MANAFU*

Abonamente Evensys

Calin Fusu relanseaza CeeVee pe piata internationala

Screen shot 2013-05-21 at 11.39.23 PMCeeVee are o poveste interesanta. A inceput ca o un instrument de gestionare a CV-ului online. A fost preluat la inceputul lunii ianurarie de catre firma de software Lateral, pentru ca patru luni mai tarziu sa ajunga in mainile lui Calin Fusu, cel care detine BestJobs.ro.

In acest moment, CeeVee este o platforma de locuri de munca pentru cei care doresc sa lucreze in strainatate, ce poate fi accesata pe web sau pe smartphone (prin aplicatia mobila). L-am “prins” pe Calin Fusu cand se intorcea in tara de la Beijing, unde a fost nominalizat cu CeeVee la competitia de start-up-uri din cadtrul Global Mobile Internet Conference.

Despre extindere
Noi mereu au incercat sa extindem business-ul Neogen in afara Romaniei:
• Am reusit cu Zumzi in Serbia (Popusti.rs) si Moldova (Zumzi.md),
• in Bulgaria, credem ca Vivre.bg va avea un succes mai mare decat Dalavera.bg.

Dar n-am reusit pana acum sa extindem business-ul BestJobs, cel mai de succes in Romania. De aici si achizitia CeeVee, care parea un nume bun (n-am dat extrem de multi bani pe el), si o oportunitate de a invata din greselile ce urma sa le facem.

Despre greseli
Cea mai mare greseala a fost sa credem ca un produs mai bun este un argument suficient de a avea succes pe o piata noua. Am descoperit, dupa cateva sute de mii de euro investiti, ca cel mai bun criteriu de intrare pe o piata noua este.. lipsa concurentei.

Despre nisare
Prin urmare, am cautat o nisa care ni se pare neacoperita: blue-collar workers / small business, si am decis sa optimizam produsul pentru aceasta categorie. Cresterea popularitatii telefoanelor mobile a fost cealalalt impuls spre simplificare, si asa am ajuns la noul concept CeeVee (care-i inca in curs de dezvoltare).

Despre provocari
Adevaratele provocari (testarea conceptului si investitia in marketing) abia urmeaza: vrem sa testam orase precum Berlin, Moscova, Istanbul si Varsovia, si sa invatam pe parcurs. CeeVee nu este nici pe departe un concept demonstrat in alta tara – pot spune ca este un produs inovator, chiar prea inovator pentru gustul meu.

Despre oportunitati
Profit de ocazie sa anunt ca vom incepe sa adunam o echipa de vorbitori de turca/poloneza/rusa/germana, pentru a ataca pietele europene mentionate; daca e cineva interesat, dati un semn. Incercam sa construim o poveste de succes europeana/mondiala plecand din Romania.

3 comentarii

  1. E un model testat deja de t-jobs care spun ca sunt pe crestere. E cu siguranta o nisa interesanta : )!

  2. […] Flickr oferă gratuit 1Tb spaţiu de stocare, Twitter are autentificare prin SMS, Călin Fusu relansează CeeVee pe piaţa internaţională, Radu Moraru are şcoala de televiziune, RCS&RDS a vândut Digi […]

  3. Lola says:

    well done

Comentează