MANAFU*

Abonamente Evensys

Sa nu rapim copiilor nostri dreptul la evolutie

Imediat dupa valul de aplauze la aterizarea avionului pe aeroportul din Bucuresti, mi-au venit in minte doua chestii. 1) Nu vom scapa niciodata de aplauzele din avion. Au intrat in sangele neamului si au fost preluate foarte repede de la o generatie la alta. 2) Bill Nye a spus doua lucruri mari in clipul de mai jos:

“When you have a portion of the population that doesn’t believe in that (evolution), it holds everybody back, really”.

“And I say to the grownups, if you want to deny evolution and live in your world, in your world that’s completely inconsistent with everything we observe in the universe, that’s fine, but don’t make your kids do it because we need them. We need scientifically literate voters and taxpayers for the future. We need people that can—we need engineers that can build stuff, solve problems”.

32 comentarii

  1. Cosmin says:

    Cu toate ca sunt de acord cu ce scrie cristian mai sus, nu pot sa ma abtin in a spune ca, aplauzele la aterizarea unui avion sunt ultima noastra problema la care trebuie sa lucram, evolutia copiilor nostrii sau a generatiilor care vin fiind, din punctul meu de vedere, concentratata pe excluderea din “viata” lor a unor chestiuni gen: “Va pupa Jean!”
    Daca am putea, ceea ce incerc sa fac eu de cand s-a nascut printesa mea, sa-i invatam diferenta dintre rau si bine, cumva cred ca am scoate-o la un capat.
    In rest numai de bine

  2. Cum spuneam, tocmai aterizasem… Altfel, e loc pentru educatie in toate aspectele vietii noastre. Mai ales in Educatie. 🙂

  3. neagrigore says:

    În zona rurală, copiii obişnuiesc să meargă la biserică înainte de a merge la şcoală. Nu cred că cineva de la sat îşi pune problema în termenii ăştia. Din cîte ştiu, la presiunea BOR-ului, evoluţia a dispărut din manualele şcolare. http://www.decatorevista.ro/lectia-de-religie/ . Ordinul ministrului Hardau 5959/2006. Nu ţin minte să se fi revocat.

  4. Paul says:

    Prostii zice domnul din video. Dacă vei urmări atent istoria Statelor Unite, vei vedea că majoritatea celor care au făcut o diferență mare credeau în creație. Chiar și Neil Armstrong care a murit recent. Și Buzz Aldrin, desigur.
    Și nu doar în istoria SUA, în istoria întregii lumi. Primii care au abolit sclavia, au luptat pentru drepturi civile (Wilberforce, Martin Luther, Lincoln) erau majoritatea creștini, cel puțin creaționiști. Deja nu mai vorbesc despre descoperiri științifice.
    O listă de savanți creaționiști contemporani:
    http://www.answersingenesis.org/Home/Area/bios/

  5. Taraboste says:

    Cand ai o aviatie pe baza de miguri “cazatoare”, iti intra-n sange sa apreciezi o aterizare mai putin fortata. Asa ca fii intelegator si zi merci ca nu aterizeaza si avioanele de linie precum migurile (si IAR-urile), brazdand pamantul.

  6. Sebastian says:

    Chestia cu aplaudatul la aterizare nu este doar la romani, dar asta nu contează. Este un mod de a mulțumi pilotului/pilotilor pt cursa fără periferia terminată cu bine. Mai este si un mod de a aprecia skilurile lor. Este ca un fel de tradiție. Ca si atunci când se termina o piesa de teatru.
    Treaba cu evoluția si creativ este de alta natura. Marea parte a oamenilor esueaza lamentabil in a renunța la rotile ajutatoare sau premergator care sunt date de școala, familie sau/si biserica si nu reușesc sa meargă singuri. Alții nu vor pt ca li se pare mai confortabil așa. Deci hai sa evoluam personal fiecare in parte prin efort propriu si sa nu pasam nereusita acestui lucru “premergatorului”.

  7. Şerban says:

    E bine că ştiu pentru ce „avem” nevoie de copii, în primul rând: „scientifically literate voters and taxpayers for the future”.

    Bill Nye can kiss my ass!

  8. neagrigore says:

    Şerban, sper că nu-ţi doreşti să trăieşti într-o lume în care oamenii votează cu picioarele şi nu plătesc taxe!

  9. Şerban says:

    Nea Grigore, gândeşte!

  10. neagrigore says:

    Mă gîndesc că vrei ca oamenii să continue să plătească taxe şi să voteze oameni sănătoşi la cap …

  11. Şerban says:

    @Nea Grigore: E bine de ştiut că există oameni ca tine care le doresc copiilor lor să ajungă să aleagă porci şi să plătească taxe. Doar ăsta e singurul scop în viaţă! Ai omis să spui că le doreşti să aibă credinţă.

  12. neagrigore says:

    Greşit. Eu mi-aş antrena copiii să gîndească de la o vîrstă foarte fragedă după propria lor minte. I-aş încuraja să-şi pună cît mai multe întrebări, să conteste orice le este dat de-a gata, pe nemestecate, să fie curioşi şi să nu considere niciodată că le ştiu pe toate. Iar la sfîrşit, să-şi plătească taxele. Nu am zis că este singurul scop, dar le anulează pe multe dacă lipseşte …

  13. Paul says:

    @neagrigore: “să conteste orice le este dat de-a gata” – ideea “să conteste” deja le-o dai gata.

  14. neagrigore says:

    Paul, faci o confuzie. Una nu-i cealaltă …

  15. neagrigore says:

    Paul, mulţumesc pentru link, dar în mod ciudat, clipul nu permite comentarii spre diferenţă de clipul lui Bill Nye. Oare de ce?

  16. Paul says:

    Nu cred că e ciudat – multe clipuri pe youtube nu permit comentarii, politice și științifice, inclusiv legate de evoluție. + majoritatea haterilor din comentarii sunt atei/evoluționiști 🙂

  17. Paul says:

    Nu cred că e ciudat – multe clipuri pe youtube nu permit comentarii, politice și științifice, inclusiv legate de evoluție. + majoritatea haterilor din comentarii sunt atei/evoluționiști 🙂

  18. neagrigore says:

    Dacă teoria evoluţiei măcar ştiu la ce să o rezum, îmi este foarte greu să rezum creaţionismul la o singură carte, poţi să-mi indici care ar fi prima carte care să mă lămurească în mare?

  19. Paul says:

    Poți să încerci asta: http://www.amazon.com/dp/0310241448/ – investigația unui jurnalist ateu care a devenit creștin în urma rezultatelor găsite.

  20. neagrigore says:

    uite şi o discuţie legată de clipul pe care l-ai postat tu http://www.reddit.com/r/atheism/comments/z11yb/probably_a_good_choice/

  21. neagrigore says:

    https://www.facebook.com/GeorgiaPurdom/posts/104777173007885 discuţia pe Facebook legată de ce spunea profesoara din clipul lui Paul.

  22. Paul says:

    Îți ia 2 secunde să înțelegi de ce au fost închise comentariile pe youtube – http://img138.imageshack.us/img138/8219/screenshot20120830at127.png

  23. neagrigore says:

    Comentariile pot fi moderate.

  24. Paul says:

    Și apoi apar mii de useri care spun că nu au scris nimic rău dar chipurile le-a fost șters comentariul…

  25. neagrigore says:

    Dar să revenim la discuţia iniţială, deci tu spui că trebuie să iau drept bun ce spune Biblia în Geneză/toate cărţile sfinte pe rînd, pentru musulmani, budişti, şintoişti etc.?

  26. Paul says:

    Am zis toate cărțile? Nu ai timp să citești toate cărțile scrise vreodată, găsește cartea care a influențat cel mai mult istoria omenirii și începe cu ea. Adică cu Biblia.

  27. neagrigore says:

    Paul, scuze, dar nu pot să le spun viitorilor mei copii că lumea a fost făcută în şase zile şi în a şaptea, Dumnezeu s-a odihnit. Iar dacă n-o iau ad litteram, rămîne la imaginaţia fiecăruia să-şi imagineze ce vrea.
    Hai să luăm povestea dinozaurilor, bătătorită de majoritatea discuţiilor de genul ăsta, unde se potrivesc dinozaurii în scenariul tău, au dispărut odată cu Potopul? Ştii care e pînă la urmă problema cu genul ăsta de explicaţii, am cunoscut o persoană despre care ai putea spune că este mai degrabă adepta creaţionismului şi m-a întrebat cînd i-am povestit despre Confucius, dar erau oameni înainte de Cristos?! Iată şi un interviu cu Dawkins https://www.readability.com/articles/cnqcv9js în care se discută despre subiect https://www.readability.com/articles/cnqcv9js

    „PLAYBOY: Most objections to evolution seem to come down to complexity. People can’t understand how something like an eye could have evolved.

    DAWKINS: No matter how complex the eye may be, it’s not as complicated as a god.”

  28. Paul says:

    Asta depinde de concepția ta despre dumnezeu. Dinozaurii sunt menționați în Biblie, n-ai știut? sorry, nu deschid link-uri de pe playboy.com.
    Oameni naivi, ușor duși de nas sunt printre adepții oricărei idei, asta nu neapărat o discreditează. Majoritatea oamenilor care se apucă să facă o investigație serioasă cu privire la creștinism ajung să fie adepții lui Isus.

    Apropo, Dawkins nu e prea respectat nici între mulți atei. Uite ce a zis Michael Ruse:”Richard Dawkins in The God Delusion would fail any introductory philosophy or religion course. Proudly he criticizes that whereof he knows nothing…”

    Poți să vezi ce spune profesorul de matematică de la Oxford, John Lennox, despre ideea iluzorie a ateismului: http://johnlennox.org/

  29. neagrigore says:

    „Dinozaurii sunt menționați în Biblie”

    Unde?

  30. Paul says:

    Când era scrisă Biblia, cuvântul “dinozaur” desigur că nu era, așa că oamenii îl descriau cum îl înțelegeau ei.
    Pot să aduc citate – cartea lui Iov, capitolul 40: “Uită-te la ipopotamul, căruia i-am dat viaţă ca şi ţie! El mănîncă iarbă ca boul. Uită-te ce tărie are în coapse, şi ce putere are în muşchii pîntecelui său! Îşi îndoaie coada tare ca un cedru, şi vinele coapselor lui sînt întreţăsute. Oasele lui sînt ca nişte ţevi de aramă, mădularele lui sînt ca nişte drugi de fer. El este cea mai mare dintre lucrările lui Dumnezeu. Cel ce l -a făcut l -a înzestrat cu o suliţă..” Numele seamănă cu hipopotamul, dar descrierea asta nu îl caracterizează. Mai sunt studii cu cuvinte în original, etc. dar ideea este că nicăieri Biblia nu exclude prezența dinozaurilor, la fel cum și a altor specii de animale care nu mai sunt răspândite astăzi.
    Și link la mai multe info: http://www.answersingenesis.org/articles/1999/11/05/dinosaurs-and-the-bible

Comentează