MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum te ajuta numele in viata?

Probabil ati vazut deja clipul cu pustiul de 5 ani din Hong Kong care canta la pian terifiant de bine.  Il cheama Tsung Tsung. Sau cel putin asa apare pe Internet.

Il priveam pe YouTube si mi-l inchipuiam pe marile scene, parca ii zaream CD-ul in benzinarii si asistam la debutul lui european cu ocazia concertului de Craciun de la Viena. “Vedeam” reportaje despre el, cu oameni asteptandu-l la aeroport si hotel, strigand in extaz: Tsung-Tsung, Tsung-Tsung…

Mi-am zis atunci: “Iata un copil care are talent cu carul si deja un nume care suna a brand!” La fel pot spune despre Yo-Yo Ma, cel mai celebru violoncelist din timpurile noastre.

Ma intreb daca succesul micului pianist ar fi fost influentat sau redus (incercam sa ne inchipuim, da?) de un nume ca, de exemplu, Y Xe Nan T sau din alta combinatie de litere ucigatoare.

Am o teorie cum ca numele are un important rol in destinul nostru sau macar al multora. Evident, cred ca sunt tot felul de teorii, dar imi sunt straine. Eu ma bazez pe simpla observatie.

Daca va spun un nume, cu ce va inchipuiti ca se ocupa posesorul? Sa il luam pe Amedeo Gărbărel. Ce meserie ar avea? Cu ce s-ar ocupa?

Nu-l cautati pe Google, ca nu exista. Am inventat numele. Insa am observat ca in general oamenii cu nume nastrusnice au anumite inclinatii. Sunt artisti in diverse nise, se ocupa cu MLM, sunt indrumatori spirituali sau tin scoli de dezvoltare personala, citesc in stele, sunt poeti, controleaza puterea mintii. Completati voi.

La fel, daca ne uitam in politica noastra, gasim celebru pattern “-escu”. Ceausescu, Iliescu, Constantinescu, Basescu si (pentru unii care inca mai spera) Antonescu. Sigur, Amedeo Gărbărel are o teorie despre numele presedintilor, pe care a expus-o intr-o emisiune de ocultism si flacari violete.

Tsung Tsung are un nume predestinat succesului. Si talent. Am toate motivele sa cred deci ca acest mix ii va oferi o viata frumoasa.

Inchei cu probabil cel mai neobisnuit nume creat vreodata: Nicholas Unless-Jesus-Christ-Had-Died-For-Thee-Thou-Hadst-Been-Damned Barbon. Este pe bune, iar pe vremea aceea (1600 – 1700), astfel de nume nu erau chiar neobisnuite.

Tags: , , ,

6 comentarii

  1. Marius Sescu says:

    Eu zic că numele scurte, ușor de reținut, cresc șansele de succes. http://mariussescu.ro/2011/04/teoria-numelor-scurt/

  2. Şerban says:

    Şi ce te faci cu un nume ca Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu? E numele unei localităţi din Noua Zeelandă. Pun pariu că nu ai auzit de el, deci numele nu e chiar totul! 🙂

  3. Razvan says:

    Nume predestinat, nume mic…..daca am un nume de filosof si matematician francez voi deveni celebru? 😀

  4. Chat Online says:

    Noi avem paciarasi si in fotbal : Petrolul- Damila Maciuca 2-0, in 16-imile Cupei Romaniei Timisoreana !

  5. Va dati seama ca baiatul asta este copilul lui Batman si Superman (suparman in togoleza lor de balta din Singapore)!
    Am o singura intrebare care din cei doi i-a fost mama?

  6. Razvan says:

    @Ovidiu: Batman, clar. Superman e mai puternic si daca ii da o palma ii zboara toti dintii. Plus Batman e inteligent si stiu cum sa il manipuleze pe Superman

Comentează