MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum ne planificam singuri vacantele?

Multa vreme, m-am lasat pe mana agentilor de turism pentru plecarile externe. Cum unele plecari au aparut aproape spontan in agenda mea, de un an, folosesc servicii de booking online. Imi planific singur plecarile. Pentru bilete de avion am folosit site-urile liniilor aeriene de multe ori, insa pentru o verificare a ofertelor am mers, de cele mai multe ori, pe SkyScanner. Am mai incercat Govolo.de si AirTickets24. Pentru camere de hotel, am ales mereu Booking.com.

Ma pregatesc acum sa programez o plecare rapida. Ma gandesc la Nisa, insa as vrea sa ma intorc si la Lisabona. A trecut ceva timp de la ultima vizita. Ce alte servicii de booking online imi recomandati? Sunt sigur ca ideile voastre vor fi utile si pentru altii. Evident orice alte idei sunt pentru un calator smart sunt binevenite.

Apropo de plecari, ce destinatii sunt “la moda” in vara aceasta?

10 comentarii

  1. 1nu says:

    Cand am fost in Amsterdam am luat cazare de pe Venere.com, iar biletele de avion de pe Expedia.com, unde am gasit o oferta.

  2. Ioana s. says:

    Si http://www.tripit.com/ poate fi un instrument util de planificare a vacantei 🙂

    Cat despre destinatii: si pe mine ma tenteaza Nisa, de fapt toata Coasta de Azur + Valea Loirei si chiar Province daca apuc 🙂

  3. Tudor says:

    Pe langa rezervarea online a unei camere de hotel, iti recomand sa folosesti mysnooze – profilul tau de preferinte hoteliere. Iti poti imbunatati sederea considerabil lasand hotelul sa cunoasca lucrurile care iti fac ziua mai buna cand calatoresti: cafeaua de dimineata, camera etaj superior sau daa esti alergic la rosii.

    Profilul ti-l definesti o data, dar apoi il poti folosi de multiple ori

  4. Madalin says:

    Salut Cristi,

    Ceea ce nu inteleg eu, este de ce toata lumea promoveaza platformele online externe cand pe piata noastra exista variante cel putin la fel de bune mai ales pe bilete de avion.
    Nu ma refer la booking.com care este greu de ajuns vreodata de vreo platforma autohtona, insa din punct de vedere al biletelor de avion, cred ca Paravion spre exemplu, este o solutie mai mult decat potrivita pietei din Romania.
    Merci

  5. Ioana E. says:

    ptr bilete de avion poti incerca:

    http://www.edreams.com
    http://www.wideroe.no (e utilizat mai mult de scandinavi, dar gasesti preturi la bilete chiar mai mici decat pe skyscanner ptr anumite destinatii)
    http://www.dohop.com
    http://www.kayak.com
    http://www.vola.ro (nu prea il recomand, majoritatea biletelor sunt cu vreo 20-30% mai scumpe decat pe alte site-uri de profil)

    cat despre destinatii, daca tot dai o fuga prin nisa, intra in celebrul hotel le negresco, este absolut fabulos in termeni de arhitectura, arta, design etc. parterul este de fapt un mini-muzeu cu opere de arta variate, de la clasic pana la kitsch si glamour. si eventual poti vizita si piata de flori.

    offtopic: primul comentariu in cei 3 ani de cand te citesc 🙂

  6. kathy says:

    pentru provence si coasta de azur poti incerca siteuri locale

    maison-en-provence.com
    http://www.gites-de-france-charme.com/

    sunt pensiuni si hotelasuri

    O alta varianta e sa alegi localitatea unde vrei sa mergi, intri pe siteul oficiului de turism de acolo si gasesti tot ce e cazare in zona aceea

    o varianta buna pt hoteluri este skyscanner hotels si sa compari mai multe siteuri de rezervari

    de asemenea, e util sa verifici direct si pe siteurile companiilor aeriene – de exemplu pt lisabona pe skyscanner si airtickets24 pretul era cu 20% mai mare decta direct pe siteul KLM

  7. Monica says:

    Orice platforma de rezervare aleg, merg mereu pe Tripadvisor să văd ce spun altii despre hotelul unde vreau sămân peste noapte. Acolo e un festival de critici şi laude, am ajuns să-mi dau seama că americanii au nişte criterii care nu sunt mereu ale mele şi de obicei merg pe ce spun nordicii. Apreciază curăţenia şi nu caută lux excesiv. Italienii vor privelişte şi sunt sensibili la zgomot. Americanii au ce au cu aerul condiţionat şi gheaţa din pahare dar nu sunt pătimaşi când fac recenzii.

  8. Bob says:

    hipmunk rulez 😉

  9. Iulian says:

    Iti recomand http://www.tui-travelcenter.ro. E o noutate in piata din Romania si merita incercat. Have fun!

  10. Florin says:

    “booking.com care este greu de ajuns vreodata de vreo platforma autohtona”..
    Daca te gandesti la soft sunt de aceeasi parere. Daca insa te referi la servicii.. am o retinere, de fapt mai multe.
    Cu booking.com am avut mai multe experiente neplacute care m-au facut sa fiu mai atent.
    In urma cu 2 ani am facut o rezervare la un hotel de pe litoralul bulgaresc. Am ajuns la hotel pe la 10 seara. Receptionerul.. pur si simplu a spus ca nu are camere pentru mine. Am sunat in Romania la o colega de servici pe care am rugat-o sa ia legatura cu cei de la booking. Surpriza cea mare a fost ca cei de la booking (Anglia) au spus ca ei nu isi asuma responsabilitatea pentru problemele pe care le-ar putea intampina turistul la hotel. Altfel spus tu faci rezervarea dar nu-ti garanteaza nimeni ca ai camera rezervata. Am ramas masca.
    O a doua chestie este aceea ca booking iti solicita un card bancar drept garantie. Ulterior datele cardului tau sunt transmise prin FAX, repet prin FAX in receptia hotelului.
    Nici in relatia cu hotelierii nu prea sunt fair play dar sigur ca asta nu mai este problema noastra.

Comentează