MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum se mai inoveaza in muzica

Dupa ce Bjork a lansat anul trecut o aplicatie de iPhone si iPad cu 10 melodii in locul compilatiei clasice de piese, acum doua luni, Lady Gaga anunta ca viitorul sau album va fi tot o aplicatie. Si cred ca a mai fost cineva anul acesta care a facut un anunt asemenator. Probabil in urmatorii doi ani, albumul-aplicatie va deveni o moda in industria muzicala. Va fi noua mare revolutie de la aparitia mp3-ului.

Exista insa cateva idei mult mai tari, care, fireste, nu vor deveni mainstream, din motive lesne de inteles. In UK, muzicianul Gwilym Gold a lansat albumul-aplicatie care nu suna de doua ori la fel. “Piesele de pe “Tender Metal” isi schimba configuratia la fiecare reascultare. Vrei sa asculti o noua versiune? Scuturi telefonul!

Producatorul Calvin Harris (stii Rihanna – “We found love”) si-a lansat noul album si sub forma unei aplicatii gratuite, care iti permite sa asculti piesele gratuit… doar cand dansezi, cand te misti. Din pacate, nu e disponibila in Romania.

4 comentarii

  1. cireasa says:

    “noua mare revolutie de la aparitia mp3-ului”? sa fim seriosi!
    o revolutie ar insemna ceva care sa faca formatul mp3 mai ușor. (de la caseta la cd la mp3 …). ce a făcut bjork e interesant ca idee, total neutilizabil.

    urmatorul pas in materie de mp3? spotify, pandora, orice on-demand si online. asta face mai ușor si mai accesibil (nu esti dependent de fisierul fizic pe un singur device, cu un singur search gasesti orice ai nevoie)

    aplicatiile de care zici sunt fun poate, interesante ca idee, dar atat. in niciun caz nu sunt viitorul.

  2. iti dau dreptate 90%. pastrez 10% pentru inovatia formatului. “formatul” aplicatie e ceva nou, arata o evolutie in randul formatelor: vinil, banda, cd, mp3… aplicatie. spotify, pandora revolutioneaza poate chiar mai mult, insa e o tranzitie fireasca de la radioul online… de curand am devenit fan Zonga, asa ca iti dau dreptate.

  3. http://www.floringrozea.com/2012/11/21/mobile-aplicatie-mobila-pentru-mixaj-audio/ altă idee de aplicaţie pentru artişti – poţi mixa cu iPhone-ul track-urile.

  4. Iar despre mp3 şi ce format audio digital ar putea să-l înlocuiască citeşte aici: http://www.floringrozea.com/2010/01/26/care-va-fi-succesorul-mp3-ului/

Comentează