MANAFU*

Abonamente Evensys

Plata online a taxelor si impozitelor

Am invins. Am reusit sa finalizez plata online a impozitului pe locuinta. Acum cateva zile ma aratam sceptic fata de eficienta sistemului de plata online a taxelor si impozitelor. In Bucuresti, doar 4 sectoare au implementat o solutie de plata online. Eu am incercat la Sectorul 4. A mers foarte usor si am finalizat cu o chitanta in format PDF. Plata a avut comision 0, iar eu am primit o reducere de 10% (cred) pentru ca am achitat pana la 31 martie.

Un studiu GfK, initiat de Visa Romania, vine cu cateva cifre optimiste pentru piata locala: Peste jumatate dintre romani ar plati taxele cu cardul la POS sau online cu urmatoarea ocazie. Valoarea totala a taxelor si impozitelor platite cu cardul aproape s-a dublat anul trecut comparativ cu 2010, la 73,2 milioane lei, potrivit datelor raportate de bancile din Romania, membre ale Visa Europe.

Se pare ca o “frana” pentru plata online sau la POS la noi e comisionul atasat. La mine a fost zero, cum spuneam, dar chiar si asa, am impresia ca nu ne dam seama ca plata online ne scuteste de un drum, de stat la cozi, de nervi si mai ales ne salveaza timp.

Daca inca nu ai platit impozitul si vrei sa vezi cum poti faci asta in localitatea ta, harta Visa te scuteste de cautari pe Google.

5 comentarii

  1. Cojo says:

    Eu am plătit ieri impozitul la maşină pe ghiseul. Totul a durat 5 minute şi a fost foarte uşor de găsit instituţia şi denumirea taxei. Sunt curios şi eu dacă am obţinut şi scutirea de 10% 🙂

  2. Eu am căutat mult și bine chioșcurile din sectorul 6. Am găsit unul cu greu, că nimeni nu știa cum arată… Și abia acolo mi-am dat seama că nu e chiar așa ușor cum speram să fie când am auzit de plata stradală. Totuși, e un pas foarte important pentru România, m-am săturat de stat la cozi.

  3. 1nu says:

    Eu știu la ce se referă Florin. În sectorul 6 sunt niște „chioșcuri” (seamănă cu un ATM, au și touchscreen) la care îți poți plăti taxele locale și alte datorii către stat. Eu am văzut 2, unul în AFI și unul în Plaza. Din nefericire nu sunt suficient de vizibile.

  4. Fireman says:

    Asteptam implementarea sistemului on line la toate sectoarele.

Comentează