MANAFU*

Abonamente Evensys

Cati bani s-au investit in blogosfera in 2011?

Vorbesc, desigur, despre bugetele alocate campaniilor pe bloguri si de cifra inaintata astazi de Costin la Social Media Summit Bucuresti. Conform unui sondaj initiat de acesta si la care au raspuns 504 bloggeri, anul trecut companiile au investit 415.000 de euro in campaniile pe bloguri. Suma este, evident, relevanta doar la nivelul grupului de respondenti si nu include si comisioanele agentiilor si ale altor interpusi.

Eu cred in aceasta suma, mai ales ca am confirmarea de la Costin ca au raspuns multi dintre cei care intra in mod frecvent in campanii. De altfel, el spune ca in jur de 30 de nume atrag in jur de 70% din bugete.

Sondajul Blogosfera Romaneasca 2011 continua. Eu sper ca in urmatoarele doua saptamani sa ajunga la 800 de respondenti, pentru a avea o imagine si mai buna asupra pietei.

Cu toate ascensiunea Facebook, blogurile raman in continuare un must-have in campaniile in social media.

6 comentarii

  1. Alin Vlad says:

    De fapt, nu blogul in fine este must-have ul, ci continutul de calitate generat de acesta.

  2. Tudor says:

    mai degraba credibilitatea castigata de catre bloggeri in fata consumatorilor – un continut de calitate postat pe un blog lipsit de credibilitate naste indoieli

  3. Alin Vlad says:

    Pai cam toate blogurile noi sunt lipsite de credibilitate, desi unele au continut excelent. Paradox, nu? 🙂

  4. Alin, depinde la ce fel de credibilitate te referi – una e sa fii credibil in ochii agentiei si alta e sa fii credibil in fata cititorilor tai. Mai ales in cazul blogurilor vechi, exista uneori mari diferente intre una si alta.

    Personal, daca citesc un articol misto atunci cand intru prima oara pe un blog, blogul capata credibilitate in ochii mei instant.

    Insa atunci cand revin, din nostalgie, pe blogul unui blogger vechi, o fac de multe ori cu suspiciune, mai ales in cazul bloggerilor care au multe campanii. Caut semnul “P”, ca sa stiu daca sa-mi pierd sau nu timpul sa citesc…

  5. Tudor says:

    apropo – cati bloggeri adauga semnul P sau dispun de o categorie pentru articolele platite?

  6. viatorium says:

    Gata am completat si eu chestionarul..Sper sa va fie de folos.
    Spor!!

Comentează