MANAFU*

Abonamente Evensys

In politica e ca in marketing

Nu poti castiga cand oamenii nu te cunosc, nu au auzit de tine. Nu poti castiga daca nu iti cunosti publicul bine si obiceiurile lor. Nu poti castiga daca nu esti cu poza pe toate gardurile si vazut des la TV. Nu poti castiga daca nu dai un incentive. Nu poti castiga daca nu faci promisiuni exagerate. Nu poti castiga cand jumatate din hipsters* sunt pro si restul contra. Nu poti castiga cand esti indragostit de o idee si ignori realitatea cruda. Nu poti castiga cand nu ai planificat totul cu mult timp inainte, cand nu ai mai multi oameni buni de partea ta realmente si nu doar pe Facebook. Nu poti castiga daca nu ai buget.

Avem patru ani sa planificam totul bine si sa gasim cei mai buni oameni de marketing.

(*hipsters = termen gresit folosit pentru a desemna oamenii activi in mediul online)

12 comentarii

  1. mijka says:

    Macar poate facem ceva din consiliu!

  2. Hipster înseamnă cu totul altceva (știu că știi, dar voiam să fie clar http://en.wikipedia.org/wiki/Hipster_(contemporary_subculture) ). Și nu cred că românii îl folosesc în sensul de “oameni activi în mediul online”… Dacă unii ironizează în campanie nu trebuie să generalizezi! 🙂

  3. am zis ca e gresit folosit… cum suportul lui nicusor dan a fost in mare majoritate oferit online si s-au gasit multi, dar foarte multi sa spuna “hipsterii lui ND”, cel putin pana trec alegerile, ramane cum am stabilit: suntem toti niste hipsteri de facebook.

  4. Semanticus says:

    Nu prea înțeleg perspectiva asta. Nicusor nu se poate reinventa nici măcar în 4 ani. Chiar daca il pozitionezi ca detergentul popular la gospodine nu va avea rezultate in politica. Sa ne gandim la Teo de la Protv, sa ne gandim la Theodor Paleologu, etc nimic. . Daca ar fi reusit in afaceri atunci poate, daca ar fi avut o profesie carismatica eg Arafat, poate, dacă era sportiv poate, dacă dacă… Trebuie sa manance politica pe paine, sa intre in cocina, sa iasa cu godacul de picior si sa aiba curajul sa il asomeze. Poti sa fii expertul expertilor in urbanism, cel mult primesti o bere dar cam atat.
    Bun, il bagi in Consiliu, ramane cuc printre grupuri, face un joc de glezne si rezultate ioc.
    Miza nu ar fi sa ajung primar cu orice pret doar de dragul experimentului, ci sa ajunga pentru a da rezultate, altfel intra degeaba, nu are putere in consiliu. Ca ongist nu stie sa negocieze politic, nu comunica politic,nu are un curent social pe care sa il poata reprezenta.
    Ca experiment a fost ok dar acum trebuie sa se treaca la partea de actiune colectiva. A invatat Nicusor ceva ? vom vedea.

  5. Semanticus says:

    a intrat in Consiliu ?

  6. Se pare ca da…

  7. Samira says:

    Sa obtii aproape 8 procente doar din online este un lucru maret.
    Nu punem la socoteala cati bani au investit unii si mai ales mita electorala…
    Online-ul si-a spus cuvantul, in viitor poate desemna viitori oameni politici!

  8. Piticu21 says:

    pe nicusor dan il chema pe buletinul de vot nicusor daniel dan … naiba a stiut asta?

  9. Piticu21 says:

    bonus, eu pariez ca nu vom mai auzit de nicusor in urmatorii 4 ani … astept cu nerabdare motive ca sa ma insel.

  10. Acum că s-a terminat campania pot să spun și eu public părerea mea despre candidatura lui Nicușor Dan: e clar că omul este implicat în viața Capitalei, e clar că e un tip tânăr, inteligent, pasionat; e clar că e bun în lupta cu Primăria dar… una este să fii în opoziție și cu totul alta este să fii înăuntru sistemului.

    Acum că el este în Consiliul General nu am câștigat un om în sistem (e doar unul din 12 acolo) ci am pierdut poate cel mai puternic opozant al lui. În următorii patru ani Nicușor Dan nu va putea face lucrurile bune care l-au făcut atât de stimat, atât de iubit… Înțelegi de ce ideea lui de a candida nu a fost bună? Am pierdut un aliat.

  11. mirela says:

    eu am votat cu nicusor dan. stiam ca nu are sanse sa iasa, dar nu-l vroiam nici pe oprescu, nici pe prigoana. si sa va mai spun ceva, l-am votat si la consilieri si stiti unde era trecut pe acel buletin de vot, pe ultima pagina, singur pe toata pagina, erau toate sansele sa nu-l vezi. La inceputul buletinului erau toate partidele, in frunte normal cu USL. N-am nimic cu USL, dar s-a vazut dupa pozitionare, ce manipulare maxima au facut!

  12. Spiep says:

    @Mirela: pozitionarea in buletinul de vot nu tine de manipulare ci de respectarea unor criterii legale. Practic, se formează 3 grupe: formațiuni pralamentare, formațiuni politice și independenți. Formațiunile parlamentare se vor găsi întotdeauna pe primele poziții ale buletinului de vot, ordinea în această zonă superioară stabilindu-se prin tragere la sorți. Zona 2 aparține partidelor politice în ordinea stabilită de sorți iar în zona 3, la finalul listei, independenții, în ordinea depunerii candidaturii. Oprescu și Dan au fost la finalul listei. Asta nu a părut a defavoriza pe niciunul.

Comentează