MANAFU*

Abonamente Evensys

Ce am invatat din primul meu post despre politica

Am avut ieri o zi foarte interesanta. In centru ei a fost postul meu despre Nicusor Dan, unul dintre candidatii la Primaria Capitalei, pe care am ales sa il votez. Va marturisesc ca ma asteptam la multe injuraturi de la postaci si la un ignore fin din partea celor care vin pe blogul meu si stiu ca eu nu scriu despre politica. Dar postul a generat alte reactii din care am invatat ceva.

Am invatat ca daca scrii despre Nicusor Dan, ai “succes” in online (ma rog, intelegeti voi). Mi-a confirmat si Simona Tache. Mi-au confirmat si cele 1.100 de Like-uri primite pe Facebook. Nu am primit, cred, nici de ziua mea de nasterea atata apreciere.

Am invatat ca politica iti creste traficul, dar in acelasi timp iti consuma mult timp. Nu m-am uitat inca in Analytics, dar stiu sigur ca a crescut. Am citit mai multe bloguri ieri decat de obicei.

Am invatat ca postacii, nu toti, sunt chiar bine trainuiti si ca exista – asta banuiesc – o eticheta a postacului de partid. Mi-ar placea sa citesc undeva o analiza pe tema asta. As vrea sa imi validez niste teorii.

Am invatat ca se echilibreaza balanta intre electoratul comentator in online care prefera conspiratiile si atacurile si cei care vor o schimbare. Chiar o vor si o vad in Nicusor Dan. Bun sau mai putin bun, el e speranta multora.

Am invatat ca oamenii se agata de modele gresite, ca au asteptari gresite, ca nu au curaj si de aceea comenteaza “pe langa”. Suntem inca superficiali in a discerne politic, dar mai ales in a ne forma o proprie optiune, care chiar nu trebuie sa fie cea mai buna. Cristi Sutu spune ca nu ne pricepem la politica. Asa e! Dar prefer sa ma pricep la ce ma face sa ma simt bine cu mine.

Am invatat ca e trendy sa scrii despre Nicusor Dan. Doamne, Cristi, cat imi doresc acum sa devina trendy votul pentru el! Ce zici de asta?

Am invatat ca pariul pe un challenger iti poate clarifica asteptarile pe care le ai in jocul politic si ca prefer sa fiu dezamagit de alegerea mea decat de cei care sunt mituiti cu reabilitari termice si tricouri electorale.

Cel mai mult si mai mult am invatat inca o data ca acest blog are o anumita influenta, ca oamenii sunt atenti la ce spun si unii duc mai departe mesajul ori consemneaza implicarea mea sau ma “provoca” direct si indirect. Aceasta doza de influenta vine insa si cu o doza de responsabilitate. Cu asta am ramas la final.

Raman la parerea ca posturile politice dauneaza grav sanatatii blogului, asa ca nu voi crea o categorie si nici nu voi genera foarte multe subiecte politice.

9 comentarii

  1. Alina Floroi says:

    As mai adauga ca oamenii cauta reprezentarea opiniilor lor si explicarea realitatii intr-un personaj vizibil, de unde si conceptul de lider de opinie. Oamenii vibreaza la lucruri de care le pasa.

  2. Sutu says:

    Cristi, am spus ca e vorba despre argumente foarte bune PENTRU cei care nu se pricep la politica

  3. […] mine nu ma intereseaza. Aveti doua posturi de la doi Cristi (1 si 2), va priveste. Ideea e ca daca tot se povesteste ca subiectele (in cazul nostru titlurile :-)) […]

  4. Stii ca tu esti sfatuitorul meu pe politica? Doar ca eu nu prea mi-am aratat interesul si stii si asta.
    Altfel, ai dreptate in post in mare parte. Sunt niste lucruri insa care nu se leaga acolo… Cel putin nu pentru mine.

  5. al_core says:

    eu recunosc că nu știu în ce cheie să privesc acest articol: până la urmă gustul cu care ai rămas e amar sau dulce-acrișor?

    link’urile din articol duc către o diversitate de opinii, comentariile la acele articole sunt la fel de diverse, ba chiar manipulatoare unele dintre ele. pot înțelege că pe tine personal unele articole/comentarii te pot deranja (și mi se pare normal să fie așa, mai ales când sunt imbecile, cum ar fi cele ale lui bădău sau al postacilor gen dracula), dar pe mine mă ajută.
    deoarece eu încă nu știu pe cine să votez, de exemplu. la nicușor, ca să dau un exemplu la temă, nu’mi place dorința de a păstra cu orice preț orice ruină cu aspect istoric, dar și când văd și ce programe au ceilalți mă iau cu mâinile de cap.
    în concluzie, toate aceste articole mă ajută să aleg răul cel mai mic deoarece binele generalizat și suprem e o utopie.

  6. nu pot sa iti spun cu cine sa votezi. eu am spus cu cine o sa votez eu si de ce.

    am ramas mai mult cu ultima invatatura din post… in rest, “am scapat” usor.

  7. Din pacate orgoliile sunt prea mari in alegeri, asa ca daca postezi despre (pro sau contra) un candidat esti taxat automat. Nu exista candidat care sa nu aiba simpatizanti si mai ales, persoane care sa-l urasca si toata simpatia/ura aia se transfera automat la cel care scrie.

    Eu am ales sa nu scriu nici pro si nici contra unui candidat. Da, discut politica, politicieni si candidati cind sunt fata in fata cu cineva, dar nu pe blog.

    Politica discutata pe un blog pe care nu se face de obicei politica (cum este al meu sau al tau) suna fie a reclama mascata, fie a anti-reclama mascata si de aia nu place cititorilor sau postacilor.

    Acum, dupa toata experienta asta si dupa ce ai postat astazi vei mai scrie despre politicieni/candidati?

  8. […] voluntara, pe net. Manafu tocmai trage invataturi din prima lui postare politica. Invataturile aici. Simona Tache zboara pe aceeasi unda. Ar fi de discutat despre postarile astea doua, da ma […]

  9. […] voluntara, pe net. Manafu tocmai trage invataturi din prima lui postare politica. Invataturile aici. Simona Tache zboara pe aceeasi unda. Ar fi de discutat despre postarile astea doua, da ma […]

Comentează