MANAFU*

Abonamente Evensys

Am decis sa sustin produsele romanesti

Cand toata lumea vorbea de moartea presei scrise, eu am ales sa sustin print-ul. M-am abonat in primavara la trei publicatii: Dilema Veche, The Industry si Decat o Revista. De fiecare titlu ma leaga ceva. Mi-am facut abonamente pe un an si din sentimentalism, si din dorinta de a citi sau macar rasfoi editie dupa editie, si pentru ca sunt “produse romanesti”.

La NetCamp, George Lemnaru, co-fondator al eRepublik, unul dintre start-up-urile locale care au primit finantare internationala, a prezentat audientei un nou business online. Cars Cup este un joc pentru pasionatii de masini. Vine pe o nisa neacoperita si apeleaza la cateva corzi sensibile ale fanilor unor marci anume.

George a facut o oferta de crowd funding. A oferit in schimbul unei sume de 9 $ credit virtual de 50 $ atunci cand jocul va fi lansat. In sala au fost cinci oameni care au ridicat mana pentru a primi aceasta oferta. Si eu printre ei.

Nu sunt fanul jocurilor (de orice fel), insa imi place ideea, il apreciez pe George si mai ales cred ca poate reusi din Romania (asa cum a facut cu eRepublik) la nivel international.

Tot de la NetCamp, m-am “imprietenit” cu Zonga. Desi am avut acces de la lansarea in Beta si mai apoi dupa deal-ul cu Vodafone, abia in acest weekend am inceput sa folosesc serviciul de streaming audio online si mobile. Stiu, mai sunt si altele. Cu nume mult mai mari. Insa, tot din acelasi “patriotism”, am ales Zonga.

Exista o tendinta la nivel mondial de a promova si adopta produsele si serviciile “home-made” sau, dupa cum apreciaza cei de la Trend Watching, Again Made Here.

Am decis sa sustin asadar mai mult produsele si serviciile romanesti. Si voi prezenta multe dintre ele pe blog, evident din zonele pe care eu le acopar in posturile mele.

13 comentarii

  1. Cristina says:

    Inseamna ca poate te va atrage si un magazin online care comercializeaza doar produse fabricate in Romania. http://www.DeAici.ro este magazinul, si inca incerc sa gasesc oameni talentati care sa completeze categoriile de produse.

  2. spanac says:

    foarte frumos.
    insa prin produsele romanesti vorbesti doar ce se face de acum incolo…
    deorece nu prea mai sunt produse romanesti. chiar am avut o tema d-asta la superblog.
    http://spanac.eu/produsele-romanesti/

  3. cristina says:

    Insa tine cont ca e inca in constructie si incerc sa mai strang producatori care sa colaboreze cu mine. Momentan sunt la nivel local, cu producatorii, insa sper sa ajunga ceva mai mare.

  4. Foarte frumoasa initiativa. O mica modificare la titlu era hotaratoare. “Am decis sa sustin produsele romanesti de calitate”. Daca nu o modificare, atunci o atentionare pt cei care vor sa scoata pe piata “produs romanesc 100%” .
    Daca tot am inceput s afacem acest pas, hai sa-l facem responsabil, sa revenim la vremurile in care nu aveam dubii in privinta calitatii produselor romanesti.
    Sunt de acord cu ceea ce faci, iar daca vreodata ai nevoie de cel mai mic ajutor, iti stau la dispozitie.
    Bafta.

  5. Cred ca mai degraba care inoveaza… Blogul asta e in mare masura despre inovatie! Cel putin asa imi place sa cred.

  6. Aha, acum am inteles ideea. Mai mult serviicii decat produse.

  7. O idee foarte buna. Multe produse romanesti chiar merita sustinute. De la produse alimentare si pana la mobila, impresia mea este ca ce avem mai bun pleaca in afara, in timp ce noi primim si cumparam de afara, nu chiar ce e mai bun.

  8. cotos says:

    Merita sustinute…Fiecare astfel de initiativa…Ar fi bine daca macar 10% ar cumpara produse romanesti…

  9. Ionut Oprea says:

    Cristi, felicitari, asta e o atitudine care merita sustinuta!

    PS: Asta inseamna ca vrei sa sustii si Facebrands in fata solutiilor internationale care nu-i ajung nici la genunchi cu facilitatile?:P

  10. Mihai Daniel says:

    Felicitari , foarte frumoasa initiativa, productia locala, de orice fel trebuie incurajata.

  11. Ionut, cred ca am fost printre primii care au scris despre Facebrands! https://www.manafu.ro/2011/01/topul-paginilor-pe-facebook/

  12. Adrian says:

    Super inititativa ta, exista si publicatii de calitate pe piata romaneasca cred ca trebuiesc cautate. Ma indoiesc ca toata presa este la pamant. Cu timpul cred ca presa se va adapta la tot ceea ce inseamna social media si online, e o chestiune de timp.

Comentează