MANAFU*

Abonamente Evensys

Cat se castiga in social media?

Ating un subiect foarte sensibil. E prematur sa vorbim de o piata a muncii in social media, de grile de salarizare si ierarhii, dar cum mereu apar anunturi cu oferte de job pentru social media specialist, trebuie sa incepem discutiape aceasta tema de undeva.

Tocmai am descoperit un infographic care ne spune care sunt salariile in social media in US.  Ca tot aminteam de social media specialist, salariul pentru un astfel de job este cuprins intre 30 si 72 de mii de dolari pe an. La noi cred ca variaza intre 2.000 si 3.000 de lei pe luna, pragul de sus fiind mai degraba salariul unui social media manager. E posibil insa sa fiu un pic optimist.

Cel mai intalnit job ar fi cel de social media copywriter, cel care administreaza si populeaza cu continut conturile sociale. In acest caz, cred ca salariul la noi este intre 1.400 si 1.700 lei pe luna. In US, se castiga intre 14 si 60 de mii.

Cateva idei interesante despre resursele umane in social media gasiti in studiul realizat impreuna cu PortalHR, in septembrie anul trecut.

Pareri?

14 comentarii

  1. cred ca sunt mai mult decat optimiste cifrele… 🙂
    Si eu as fi curioasa cat castiga oamenii din Social Media in Romania. Asta daca se si aleg cu ceva… poate o fac din pasiune.
    Poate ne da cineva cifre exacte… sa ne lamureasca.

  2. Ioana says:

    Exista cazuri exceptionale, in general in companii multinationale, unde salariul unui “social media specialist” poate ajunge pana la 4.300 ron.

    Ca si medie, cred ca ai spus foarte corect pe unde se situeaza veniturile pentru aceasta functie.

    Desi 1.000 de euto pe luna in Romania suna ca un vis frumos, suntem cu mult in urma celor din US.

  3. andressa says:

    Asta e un fel de wake-up call pentru multi, cred! Don’t quit your day job, folks! 🙂 Chiar si eu credeam ca e mai bine de atat. Eu administrez contul cuiva pe Facebook si daca fac un calcul sunt chiar bine platita.

  4. Eu îmi aduc aminte că şi rezultatele studiului din toamnă păreau “mai mult decât optimiste”.

  5. Personal sunt foarte dezamagita de potentialele colaborari pe social media in Romania. Am incercat timp de 8 luni, poate am avut si ghinion, dar foarte greu am gasit colaborari serioase in Romania. Am facut foarte mult voluntariat, am ajutat multi prieteni si cunostinte. De angajat nu putea fi vorba pentru ca toti doreau prezenta la locul de munca.
    Nu putem sa ne comparam cu America, acolo nu trebuie sa convingi pe nimeni ca fara promovare pe social media prin facebook, un blog, acum google+ sau google places, youtube… afacerea lor se duce de rapa.
    In Romania am avut mereu senzatia ca eu ma rog de ei sa-si faca promovare. Asa ca am renuntat la colaborari cu Romania, poti lucra de la distanta pentru oricine de pe planeta!! 🙂
    Iar despre salarii, este bataie de joc. Am avut propuneri incapand cu 900 de lei pe luna pentru creare si administrare de conturi de social media in care intra si un blog wordpress, pagina de facebook cu 5 aplicatii, administrare de conturi cu continut pe care trebuie sa-l “inventez eu”, filme pe youtube, galerii pe Flickr, munca care in America face cel putin 2500$ pe luna.
    Am discutat cu multi care lucreaza in acest domeniu si au salarii incepand de la 800 lei pe luna si muncesc pe rupte.

  6. Bravo Stefania. Ai avut un punct de parere corect si adevarat.

  7. se va dezgheta si la noi piata dar va mai dura, pana la urma daca economia pietei le permite…

  8. Multumesc Bogdan, din pacate punctul meu de vedere evidentieaza o situatie trista. Imi pare rau pentru cei care accepta sa munceasca pentru bani asa de putini, in felul acesta stacheta coboara foarte mult, in timp ce ar putea gasi oferte de munca afara.
    Pe de alta parte piata se plange ca in Romania sunt putini specialisti in social media. Probabil ca sunt putini cei care stiu cu adevarat meserie si accepta sa munceasta pentru 300-500 euro pe luna.

  9. Quercetti says:

    Sumele vehiculate mai sus banuiesc ca sunt o medie intre cei care castiga putin ca ‘asa e la inceput’ si cei care se ocupa de asa ceva de ani buni. Un site e ca o paine la stadiul de coca, trebuie sa se dospeasca ceva timp.

  10. Raluca says:

    Eu am avut 15 milioane la un ziar care ar vrea sa se respecte. Postul fiind de social media copywriter. Acum abia am reusit sa ajung la 23., la alt ziar. Tot mi se pare putin ptr volumul pe care-l am. Cred ca mai e de lucru la capitolul asta. In alta ordine de idei, e un domeniu f placut.

  11. Raluca says:

    Si, da, am acceptat ptr ca am stat 6 luni acasa fara job, si ptr ca e greu sa-ti gasesti job, chiar si cu un cv bun. Timp in care am invatat social si mi-am deschis si un site. Nu consider ca din cauza celor ca mine, piata scade. Am un CV foarte amplu si cu toate astea, angajatorii nici nu se uita pe el. Ce, ai facut si radio? ai scris si la reviste? redactor de carte? Nu toti stim sa ne vindem, chiar daca meritam mai mult. Iar angajatorii romani sunt smecheri si profita. Trebuie sa zica si el mai departe “aluia de sus”…”Am anagajat specialist pe social media cu 3 lei, ce tare, nu?” Eu cred ca ei trebuie sa lucreze la asta, nu ca stric eu piata. Succes in jungla

  12. […] Cristian Manafu a scris din nou despre salarizarea in social media […]

  13. […] Cristian Manafu a scris din nou despre salarizarea in social media […]

Comentează