MANAFU*

Abonamente Evensys

Un weekend cu Ford Focus EcoBoost

Am fost anul trecut implicat in lansarea Ford Focus in Romania, un model foarte apreciat in Romania si in top 3 cele mai vandute masini din clasa compacta in 2011.

Anul acesta, Ford a venit cu doua mari noutati pe piata locala: inceperea productiei motorului EcoBoost 1.0 litri si lansarea productiei modelului B-MAX, ambele la fabrica de la Craiova.

In asteptarea B-MAX, cred ca e unul din cele mai dorite modele ale momentului (pentru drive test, cel putin), am luat de la BDT Vest un Ford Focus EcoBoost, pentru un weekend prelungit pe Litoral.

In afara de o evadare din “cuptorul bucurestean”, mai aveam un motiv. Un juriu format din 76 de jurnalisti din 35 de tari tocmai oferise titlul “Motorul International al Anului” pentru EcoBoost 1,0 litri, pe langa alte doua premii.

Am plecat spre Constanta la finalul unei zile de miercuri, cand pe autostrada masinile se “bucurau” ca se intalnesc din cand in cand. A fost deci o buna ocazie sa ajungem foarte repede pe Litoral. La intoarcere, specialistii de la BDT mi-au spus: “Ati mers cu viteza si nu ati condus economic deloc”. “Da, stiti, eu ies mai rar din oras si cum era liber, ne-am dus…”.

Pentru cei mai atenti la consum si care conduc cu ochii pe bord, motorul de 1,0 litri si 100 CP, care este destul de mic cat sa incapa pe o foaie A4, are un consum de top in clasa sa, de 4,8 l/100 km, iar cel de 125 CP are un consum de 5 l/100 km.

EcoBoost 1,0 litri a debutat in acest an pe Focus in Europa si va fi oferit apoi pe C- MAX si B-MAX in cursul acestui an.

In prima luna de vanzari in Europa, mai mult de 4.700 clienti au comandat un motor Focus EcoBoost 1,0 litri, reprezentand aproape un sfert din toate masinile Ford Focus comandate pe cele 19 piete traditionale europene in care este prezent Ford.

Poti solicita un drive test cu Ford Focus EcoBoost aici.

5 comentarii

  1. neamtu says:

    buna ziua am cumparat de asemenea un focus focus 1.6 cel de 125 cp si nu sunt deloc multumit de masina…. la 125 cp masina asta trebuia sa mearga mult mai bine,practic mi se pare ca nu are putere masina cand intri in depasiri.am fost la prima revizie de 2000 km si am semnalat fapul ca nu sunt multumit de masina ca nu are putere si e putin cam puturoasa la depasiri,iar consumul e destul de mare!!!iar cei de la reprezentanta mi au zis ca masina e ok cu totu ca mie nu mi se pare…

  2. 125cp e destul de OK, cred. depinde, fireste, ce asteptari avem fiecare in parte. ar trebui sa compari cu un focus din generatia anterioara si sa iei si alte motorizari actuale la un test. e greu sa facem aprecieri fara un termen de comparatie OK.

  3. Bogdan says:

    si dintr-un weekend cu masina nu ne poti spune decat ca i-ai dat tare si nu ai condus economic ?
    alte impresii ? nimic ?

  4. Bogdan, eu am mai condus Focus-ul si cu alte ocazii. Acum am luat varianta EcoBoost si, din pacate, din graba si alte preocupari nu am testat motorizarea asa cum ar fi trebuit.

  5. […] câțiva bloggeri, Chinezu sau Manafu care au condus Focusul cu motorul de 1L Ecoboost, însă mai știu destui care și-ar fi dorit să […]

Comentează