MANAFU*

Abonamente Evensys

Preboo: Cum sa iti planifici vacantele cu ajutorul prietenilor

Razvan TirboacaDupa mai multe luni de pregatiri, Preboo.com este disponibil de astazi in varianta Public Beta, cu un set restrans de functii, dar cu ambitia de a deveni o platforma sociala de referinta pentru turisti. Dezvoltata de o echipa locala, proiectul vizeaza piata internationala.

Co-Founder al Preboo este Razvan Tirboaca, unul dintre initiatorii serviciului AdCaptcher, care mi-a raspuns la cateva intrebari.

Ce este Preboo?
Preboo este o platforma de travel care te ajuta sa descoperi destinatii noi si sa planifici vacante mai usor. Totodata este comunitatea celor carora le place sa impartaseasca impresii, recomandari si poze ale locurilor vizitate.

Cui se adreseaza?
Preboo se adreseaza tuturor celor care calatoresc in Europa, in prima faza. Lasand la o parte componenta sociala precum recomandarile prietenilor, echipa noastra de content acorda o importanta sporita familiilor cu copii mici cand vine vorba de curarea atractiilor, restaurantelor, activitatilor si hotelurilor.

Concret ce stie sa faca?
Activitatea de baza este explorarea destinatiilor in functie de interese sau recomandarile prietenilor intr un mod vizual. Daca iti conectezi contul de Facebook, Preboo iti arata ce au vizitat prietenii tai sau daca au stat la un anumit hotel astfel incat decizia de cumparare sa fie bazata pe sfaturile cunoscutilor, nu a unor straini de pe internet.

Un alt feature interesant este cel de Wishlist: iti poti salva cu usurinta toate locurile atractive nefiind nevoie sa-ti creezi liste, Preboo le grupeaza automat pe destinatii Atunci cand te decizi sa pleci intr-una dintre destinatii, iti creezi trip-ul iar toate locurile salvate se transforma in itinerariu. Evident, lucram la aplicatia de mobile.

De ce l-as folosi?
Planificarea unei vacante ar trebui sa fie o activitate la fel de placuta precum vacanta in sine, ceea ce nu se intampla. Acum, planificarea unei vacante presupune 15 tab-uri deschise concomitent, cerut de recomandari prietenilor folosind Facebook, Twitter, telefon, intalniri la o bere, centralizarea tuturor informatiilor, organizarea lor in functie de locatie si multe altele. Iar daca ai si copii mici, este si mai greu/frustrant. Doamnele stiu despre ce vorbesc. Preboo iti ofera informatie personalizata.

Cum veti face bani cu Preboo?
Modelul de monetizare este unul probat de-a lungul timpului in industria de travel, primim comision pentru fiecare hotel/activitate book-uita plecand de pe Preboo la unul dintre partenerii nostri Booking.com, Expedia, Venere, Viator si alti provideri de servicii de travel. Avem si alte modele pe care le vom testa odata cu scalarea platformei.

2 comentarii

  1. […] aplicaţia Auto.ro a introdus modulul “Maşina mea”, avem Twitter în limba română, s-a lansat preboo.com, evenimentele Facebook au coverphoto, Sony a prezentat PlayStation 4, acţiunile Google au […]

Comentează