inside Job – Un documentar foarte bun care explica cum am intrat in criza si ii cauta pe cei raspunzatori. La final, eu am redus cauzele la un singur cuvant: “lacomie”.

Tags: , ,

3 comentarii

  1. popion says:

    Cel mai tare documentar, facut inainte sa inceapa criza dar care explica genial contextul actual si viitor se poate vedea pe http://www.chrismartenson.com E ceva mai lung dar merita din plin. Ne asteapta vremuri foarte interesante. Suntem norocosi sa le traim 🙂

  2. acsel says:

    Hollywood reuseste sa faca un thriller cu contabili.

  3. Claudiu says:

    Pentru cei care nu au habar cu ce se mananca industria financiara din SUA (asa cum eram si eu) recomand intai Inside Job pentru ca acolo se explica anumiti termeni & procese. Apoi celelalte 2 care sunt mai “artistice”.

Comentează