MANAFU*

Abonamente Evensys

Ford incepe productia de serie a autovehiculelor in Romania

Ford a anuntat astazi productia de serie a automobilelor la noua sa fabrica de productie din Craiova, care este rezultatul unei investitii de peste 500 milioane de euro. In total, Ford va investi peste 675 milioane de euro in productia de motoare si vehicule in Romania.

Prima masina care se va construi la Craiova este Ford B-MAX, un monovolum din segmentul B, produs exclusiv in fabrica din Romania. Ford B-MAX ofera cel mai bun acces din clasa sa in habitaclu datorita caracteristicii sale unice de a integra pilonul central in portierele fata traditionale si clasice si portierele spate glisante, asigurand o deschidere neintrerupta de 1,5 metri.

Noul B-MAX va fi pus in vanzare in Europa spre sfarsitul acestui an si va fi disponibil cu ambele versiuni de 100 CP si 120 CP ale motorului EcoBoost de 1,0 litri.

B-MAX se numara de asemenea printre masinile mici cele mai avansate din punct de vedere tehnologic din Europa. Este echipat cu Active City Stop, ce poate sesiza o posibila coliziune la viteza mica si actioneaza automat asupra franelor. B-MAX va fi prima masina in Europa ce ofera Ford SYNC cu Emergency Assistance, sistemul avansat de asistenta a soferului, controlat prin voce.

Siguranta este un alt punct forte pentru noul vehicul. Ford se asteapta ca B-MAX sa primeasca un punctaj de cinci stele de la Euro NCAP.

Ford a confirmat, de asemenea, astazi inceperea constructiei unui al doilea motor la Craiova, motorul de 1,5 litri pe benzina, ce va intra in productie de serie la inceputul anului viitor.

1 comentariu

  1. […] a venit cu doua mari noutati pe piata locala: inceperea productiei motorului EcoBoost 1.0 litri si lansarea productiei modelului B-MAX, ambele la fabrica de la […]

Comentează