MANAFU*

Abonamente Evensys

Am lansat un blog pe Pinterest

Am tot zis ca blogurile vor muri sub dominatia retelelor sociale, insa acum sunt mai optimist ca oricand. Cred ca in 2012 blogging-ul va creste mai mult ca oricand. Si cand spun acest lucru nu ma refer la blogul traditional, ci la noile platforme care ne pot transforma din privitori in bloggeri.

Spuneam recent ca voi lansa cateva bloguri si stiu ca am starnit putin curiozitatea unora. Doar daca as fi fost Dan Dragomir, probabil as fi putut scrie pe 5-6 bloguri traditionale. Sau Zoso, care pana de curand crea continut pentru vreo 4 site-uri. Am ales deci sa folosesc oferta noua de pe piata. De pilda, chiar de la lansarea Google Plus, am asociat prezenta mea in aceasta retea cu dezvoltarea unui nou blog. Insa primul meu blog nou din 2012 are legatura cu Pinterest.com.

BLOGUL MEU PE PINTEREST
De la inceputul anului, sunt prezent si pe Pinterest.com. Este probabil cea mai discutata platforma online a momentului, ce a reusit in ianuarie sa depaseasca in trafic nume mari, precum YouTube, LinkedIn si Google Plus.

Pe scurt, este vorba de o “tabla” virtuala pe care pot “agata” lucruri (foto & video) care imi plac, pe care le gasesc online sau pe care le am deja pe computer. Poate fi si o forma de bookmarking sau un mod de a prezenta un portofoliu. Pentru mine insa e o forma de blogging.

In contul meu pe Pinterest, am ales sa postez lucruri care nu si-au gasit loc pe blog, Facebook sau Google Plus. Sunt interesele mele de timp liber. Ce filme mi-au placut, ce muzica am ascultat, ce lucruri mi-au incantat privirea ori as vrea sa cumpar. Pinterest.com este locul pentru hobby-urile mele, as putea zice.

Mai foloseste cineva Pinterest? Cum? Pentru ce?

 

27 comentarii

  1. Eu folosesc bookmarkletul de prin noiembrie. In general, ca sa salvez poze pe care vreau sa le folosesc pe blog.

  2. Bbcversus says:

    Am cont de Pinterest de ceva vreme, de fapt de cand am auzit prima oara de el (http://pinterest.com/bbcversus/)… Il folosesc pentru a impartasi ce mi se pare interesant atunci cand umblu pe net cu ajutorul bookmarklet-ului Pin It – vad ceva interesant, apas Pin It, aleg poza si apoi categoria si Bam! apare la locul lui cu un scurt comentariu.

    Imi place ideea, se aplica foarte usor si are potential pentru a gasi inspiratie sau pur si simplu pentru a descoperi lucruri interesante.

  3. Alexandra says:

    Eu am descoperit Pinterest prin noiembrie, am trimis request pentru un cont, l-am primit dupa 2 saptamani si de atunci sunt foarte activa pe platforma.

    Am fost atat de entuziasmata, incat am scris despre Pinterest si pe blog. In fiecare zi primesc comentarii sau mailuri de la oamenii care-mi cer invitatii.

    Acum ma gandesc sa scriu un articol despre cum ajuta Pinterest companiile si afacerile mici, chiar daca politica platformei nu incurajeaza acest lucru. De fapt, totul vine de la sine, cu ajutorul consumatorilor si cred ca asta e cea mai frumoasa chestie de la Pinterest.

    Oricum, imi place ideea de “blog pe Pinterest”, ca un “visual blog”, unde o simpla fotografie poate echivala 1000 de cuvinte ale unui post aleatoriu de pe un blog.

  4. radama says:

    da, pt. crafts, conrt is pe etsy

  5. Neydamn says:

    Nu stiu daca asta aduce a Pinterest dar si Microsoft incearca ceva asemanator, nu stiu daca ai auzit de el Montage.

    http://fuse.microsoft.com/page/montage

  6. bubbles says:

    eu ador pinterest, imi pot organiza foarte bine anumite categorii de exemplu am board de bucket list, si bookmarlketul este foarte util sa iti salvezi imagini direct pe o platforma online !

  7. Alin Popescu says:

    Ieri am aflat de el, tot ieri mi-am creat contul (sau blogul) sau cum i-o zice si deja ma simt ca acasa.

    Imi place ca pot sa diferentiez ce-mi place mie de pe net, pe categorii, sa le am ca surse de inspiratie mai tarziu (fie ele poze, mancare, locatii de fotografiat, idei de foto de nunta etc.). Si in plus, imi pot prezenta propriile fotografii si proiecte pe care le am in desfasurare

    Asta sunt eu: http://pinterest.com/alinpopescu/

  8. De azi și eu, mulțumesc Cristi!
    http://pinterest.com/floringrozea/

  9. Cornel says:

    cred ca e vorba totusi de refferal traffic…

  10. Adelina says:

    stii ma tot gandeam zilele trecute,
    Din 2008 o data ci criza si poate si cu explozia facebook in Romania presa, cu precadere cea online e un fel de mare blogareala. Nici nu o mai poti numai presa dupa tonul si modul in care sunt scrise articolele.
    Daca cel mai vizionat post de televiziune e youtube, ce sa mai…
    Astazi daca ai ceva de spus scrii pe internet, ai facut ceva interesat postezi. Dar ca sa poata fi gasit usor il pui pe blog sau videoblog pe youtube

    Si sincer imi place, am aflate sute daca nu ciar mii de lucruri interesante de pe blogurile altora decat din presa.

    Doar mai multi oameni dezinhibati care sa aiba curajul sa scrie sau sa impartaseasca din cunostintele,experienta,informatiile lor cu altii

  11. Il folosesc de un an de zile si am devenit dependenta de el 🙂 Am un blog de design interior si Pinterest e o adevarata sursa de inspiratie pentru mine.

    Cand l-am descoperit am scris despre el pe blog si a devenit foarte popular printre cititorii mei.

    http://pinterest.com/teodoratoderas/

  12. Marian says:

    Îl folosesc de ceva vreme, pe atunci nu era aşa discutat pe la noi. Iniţial răsfoiam seara rubrica de Humour care deocamdată a mai rafinată puţin faţă de 9gag, apoi am început să pun pseudo meme-urile produse de mine pe blog 😀 ceea ce fac şi în prezent.

  13. daniela says:

    hei,

    am inceput si eu sa folosesc de cateva zile pinterest si am o intrebare careia nu i-am gasit inca raspuns desi am citit tot felul de faq, articole..
    in momentul in care pinez ceva, pinul apare doar la “pinners you follow”, insa daca fac switch to everything tab nu apare deloc.

    nu ar trebui sa apara instant si acolo? practic everything contine toate categoriile de boarduri.

    multumesc,

  14. karmapolice says:

    mie imi trebuie invite, pretty please?

  15. bbcversus says:

    Da-mi un email si iti trimit eu una 🙂

  16. Zazine says:

    Eu am de aproape un an Pinterest si trebuie sa recunosc ca m-a ajutat enorm sa fiu mai organizata. La inceput l-am folosit ca un fel de bookmarks vizual si-am inlocuit toate linkurile alea anoste pe care le parcurgeam greu, cu imagini reprezentative.
    Apoi l-am folosit pentru a strange idei de activitati pentru ONG in care activez si idei si resurse pentru job-ul meu.
    Componenta sociala i-am simitit-o mai tarziu cand au inceput pinurile mele sa capete vizibilitate si sa fie repin-uite de cateva zeci de ori.

    Pentru incepatorii Pinterest as avea doua sfaturi:
    1. atentie la URL! Daca vrei sa pastrezi un link folositor asigura-te ca ai intrat pe pagina cu articolul respectiv si nu esti tot pe homepage.
    2. organizeaza-ti clar board-urile si incearca sa pin-uiesti doar lucrurile care sunt relevante si interesante pentru tine. Numarul pinurilor va creste foarte repede la inceput, si trebuie sa ai grija sa mai poti gasi un anumit pin, ca sa-ti fie folositor.
    http://pinterest.com/zazine/

  17. Andrei says:

    Eu chiar ma bucur ca s-a lansat pinterest pt. ca acum pot expune pe internet lucrurile care-mi plac sau pasiunile mele fara sa fiu intr-o concurenta continua ca pe facebook … e destul de interesant conceptul cu care a fost lansat pinterest.

  18. frmank says:

    Imi trebuie invite, anybody ,please?

  19. bbcversus says:

    Zi-mi email-ul ca iti trimit eu invite 🙂

  20. frmank says:

    Am primit deja:)) ms

  21. Olivian says:

    vreau o invitatie daca se poate, [email protected]

  22. bbcversus says:

    Ti-am trimis!

  23. […] încă trei “bloguri” 🙂 Blogosferă — 16 martie 2012 După ce am citit, la Manafu pe blog, câte ceva despre Pinterest, am zis că nu strică să încerc să fac şi eu un fel de blog pe […]

  24. MissBodescu says:

    Folosesc Pinterest cam de 1an de zile si sunt f incantata de aceasta retea.
    Organizez chestiuni feminine care imi plac, mancaruri interesante – nu o data m-am uitat pe boardul de papa bun in cautare de ceva special care stiam ca e deja acolo, l-am folosit anul asta in mare parte ca inspiratie pt nunta – asta a fost genial pt mine anul asta, apoi pur si simplu multe alte lucruri mici, marunte care imi plac. Merita 🙂

  25. A aparut, in varianta Beta aflata in plin proces de customizare, http://www.pinzet.com , platforma de foto-sharing, social-bookmarking cu functiuni identice Pinterestului. In plus fata de Pinterest, aceasta platforma va avea, incepand cu luna aprilie a acestui an si un modul de Chat-Messenger, ce va permite comunicarea directa intre utilizatori, facandu-se in acest fel un pas major inspre crearea unui mix al functionalitatiilor oferite de Pinterest si Facebook. Todata, prin intermediul http://www.pinzet.com, utilizatorii (persoane fizice, persoane juridice, branduri, etc) pot a-si promova afacerile, datorita gradului superior de integrare cu retelele sociale Facebook, Twiteer, Tumblr, astfel incat orice postare facuta de un utilizator pe http://www.pinzet.com apare instantaneu si pe conturile adiacente din aceste retele. De asemenea, din luna ..,nppaprilie, Pinzet va beneficia si de o aplicatie pentru dispozitive mobile( Iphone si Android). Am onoarea, in acest sens, sa va invit sa postati pe Pinzet.

    Cu bine,
    Pinzet

    P.S.- Aveti grija! E periculos si creeaza Dependenta!

  26. […] starneste cateva reactii prin blogosfera –  ca e overrated, ca e the new thing, ca e mini-blogging ca e …the point is, toata lumea isi da cu parerea numa bine ca merita promovare […]

Comentează