MANAFU*

Abonamente Evensys

Uite educatia, nu e educatia!

Ma uit la comentariile unui blog, apoi la cifrele de mai sus preluate din studiul “Do You CEE?“. Ma uit la comentariile altui blog. Ma intorc la studiu. Si as putea continua asa pe multe bloguri.

Cifrele ne arata ca utilizatorul de Internet roman este un om educat. Nu acelasi lucru ne arata comentariile. Si atunci ma intreb: De unde ne-am ales cu atata rautate, nerozie, sminteala si indecenta in limbaj?

Evident, vorbesc in contextul politic / sportiv care a rascolit Internetul in ultimele zile.

13 comentarii

  1. Educat, poate… dar plin de ură și de frustrare, toate adunate în patru decenii de întuneric și umilință.

  2. Eu cred ca educatia de acasa, cel putin, ar trebui sa infraneze pornirile multora.

  3. aHUIBAN says:

    Cine vorbeste de educatia de acasa?

    Acumularea informatiilor prin parcurgerea si absolvirea unei institutii de invatamant nu iti formeaza neaparat un caracter si o moralitate. Mai ales ca la noi, un anumit limbaj nu mai este neaparat considerat neacceptat social…

    Si eu ma minunez dar constat ca exceptiile sunt cei cu un limbaj decent.

    Aceasta necenzurare se datoreaza, in special, lipsei oricaror masuri coercitive din partea prietenilor, partenerilor, colegilor de serviciu, colaboratorilor etc.

  4. Ma gandesc ca educatia de acasa precede educatia din scoala. Mai mult, facem atata scoala pentru a deveni mai buni… Nu m-am gandit niciodata pana acum la ideea ca poti sa faci cate spume vrei online atat timp cat esti profi la job…. hmmm!?

  5. Tudor says:

    Unii dintre noi au acceptat tacit sa fie partasi la monetizarea prostiei omenesti. Unde-s beep-uri e si audienta mare in spirit indus de turma.

  6. Unii oameni platesc taxe sa faca o facultate, dar asta nu inseamna ca sunt oameni educati.

  7. Flo says:

    eh, nu stii tu sa apreciezi estetica uratului 😛

  8. Mihai says:

    Mă cam surprinde studiul prezentat de tine. Totuşi realitatea nu cred că e conform acestuia, pentru că mulţi fac o facultate pe la “Spiru Haret”, obţin o diplomă în urma unei şpăgi sau în urma unui plagiat. În ciuda acestei păreri, sunt în această ţară şi oameni inteligenţi, care au muncit pentru a termina o facultate, cărora trebuie să le acordăm tot respectul cuvenit.

  9. Mihai, eu am facut la Spiru Haret.

  10. Sa stii ca in alte parti nu e nimic rau in a plati taxe pentru o facultate. Dimpotriva, asa e normal.

  11. Mihai says:

    Scuze dacă te-am făcut să te simţi lezat, dar eu m-am referit la cei care obţin diplome aşa cum le-au obţin… Nu am generalizat… Nu toţi cei care au terminat aici înseamnă că au probleme.

  12. Nu, ziceam si eu asa.

  13. […] celor cu școală. Cristi Manafu dă niște cifre interesante, rezultă că cei mai mulți care stau cu internetul în față sunt școliți și a. tăcuți sau […]

Comentează