MANAFU*

Abonamente Evensys

De la Black Friday la Cyber Monday si Small Business Saturday

Multi asteapta cu infrigurare chiar ziua de 23 noiembrie, cand o noua sarbatoare americana ne va cauza “febra” si, in unele cazuri, dureri de cap. Este Black Friday, o zi in care multe magazine ofera reduceri substantiale, o zi ce deschide sezonul cumparaturilor de iarna. La noi a fost adoptata in ultimii doi ani si a a vut impact mai mult in retail-ul online electro.

“Corect” ar fi fost ca magazinele gen eMag, Evomag, PC Garage, Koyos, F64 sa promoveze mai degraba Cyber Monday, o “sarbatoare” a reducerilor din IT, inventata de americani in 2005, care acum se va intampla pe 26 noiembrie. Dar nu conteaza acest lucru prea mult. Suntem OK si cu Black Friday.

Insa acum vreau sa va vorbesc despre o alta idee frumoasa. American Expres a inventat Small Business Saturday in 2010, o zi ce incurajeaza cumparaturile in randul firmelor mici si vine imediat dupa Black Friday. De altfel, in US mai exista o initiativa interesanta. The 3/50 Project promoveaza ideea de a cheltui lunar cel putin 50$ intr-unul din magazinele locale independente, pentru a-i sustine astfel pe micii intreprinzatori.

Si evident pentru cei care au uitat sau nu stiau, americanii au si Ziua Presedintelui.

Nu promovez consumismul, insa nu ar fi o idee rea ca de 1 Decembrie sa cumparam mai mult produse romanesti sau macar produse in Romania. Nu?

1 comentariu

  1. Cazare azuga says:

    e ok ideea dar numai sa nu se intample cum s-a intamplat anul trecut in unele magazine , au scumpit totul inainte de black friday iar in ziua cea mare au revenit preturile la normal ..desigur ieftinire din scumpire :)))

Comentează