MANAFU*

Abonamente Evensys

Concurs: Ofer un smartphone pentru un raspuns despre Salvamont

Concursul s-a incheiat. Extragerea si anuntarea castigatorului vor avea lor pe 5 martie.

Stiti sondajele alea cu “In ce au incredere romanii”? Daca m-ar intreba pe mine cineva, as zice ca in SMURD si in Salvamont. De fiecare, data cand oamenii de la cele doua servicii de salvare apar la televizor, eu ii privesc cu admiratie. Asa ca am primit cu mare deschiderea propunerea Vodafone de a sustine nou-lansatul mobisite m.0salvamont.org.

Site-ul ofera pe de o parte informatii actualizate despre vreme, trasee turistice, partii de schi si cabane localizate in toate zonele montane din Romania, dar si o legatura directa cu Dispeceratul Salvamont. Il recomand ca un bookmark pentru cei care sunt indragostiti de munte.

CONCURS
Asa cum ziceam in titlu, voi organiza un mic concurs, de fapt o tragere la sorti, pentru cititorii blogului meu. Am nevoie doar de un raspuns in comentarii la intrebarea: “In ce situatii vedeti util mobi site-ul m.0salvamont.org?“.

Premiul este un Motorola Defy+, genul de telefon tocmai bun de scos la munte si rezistent la o serie de intemperii.

Las deschisa inscrierea pana pe 2 martie si trag la sorti si anunt castigatorul pe 5 martie. Fiecare participant are dreptul la un singur raspuns.

Vodafone este partener oficial al Salvamont (Asociatia Nationala a Salvatorilor Montani din Romania) din 2004. De atunci, operatorul a sprijinit Salvamont cu aproximativ 300.000 de euro pentru infiintarea si functionarea Dispeceratului National 0Salvamont, servicii de telecomunicatii pentru echipele Salvamont din toata tara, achizitia echipamentelor speciale necesare salvamontistilor in interventiile de salvare pe munte, imbunatatirea semnalizarii traseelor montane, refacerea refugiilor montane, realizarea de materiale informative cu sfaturi pentru turisti, etc.

CASTIGATORUL ESTE…

In extragere au intrat 520 de raspunsuri considerate valide (avand legatura cu subiectul). Pentru alegerea castigatorului am folosit site-ul Random.org. In urma extragerii, castigatorul telefonului Motorola Defy+ a fost desemnat Popescu Florin.  Acesta va primi premiul dupa confirmarea identitatii. Clipul extragerii este disponibil aici.

530 comentarii

  1. angela ptr says:

    este un site util pentru cand voi face excursii la munte, cu siguranta il voi folosi pentru a afla date utile despre sanse de ploaie si alte informatii utile

  2. Popescu Marius says:

    Site-ul este util in cazul in care doresti sa faci o drumetie/te hotarasti sa schimbi traseul cand esti deja pe munte. Informatiile oferite de site sunt mai mult decat necesare si folositoare. In plus daca ai acoperire 3g poti solicita ajutorul in timp real salvamontului prin intermediul site-ului.

  3. dediu dumitru says:

    Site-ul este util pentru planificarea drumetiilor,pentru aflarea conditiilor meteo,pentru starea partiilor,pentru aflarea traseelor montane si de asemenea pentru multe altele…felicitari pentru initiativa salvamont.

  4. Dinu Constantin Andrei says:

    In cazul in care raman blocat pe munte si am net …sa le las un comment sa vina sa ma ia:), acum serios vorbind este foarte utila in orice situatie ce implica o iesire pe munte, te poate ajuta foarte usor la planificarea acesteia, gasesti informatiile utile intr-un singur loc, fara batai de cap si ceea ce este cel mai important, ca pot fi contactati oricand.

  5. BANATEANU says:

    mi se pare util atunci cand vrei sa faci un traseu, mai ales ca informatiile din statiuni sunt putine.totusi mie imi lipsesc hartile, ar fi fost utile niste poze cu fiecare traseu. si poate un numar de contact in cazul cabanelor

  6. Mandoiu Mircea says:

    Este util in toate situatiile in care nu ai acces la o conexiune de internet obisnuita prin cablu

  7. Ionut says:

    Acest site este foarte util cand dorim sa aflam informatii despre vreme, trasee turistice, partii de schi si cabane localizate in toate zonele montane din Romania. De asemenea ne ofera si o legatura directa cu Dispeceratul Salvamont.

  8. flavius says:

    ce pot spune acest mobi salva mont deine util cand esti un pic mai tare lost pe munte:)) sincer abai astept sa ajung pe munte sa vad functionalitatea si exactitatea lui:) e un serivicu zic eu indispensabl si poate trbuia mai demult creat 🙂

  9. Dan Trofin says:

    acest mobisite este foarte util pentru situatiile cand dorim o legatura rapida si directa cu Dispeceratul Salvamont.
    ma refer, la situatiile in care am planificat o drumetie si dorim sa avem informatii actualizate despre trasee turistice, vreme, partii de schi si cabane localizate in toate zonele montane din Romania.

  10. Dimitriu Valeriu says:

    In situatiile de necesitate si urgenta, toate detaliile pentru munte la numai un click distanta.

  11. Bine cu foarte bine pot sa scriu deci bravo

  12. Suzanne says:

    1. Pleci la munte neechipat, dupa sfanta zicala romaneasca, de-ti sfidezi tot norocul, “ca nu ti se intampla tie”. In plus, cine poate duce atata echipament dupa el? Doar mergem pe munte, la o plimbare.

    2. Te loveste worst case scenario pe care nici n-ai vrut sa-l iei in seama de la bun inceput: niste oameni cu mult creier in mansarda mai smulg un indicator, iti fug semnele printre copaci sau, in fata necunoscutului, ti se declanseaza alarma lipsei de experienta si intri in panica. Ti-au fugit doua-trei poteci din calcul, te trezesti miop cand vine vorba de semne, ori acestea nu sunt si pace….te-ai ratacit.

    3. Site-ul celor de la Salvamont, accesibil de pe mobil, in primul rand pune un soi de awarness peste ignoranta moltora dintre aventurierii de duminica. Daca mai pun si informatiile actualizate, si prognova meteo, adica ai totul la botul calului intr-un singur lor, ar fi foare nerealist din partea mea sa ma astept la mai putine episoade in care salvamontistii sunt pusi pe drumuri de cautatori cu lumanarea?

    Buttom line: o intiativa excelenta si un proiect grozav! Go long, guys!

  13. irina mt says:

    mi se pare util cand vrei sa te aventurezi pe un traseu montan pe care nu ai mai fost niciodata si vrei sa stii daca e dificil si ce conditii meteo vor fi

  14. Popescu Cristina Simona says:

    Situatiile in care eu vad util mobi site-ul m.0salvamont.org ofera informatii actualizate despre starea vremii, trasee turistice, partii de schi sau cabane din toate regiunile montante din Romania. De asemenea, as avea posibilitatea sa-mi planific iesirile pe munte din timp cu ajutorul echipei Salvamont!

  15. Sorin says:

    este foarte utila pentru toti iubitorii muntelui.

  16. Modiga Iulian says:

    frate este foarte tare in caz ca vrei sa mergi la munte poti afla orice informatie vrei despre vreme sau trasee, super bafta.

  17. Tolokan Kiraly Miklos says:

    Este util cand esti pe drum spre o destinatie montana unde nu ai acces la calculator si intenret pentru a te informa despre starea vremii ,starea drumurilor sa ua partiilor de schii si pot accesa usor de pe telefonul mobil si un alt mare avantaj este ca poti contacta toate locatiile salvamont din tara unde poti pune o intrebare si primesti raspuns.Eu zic ca ata situl pentru mobil cat si numaru lde tel. salvamont sunt de nepretuit si o initiativa ofarta buna!

  18. Tolokan Kiraly Miklos says:

    Este util cand esti pe drum spre o destinatie montana unde nu ai acces la calculator si intenret pentru a te informa despre starea vremii ,starea drumurilor sa ua partiilor de schii si pot accesa usor de pe telefonul mobil si un alt mare avantaj este ca poti contacta toate locatiile salvamont din tara unde poti pune o intrebare si primesti raspuns.Eu zic ca ata situl pentru mobil cat si numaru lde tel. salvamont sunt de nepretuit si o initiativa ofarta buna!
    Ps: din prima nu merge inscrierea …

  19. BULAT ELENA says:

    Mobil Site-ul m.0salvamont.org este util in situatii pentru interventiile de salvare pe munte, cand dorim o legatura rapida si directa cu Dispeceratul Salvamont in caz de ajutor ,ofera informatii actualizate despre starea vremii, trasee turistice, partii de schi sau cabane din toate regiunile montante din Romania.Este mai mut decat util in astfel de cazuri .

  20. Mindoiu Florin says:

    In orice retea ai fi si oriunde te afli, daca ai nevoie de informatii despre vreme, trasee turistice, pârtii de schi si cabane localizate în toate zonele montane din România si multe altele, atunci numai site m.0salvamont.org te ajuta

  21. claudiu lc. says:

    cred ca imi va fi si mie util cand voi merge la vara la munte, voi sti daca e o zi buna de urcat in functie de vreme. Este un site simplu si cu informatii utile si se incarca foarte repede.

  22. Titi D. says:

    Eu cred ca este bun si pentru a invinge plictiseala sau pur si simplu pentru a-ti satisface curiozitatea. Acesezi mobi site-ul m.0salvamont.org si ai acces la informaţii actualizate despre trasee turistice, cabane din toate regiunile montane din România, pârtii de schi, starea vremii şi evoluţia acesteia.

  23. irena locusteanu says:

    Este util in situatiile de urgenta, cand esti pe munte si esti “surprins” de conditii meteo nefavorabile, suferi un accident sau te-ai ratacit.
    De asemenea e util si cand planuiesti o drumetie si nu ai destule informatii despre vreme, traseu, echipament etc.

  24. iulian p. says:

    atunci cand telefonul mobil este sursa de conectare la internet

  25. matei stefan adrian says:

    Utilitatea unui telefon a devenit indispensabila, situatiile in care ne lovim de acest obiect sunt multiple incepind de la o simpla convorbire neinsemnata pina la situatii de maxima urgenta: pompieri, salvare etc. Pina la urma un tel mai performant nu strica nimanui dar se poate si cu unul obisnuit atita timp cit iti rezolvi orice problema ivita. Bafta celui mai norocos si asteptam sa ne sune!!

  26. Alin says:

    Este util pentru a afla cele mai noi informații despre diversele trasee montane.

  27. cristi says:

    siteul e bun pentru planificare drumetii,trasee,locuri de campare,vreme probabila,contact salvamont,marcare locuri importante.
    un site util pentru orice drumet montan.

  28. lazar elenabianca says:

    Din punctul meu de vedere acest telefon e bun in orice situati ,in zona mea in care nu prea e semnal in orice retea,e zona de munte ,mi-ar prinde mai mult decat bine acest mobil,sper sa am si eu odata in viata noroc ..ar fi super

  29. ungureanu gabriela says:

    Este util cand esti pe drum spre o destinatie montana unde nu ai acces la calculator si intenret pentru a te informa despre starea vremii ,starea drumurilor sau a partiilor de schi.

  30. lautarescu daniel says:

    poti avea acces la orice informatie doresti si asa site-ul m.0salvamont.org te ajuta sa te informezi

  31. daniel m says:

    este util din toate punctele de vedere il poti folosi in orce moment

  32. oprea ion says:

    este foarte bun pentru a te informa despre traseele turistice,starea partiilor si orice alta info.doresti

  33. lautarescu adriana says:

    este foarte bun deoarece la munte nu poti sa iei pc-ul cu tine pt a te informa cu privire la starea drumurilor,a partiilor si asa acest site ne ajuta super mult

  34. Este din orce punc de vedere foarte bun bravo

  35. piticariu ofelia says:

    Ma bucur ca apar si astfel de site-uri,cu informatii utile,cateodata extreme pentru situatii limita care pot interveni pentru impatimitii traseelor montane si nu numai. Ar fii de dorit sa existe o promovare constanta a m.0salvamont.org ,astfel incat toate avertizarile postate ,sa creeze diferenta intre pericol si siguranta.

  36. Barbut Stefan Adrian says:

    Imi va fi util bineinteles cand voi pleca intr-o excursie la munte si vreau sa aflu detalii despre vreme,starea partiilor,drumuri inchise,sau chiar despre cazare in zona unde merg.Si mi se pare foarte util in cazul in care nu ai acces la netul clasic sau chiar ai ramas fara credit pe telefon!

  37. nico says:

    DECI MI SE PARE FOARTE UTIL SITE-UL M.0SALVAMONT.ORG…DEOARECE TE POATE AJUTA IN SITUATIILE DIFICILE..KND NU AI NICI O ALTA SOLUTIE….

  38. LUPU GABRIELA says:

    mi se pare foarte util in cazul in care nu ai acces la netul clasic,te ajuta si te scoate din necaz la nevoie

  39. Bostan Adi says:

    Bun pentru informare inainte sa pleci intr-o drumetie,foarte bun daca ramai blocat pe undeva,ai nevoie de niste informatii etc.Cu cateva minute petrecute pe site,plus un smartphone in buzunar poti pleca in drumetie fara prea mari griji.

  40. Lucia Bo. says:

    Cred ca cel mai important este ajutorul pe care ti-l poate oferi acest mobil-site cand esti pe un traseu sau chiar intr-o simpla excursie de sfarsit de saptamana si ai nevoie de un ‘ghid’ mai experimentat dar si, si nu in ultimul rand, faptul ca iti poti planifica o drumetie avand, la propriu, in mana toate informatiile de care ai nevoie.

  41. Foarte util site-ul cand pleci iarna in drumetie pe munte. 🙂

  42. PETRU B. says:

    Este util cand esti pe drum spre o destinatie montana unde nu ai acces la calculator si intenret pentru a te informa despre starea vremii ,starea drumurilor sau a partiilor de schi.

  43. Rosca Bogdan says:

    eu vad uitl site-ul m.0salvamont.org deoarece ofera multe informatii importante pentru viata ta sau chiar salvarea vietii tale atunci cand esti pe munte si esti ratacit, informatii cum sunt trasee, vremea si altele si mai ales ca ofera training tuturor ca vor sa invete si muulte campanii oferite .

  44. Ichim Mihai says:

    In caz ca ma pierd pe vre-un drum de munte imi va indica cu siguranta cel mai scurt si mai accesibil drum catre cea mi apropiata cabana… 🙂 De asemeni ma va instiinta daca vremea nu este prielnica pentru a porni la drum si ma va ajuta cu orice nedumerire… astfel incat sa fiu in siguranta pe toata durata traseului.

  45. Ciobanescu Cristina says:

    Mobi site-ul m.0salvamont.org este util in planificarea drumetiilor, aflarea traseelor, locurilor de campare, vreme, si orice ai nevoie pentru o excursie la munte totul pe un singur site.

  46. Nechifor Ioana-Tatiana says:

    Acest site este foarte util deoarce ne arata riscurile la care ne expunem si cand este bine sa ne aventuram pe munte si cand nu,sau ne ghideaza.Este un site destul de util.

  47. Ruth says:

    Cred ca site-ul m.0salvamont.org este un lucru mai practic si mai atractiv, mai ales pentru tinerii din ziua de azi, care isi iau telefonul cu ei peste tot. Oamenii nu isi prea iau laptopul cu ei pe munte, dar un telefon e mult mai simplu de transportat, si faptul ca acest site este facut special pentru a fi accesat de pe telefoanele mobile reprezinta un beneficiu. As folosi acest tip de site atunci cand ma aflu in drumetii/excursii/tabere si doresc sa ma informez despre vreme si despre atractiile turistice din jur.

  48. Barbosu Orania says:

    Foarte util atunci cand esti in excursie si nu ai acces la netul clasic.

  49. Ghinda Anton says:

    este foarte util in diferite situatii la munte sau in zonele de munte cand ai nevoie de un mic ajutor

  50. Florin says:

    Mobi site-ul m.0salvamont.org este o initiativa extraordinara. De ce? Pentru ca ofera informatii rutiere, turistice, meteo ori de cate ori este accesat. Si cel mai important: poate salava vieti omenesti atunci cand pasionatii de drumetii montane lanseaza un mesaj SOS…

Comentează