MANAFU*

Abonamente Evensys

Caut cinci tovarasi de bere

Fiecare intalnire din blogosfera la care am participat a avut in program cel putin o bere. Au fost evenimente de companie, au fost conferinte, au fost petrecerile bloggerilor si mai ales au fost intalnirile dintre prieteni. Am avut chiar o sesiune lunga de beer meetings in Centrul Vechi, acum doi ani. In 2012, am facut o pauza. Poate repetam sesiunea anul acesta, cand vom fi siguri ca a venit caldura si nu va mai pleca (cc Chinezu, Costin, Victor, Piticu si Nihasa).

Pana atunci, impreuna cu Chinezu, pun la cale o iesire prieteneasca cu oamenii din blogosfera, indiferent de cum va fi vremea. Berea Stejar Strong ne sustine. Si cum noua lor campanie se numeste “Barbati cu gust“, vom avea de data aceasta o intalnire doar intre tovarasi.

Mai mult, in campania sa, Stejar pune prietenii inaintea gustului berii. Bei deci o bere buna pentru ca esti cu tovarasii, nu pentru gustul ei. Ne spune asta si un studiu Times New Roman. Cum comentezi?

Caut asadar cinci “barbati cu gust” bere intre cititorii acestui blog. Caut oameni cu povesti frumoase. Daca vrei sa iesim la o bere pe 20 aprilie, lasa un comentariu aici. Scrie o intamplare la bere cu prietenii sau descrie “gasca ta de bere” ori spune de ce iti place berea si de ce vrei sa vii la intalnirea noastra.

Am intalnit prima data berea Stejar pe stadionul de rugby, la o actiune pusa la cale de Chinezu. Era frig. Foarte frig. Tin minte si acum. Dar berea nu a lipsit.

STEJAR_Bere ptr Tovarasi_Final

23 comentarii

  1. Piticu21 says:

    eu ma bag

  2. Haotik says:

    Pune-ma pe lista, ca vin si cu povestea imediat. Chiar daca trebuie sa o inventez si tot gasesc eu o poveste faina cu bere 🙂

  3. Meseriasilor, nu uitati sa puneti o mica poveste, o intamplare cu o bere…

  4. Eu o sa scriu aici despre una dintre cele mai faine amintiri cu bere inclusa si cu prietenii. Eram cu bicicleta pe dealurile de prin jurul Curtii de Arges. Era cam ultima tura superba din vara anului 2011, cred… Ne-am zis ca hai sa facem ceva misto, si asa nu prea mai iesim pana in 2012 (incepea facultatea). Am luat frumos niste bere (nu mai stiu ce era, dar din pacate nu Stejar), ne-am urcat cu biclele pana intr-un varf de deal de unde se vedea orasul frumos si am stat frumos la taclale pana la apus. Fara stres.

    Problema a fost ca nu ne-am dat seama ca nimeni nu are far la bicla si coborarea pe bezna pana in oras ne-a rupt. Dar a meritat, avem ce tine minte multi ani de acum incolo 🙂

  5. nea'Mielu says:

    eu m-am intalnit prima oara cu berea cam devreme…

    aveam 9 ani si citeam vikingii, cartea lui bengtsson. imi mai faceam eu mustati cu spuma, ca toti copii, dar de baut nu bausem la propriu.

    ei, si in cartea asta, care ati citit-o, te impiedici de bere la tot pasul, ca deh, viking sa fii… asa am ajuns la un moment dat la un paragraf in care vikingii au scapat teferi din ceva furtuna, si au ajuns la mal cu greu, inghetati pe jumatate, norocul lor fiind o asezare din apropiere, unde au gasit “adapost, femei grase care sa-i incalzeasca” si nici mai mult nici mai putin – “bere fiarta si indulcita”.

    tentatia a fost atat de mare incat nu m-am putut abtine. aveam bere in frigider, cred ca bucegi era, din aia de 4 lei, care era si mai taricica decat gambrinusul, si am pus intr-un ibric cam jumatate, i-am adaugat cu generozitate zahar si am pus-o al fiert.

    nu imi aduc aminte de gust, dar stiu ca am baut-o pe toata, si am dormit lemn pana seara, cand a ajuns mama acasa.

    n-am patit nimic de patit, doar m-a mustruluit oleaca si mi-a pus in vedere sa nu mai fac asemenea experimente.

    asa ca, vezi, sunt botezat de mic cu bere…

  6. Neamtu says:

    Eu am aflat prima data gustul berii pe la varsta de 7 ani cand m-am si imbatat de altfel :)) ! Era ziua bunicul meu iar varul meu , fiind mai mare cu 6-7 ani ca mine mi-a dat sa beau pana m-am imbatat , eu nedandu-mi seama ce se intampla cu mine :)) !

  7. Mandu says:

    Prima intilnire cu berea: aveam 12 ani, era la beraria Grivita, o cumpara fratele mai mare al unui coleg de clasa. Am baut o halba, dupa care m-am dus sa ma culc. Cu tot cu halba, ca am luat-o cu mine ca amintire si o mai am si acum, dupa aproape 30 de ani. A fost un inceput care m-a propulsat in cariera de bautor de bere, ajungind sa consum lejer pe seara prin Club A sau Fire o lada de bere. Citeodata, stingeam o suta de coniac cu o bere. Amintiri cu berea am multe, dar majoritatea sint neclare 🙂

  8. Stefan says:

    Ultima faza de la bere acum cateva seri a fost in felul urmator. O tipa din Franta cerea o bere ca sa iti agate orice fata din club si culmea… reusea. Ivo era si el pe acolo.

  9. […] în momentul ăsta, cu ocazia noii campanii Stejar Strong. Împărtășiți pe blogurile lor (aici și aici) cel mai mișto moment în care ați savurat o bere. Cele mai impresionante 5 comentarii […]

  10. nihasa says:

    Cu certitudine vom repeta 🙂

  11. Manuela Davies says:

    Eu nu beau bere in general, asa ca nu as prea avea ce cauta aici 😀 Stiu insa pe cineva care a devenit dependent de berea Stejar strong; este sotul meu care e englez si a gasit in Romania corespondentul unei beri care ii place lui in Anglia.
    Aseara am fost in Kaufland si a cumparat 24 de cutii (da, ati vazut bine!!!) de bere Stejar strong.
    Sanatate!

  12. Manuela, ma inclin!

  13. Mihai says:

    In clasa a 7-a, prin 1988, am chiulit de la școala cu un coleg si am fost la autoservirea de la subsolul hotelului Intercontinental dinBucuresti. Eram imbracati in uniforme de scolari. Cu ce bani avem ne-am cumpărat chifle proaspete si ne- am făcut curaj si am luat o bere la sticla. Ne-am dus la masa unde am mâncat chiflele. Am deschis apoi berea, dar uitandu-ne in jur am văzut sau am crezut ca toată lumea de acolo ne privea. De rusine am lăsat-o acolo pe masa si am plecat fără sa ne uitam înapoi.

  14. conuenache says:

    poveste…pai m-am intalnit prima data cu berea Stejar la o terasa numita “la copaci” si de atunci am ramas buni prieteni.

    E o esenta tare, pentru oameni puternici ( sau nu, ca eu nu prea am muschi 😀 ) si mi-a placut la acest brand asocierea cu rugbyul.

    Eu pe masura ce am inaintat in varsta am inceput sa apreciez rugbyul in detrimentul fotbalului si o bere “tare” in fata uneia normale.

    Nu conteaza daca castig sau nu, Stejarul merita bauta.

    Noroc !

  15. Haotik says:

    Daca tot v-am promis o poveste, hai sa vin cu una amuzanta. Eram cu tovarasul Chinezu si vorbeam despre doua berii preferate ale mele. Si ma dadeam eu expert cum berea X imi place ca e mult mai tare decat berea Y. Si faceam comparatii ca daca beau o bere X ma ia ameteala, dar daca beau 3 de Y nu am nimic.

    La care tovarasul Chinezu imi spune: Sti ca toate berile din romania au 4-4.5% alcol.

    Am luat o gura de bere si am tacut. Era clar ca nu ma pricep. 🙂

  16. […] iar atmosfera doar de la “prietenii blogosferici”. Te invit sa vii alaturi de noi. Lasa aici un raspuns la intrebarea “De ce iti place sa iesi la o bere cu prietenii?”. Sper sa […]

  17. […] pentru gust, ci mai ales şi din alte motive, organizează pe blogurile inculpaţilor Chinezu sau Manafu un mic concurs în care sunteţi invitaţi să împărtăşiţi cel mai miştok moment în care […]

  18. Serban says:

    Întotdeauna ne împrietenim la bere, indiferent de relaţia până în momentul respectiv. Să bem o bere, deci! Sau mai multe.

  19. Alex says:

    La o bere cu prietenii deja intri intr-o alta lume, ideile zboara mai liber, zambetele sunt peste tot. Cea mai frumoasa amintire a fost legata de iesitul la “o bere” intr-o seara si intors candva peste vreo 2 zile acasa.

  20. Emanuel says:

    De la o bere si inca o bere intr-o seara in Tulcea prin 2002 am hotarat sa bem o bere la….Budapesta. asa ca am sarit in tren cu pasapoartele si dupa o calatorie plina de peripetii am descins pe malul Dunarii la Buda si Pesta. Berea in Ungaria are alt gust, dar cred ca e de la unguroaicele oacheşe ce ni le serveau….restul e tăcere

  21. Cata says:

    Pai berea se bea doar cu prietenii, altfel are gust de apa galbena 🙂 De aia se bea doar cu prietenii.

  22. […] de mulți oameni de treabă am băut bere bună (#berecutovarasi) la inițiativa lansată de Manafu și de Chinezu. Am băut Stejar Strong. O bere românească foarte bună; foarte tare; tare bună […]

  23. Tony says:

    Eu am amintiri mai putin placute cu berea, de aceea am lasat-o pentru altii care nu au probleme dupa 2 beri jumate’ :))

Comentează