MANAFU*

Abonamente Evensys

2012 – Sfârșitul lumii lor

După douăzeci de ani de înjurat in faţa televizorului, sau de răguşit inutil in stradă, doar pentru a fi dezamăgiţi de aceiaşi politicieni care s-au plimbat pe la toate partidele, e limpede că nu mai avem ce aştepta de la ei. Să ai revendicări de la actualii politicieni şi să te aştepti să le şi rezolve, înseamnă să îi suspectezi de bună-credinţă.

De 20 de ani, a vota în România a însemnat să alegi răul cel mai mic. Mergând pe drumul ăsta, am ajuns sa acceptăm că e ok “să fure, că toţi fură, dar să mai facă ceva şi pentru noi”. Adică să trăim din mila hoţilor. Tu furi de la tine de la serviciu? Nici noi. Și atunci, cât de proşti am fi dacă am încerca din nou aceleaşi soluţii păguboase?!

Partidele actuale nu sunt nici de stânga, nici de dreapta. Nu reprezintă, de fapt, pe nimeni, pentru că nu au fost create să ne reprezinte pe noi, ci pe ei. Ele sunt doar de-a stânga şi de-a dreapta bugetului de stat, pentru că din el se hrănesc şi pentru că au aceiaşi părinţi: foştii activişti şi pasivitatea noastră.

Sila noastră de politică este singura lor şansă, de aceea ne-o cultivă continuu: “toti politicienii suntem la fel, politica este o curvă, trebuie să alegi răul cel mai mic” sau, şi mai bine, “stai acasă şi pedepseşte-ne prin absenţa de la vot”. Adică, “lasă să voteze numai ai noştri, că doar le-am dat găleţi!”

Hoţii au nevoie de 3 lucruri, ca să poată fura: un portofel plin, beznă si neatenţia păgubaşului. Faptul că noi am pus peste jumătate din veniturile noastre, prin impozite pe salarii, profit si dividende, CAS, TVA, taxe de drum, accize la benzină sau impozite pe casă şi maşină, în marele coş al statului, adică al nimănui, a furnizat portofelul plin. Lipsa de transparenţă a tuturor tranzacţiilor statului a asigurat bezna. Iar îndepărtarea românilor normali la cap de politică a făcut restul.

Vrem să nu mai fim furaţi? Nu e atât de greu. E suficient să nu mai acceptăm un stat care se comportă de parcă ar fi stăpânul nostru. Să ne gândim la el, de acum, ca la un angajat de-al nostru. Care trebuie plătit doar pentru ceea ce face pentru noi. Care nu are dreptul să îşi mărească singur, de capul lui, salariul, adică impozitele noastre. Care nu are nici dreptul de a se împrumuta fără să-şi întrebe patronul, adică pe fiecare dintre noi. Astfel, majoritatea banilor noştri ar rămâne la noi, nu în portofelul statului, din care orice politician se poate servi când vrea.

Vrem să nu mai fim o țară de mâna a treia, când avem atâția oameni de mâna întâi? E la fel de simplu: să nu-i mai gonim din țară și din pozițiile din care pot face ceva util pe cei cu adevărat competenți si integri. Dacă fiecare român iși va vedea viitorul aici, vom fi un întreg mai mare decât suma părților, și vom sta cu demnitate în fața oricărei alte națiuni.

Pentru ca toate astea să se întâmple, nu este suficient sa schimbăm legile. Trebuie să ne organizăm şi să îi înlocuim pe actualii politicieni. Să ne învingem sila de politică. Nu pentru că ne place puterea, ci pentru că trebuie să ieşim din bulele noastre de confort individual, care vor deveni din ce în ce mai strâmte. Deja vedem cum energia noastra se iroseşte doar împingând în pereţii bulei, ca să nu ne sufocăm. Iar dacă nu ne spargem noi bulele pentru a ne uni, ni le vor desfiinţa ei, una câte una.

ÎMPREUNĂ 2012

Să nu-i mai lăsăm să ne dezbine: ieri, mineri contra studenţi, azi, bugetari versus sectorul privat, angajaţi împotriva pensionarilor sau cei cărora le e frică de câini faţă în faţă cu iubitorii de câini, mâine, dacă le trece prin cap, alergicii la puf împotriva fanilor lui Donald Duck. Noi credem că ura, atât dintre noi, cât si faţă de ei, trebuie înlocuită de actiunea lucidă, cu faţa spre viitor. Nu cerem de la alţii nimic din ceea ce nu suntem dispuşi să facem noi înşine.

Și suntem mulţi. Suntem cei care eram prea tineri ca să ştim ce să facem cu Revoluţia sau cu Piaţa Universităţii ’90, şi i-am lăsat să ni le fure. Suntem “decreţeii” care ne-am făcut familii, afaceri şi cariere, dar ne-am ratat proiectul politic. Dar şi tinerii care terminăm acum o facultate, doar ca să ne izbim de zidul şomajului. Suntem doctorii care am ales să rămânem în ţară şi să salvăm vieţi. Suntem profesorii care ne urmăm vocaţia, în ciuda salariilor mizere. Suntem antreprenorii care am dori să ne dezvoltăm pe o piaţă liberă, intr-o competiţie cinstită, fără licitaţii trucate şi firme-capuşă. Suntem angajaţii care ne dorim să fim recompensaţi aşa cum merităm, în funcţie de performanţele noastre Suntem toţi românii care ducem România înainte!

Vă daţi seama cât de puternici am fi împreună?!

E timpul să ne unim pentru a construi România noastră! O ţară de oameni liberi, care ştiu să preţuiască şi să îşi apere libertatea. O ţară în care în care valorile fondatoare sunt libertatea şi demnitatea persoanei, corectitudinea şi respectul pentru muncă. O ţară unde competiţia onestă este baza dezvoltării si nu există drepturi fără responsabilităţi. O ţară în care statul este expresia parteneriatului între cetăţeni, iar instituţiile statului sunt organizate pentru a-i servi pe cetăţeni. O ţară în care poți să trăiești, să muncești și să te simți acasă.

O ţară din care să nu mai vrei să pleci. O ţară unde să vrei să te întorci.

Dacă aşa vrei să fie România noastră, dacă vrei să pui umărul ca să se întâmple în timpul vieţii noastre, acum e momentul. Vino să găsim împreună soluţiile concrete de care are nevoie România şi să câştigăm puterea de a le pune în practică!

(Text preluat de aici)

10 comentarii

 1. Niciun comentariu?

 2. Anda says:

  Pai, mai poti sa zici ceva?…
  Eventual “hai sa ne apucam de treaba!”

 3. tudor says:

  ok, as veni!
  Unde, cum, cand?

 4. Un articol scris de o adevărată inimă de român, pentru sufletele românilor de pretutindeni.

 5. Cosmin says:

  Page owner: Bogdan Naumovici, pe care nu il cred dupa toata rosia montana. Cred ca-si pregateste intrarea in politica. Si el e tot de-al lor. Prefer sa-mi satisfac datoriile cetatenesti prin ONG-uri.

 6. Alin says:

  Eu de Romania asta actuala, m-am cam saturat!
  Sunt deschis la minte si accept orice varianta politica care nu implica spaga, prostia si politicienii de joasa speta, proveniti din smecherasi!

 7. Anna says:

  Simona Gherman · Subscribe · UNATC 2005 · 103 subscribers
  Naumovici = mercenar RMGC. No comment.
  Reply · 53 · Like · Follow Post · Yesterday at 2:12am

  Florinakkis Arhire · Timisoara, Romania
  no like, no comment
  Reply · 5 · Like · Yesterday at 3:04am

  Daniel Constantinescu · Subscribe · ARTIFEX – Management – Marketing
  cand un job e bine,BINEEEE platit, e greu sa-l refuzi….tre’ sa fi al naibii de vertical sa nu o faci…ori praf o fi si la el in burta… nu-l scuz, doar incerc sa-l inteleg…
  Reply · Like · Yesterday at 3:10am

  Stephanie Danielle Roth · Pembroke College, Cambridge
  Ba din contra! Sa comentam! Here’s mine:
  http://www.youtube.com/watch?v=YJ0oc2t5nZU (circulate widely;)
  Reply · 6 · Like · Yesterday at 11:36am
  View 8 more

  Valentin Nas
  Naumovici: “Pierdut coloana vertebrala la Rosia Montana. Gasitorului buna recompensa (procent din aia 4 miliarde de dolari…)”.
  Reply · 36 · Like · Follow Post · Yesterday at 3:27am

  Miscarea Indignatilor · Bucharest, Romania
  Naumovici are dreptate in ce spune aici, asa cum mai vad pareri, suna f. frumos. Dar ce intentii reale are? In nici un caz ceea ce afirma in acest manifest. E doar un cal troian care spera ei ca poate confisca parte din nemultumirea populara in folosul lor. Tot “ei”, tot al lor”. Adica exact cei pe care ii stigmatizeaza in manifest, cei ce ne-au furat constant de 20 de ani.

  Bun, ce facem? Suntem aici o multime de oameni see you capul pe umeri, care n-au inghitit galusca asta. Or sa mai existe si altele, fara indoiala. In piete printre protestatari se nasc “partide” see you nasi bine cunoscuti.

  Haideti sa facem altceva, nu un partid, ci o asociatie, asa nimeni nu poate fi acuzat ca vrea sa se catere cat mai sus in politica.

  Scopul? Sa cautam cauzele mizeriei in care a ajuns Romania si sa gasim solutii.

  De 22 de ani traim see …See More
  Reply · 5 · Like · 16 hours ago

  Toate Partidele Sunt Compromise · Bucureşti
  Naumovici esti compromis. Sustinerea ta pentru un proiect corupt, banii pe care ii iei de ani de zile de la cei care vor, see you sustinerea lui Basescu, resursele naturale pe degeaba, aroganta si acuzatiile de genul “Voi sunteti postaci” cand TU ai inventat postacii RMGC, toate acestea imi provoaca atat tristete pentru toti cei care iesim cat si furie pentru ipocrizia de care dai dovada. Faptul ca ai desfiintat o pagina pentru ca noi te contestam pe TINE si nu grupul, iti demonstreaza adevarata masura. Pacat.
  Reply · 19 · Like · Follow Post · Yesterday at 3:06pm

  Vilceanu Dragos · Subscribe · President at ABI – Asociatia Brokerilor Imobilari · 402 subscribers
  Era si timpul ca oameni remarcabili sa se implice! Felicitari! Sa fie intr-un ceas bun!
  Reply · 16 · Like · Follow Post · Thursday at 6:27pm

  Gigga Adrian Tudor · Subscribe · Owner & Manager at Co0perations
  SIGUR CA DA.
  Ar fi mare pacat sa se iroseasca starea de spirit si momentul.
  Reply · 5 · Like · Thursday at 6:48pm

  Ovidiu Oprea · Voluntar at Salvati Rosia Montana
  remarcabili prin imoralitate. Pt cei ce nu stiu, Naumovici este cel care a facut reclamele pt proiectul de la Rosia Montana, proiect care vrea sa ne lase un lac de cianura mai mare decat Lacul Vidraru.
  Reply · 40 · Like · Yesterday at 7:35am

  Blimpyway Gogu · None
  Si proiect care inseamna hotie pe fata, statul primind un procent mai mic din castigul Gabriel Corporation decat daca i-ar taxa ca pe orice alta firma normala cu activitate in Romania.
  Reply · 15 · Like · Yesterday at 11:13am
  View 7 more

  Dumitru Cornel Vilcu · Top Commenter · Works at Babeş-Bolyai University
  Împreună, the. Împreună see you Bogdan Naumovici, nu. Asta mie, cel puţin, mi-e clar ca lumina zilei.

 8. Laurentiu says:

  Ok. Hai pe ei !!

 9. […] Naumovici semna alaturi de alti oameni cunoscuti din business un manifest pentru tara. “2012 – Sfârșitul lumii lor” s-a bucurat de o vizibilitate foarte buna la acel moment si toata lumea se astepta la ceva. […]

Comentează