MANAFU*

Abonamente Evensys

Trei lucruri care ar trebui sa se schimbe pe strazi

Ar trebui sa existe o lege care sa interzica conducatorilor din alte orase sa claxoneze in orasul tau. Sau amenzi zdravene.

Femeile care vorbesc la telefon, fumeaza si conduc in acelasi timp ar trebui sa primeasca amenzi duble. Sau doua amenzi, cum prefera.

Cetatenii straini rezidenti in Romania ar trebui sa primeasca amenzi mari daca fluiera dupa fetele noastre sau le agaseaza.

Nu ma intelegeti gresit. Nu imi plac masurile extreme si nici nu sunt misogin. Priviti cu mintea deschisa cele spuse mai sus si incercati sa vedeti ca astfel de masuri ne-ar face viata mai buna si mai sigura pe strazi.

14 comentarii

  1. Bogdan says:

    1. exista legea. Nu se aplica. Problema e la politist, nu in lege.
    2. Corect, iar barbatii trei sau patru pentru a nu fi misogini (stiu eu vreo 2 specimene)
    3. Iar cei din Romania sa fie aplaudati atunci cind agaseaza fetele noastre? – ca eu asta citesc… – nu stiu de ce dar cumva mi-a adus aminte de articolul asta excelent al lui Catalin Stefanescu – http://dilemaveche.ro/sectiune/tilc-show/articol/violat-o-baba-nou-barbarie

  2. Andras says:

    WTF? Smokin’ something? No more manafu for me…

  3. Tocmai ce spuneam. Sa incercam sa privim dincolo de aparente. In spatele celor spuse de mine sunt alte si alte lucruri. Nu incurajez apucaturi proaste, banuiesc ca va dati seama.

  4. 1. Ar trebui sa dispara politisti radar stealth, care iti sar in fata in 10 metri din boscheti – Si vrajeala lor : Da… Unde te grabesti tinere, a?!
    2. Masinile cu numar de Bulgaria.
    3. Soferii de ML kamikaze, prietenii stiu de ce!
    Acestea ar fi cele trei lucruri care ar trebui sa se schimbe pe strazi.

  5. Diana says:

    Imi scapa acele “alte si alte lucruri”! Vrei sa detaliezi puțin? 🙂

  6. julie says:

    Eu sunt de acord cu tine partial. Clar la faza cu vorbitul la tel/fumat/etc (insa nu numai femeile), la fel si faza cu claxonatul desi trebuie sa zic ca eu sunt din Bv, locuiesc aici de 2 ani, am numere de Bv, si cand iti intra unul in fata fara sa semnalizeze sau sa se asigure nu poti zice ca nu il claxonezi doar pt ca ai numere de provincie. in rest, sunt de acord cu Bogdan, legat de agasanti…oricare sunt la fel de deranjanti.

  7. julie, am condus vreo 4 ani un TICO cu numar de Tulcea. nu prea mi-a fost usor in trafic. altfel, in BV, PH, SB si CT, cei cu nr de B nu au nici ei viata usoara de la localnici pana la politisti.

  8. Tot ce spui e acoperit de legile existente, doar ca ele nu se aplica.

  9. Andras says:

    1. sa propunem legi care sa diferentieze intre sexe ne duce inapoi cu niste decenii bune in istorie (si da, nu ajunge ca sa pui la sfarsit disclaimer – nu sunt misogin 🙂

    2. daca perceptia bucuresteanului este ca problema e cu “altii” in ceea ce priveste atitudinea in trafic (si in general) atunci avem o problema, ca sa nu mai vorbim iarasi de aplicarea diferita a legii in functie de niste criterii arbitrare.

    3. asta cu fluieratul dupa “fetele noastre” pur si simplu m-a dat gata 🙂 (si iara strainii aia nenorociti)

    De obicei posturile tale au fost logice, gandite dar asta… parca e un proiect de lege intr-o tara islamica inapoiata.

  10. julie says:

    corect, crede-ma ca in Bv se vede clar de la o posta bucuresteanul. in rest, invatat in traficul de aici, cand ajung in Bv am senzatia ca totul e cu incetinitorul. soferii stau aproape sa-i roage pe pietoni sa treaca, oprind si daca cei din urma nu au intentia clara de a calca pe trecere, merg numai cu 40-50 la ora, in conditiile in care limita e de 60…deci se simte diferenta. si da, si eu ii injuram pe bucuresteni cand conduceam in Bv. era sa fac accident din cauza unuia…in fine. cred ca andras a pus cam cel mai bine problema. cu toate ca sustin dupa cum spuneam si ceea ce zici tu (sub o forma sau alta)….

  11. julie says:

    *invatata (am mancat o litera)..

  12. mda, andras, cred ca am fost eu foarte subtil / profund / abscons. sa revenim deci la posturile logice.

  13. Monica says:

    vai, am si uitat ce reactii mai au soferii, prin România. Și totuși, țandăra îmi sărea mai abitir în Mexic unde șoferițele se rimelau la volan. La Roma doar vorbesc la telefon, fumând și gesticulând. Deseori mă întreb cu ce țin volanul.

  14. Nu am inteles niciodata de ce trebuie sa claxonezi in trafic?! In rest, sunt de acrod cu masurile.

Comentează