MANAFU*

Abonamente Evensys

Raiffeisen Start: “Impreuna la inaltime” (Live Blogging)

Tot mai multe companii isi deschid usile in fata publicului. Sub diverse forme. In diferite ocazii. Astazi, Raiffeisen Bank Romania mi-a deschis usa intr-o zi importanta pentru companie. Este ziua care marcheaza mutarea sediului central al bancii. Astazi, ma integrez intre cei 1.700 de angajati. Am un birou al meu si libertatea de a merge oriunde (aproape, fireste) in cele doua cladiri. Voi cauta, alaturi de Cristina bazavan si Dragos Asaftei, sa fac live blogging intre intalniri si vizite

“Suntem si pe Facebook!”
De fapt, ziua de 28 iunie este si momentul de lansare a paginii oficiale de Facebook a Raiffeisen Bank Romania. Incepand de astazi, banca isi deschide si o “filiala” pe Facebook. In fapt, e mai mult un centru de informare si interactiune cu clientii bancii. Pagina propune informatii utile despre banca, reteaua de agentii si bancomate, un link catre aplicatia de internet banking, Raiffeisen Online, dar si o sectiune de cariere.

photo (8)

Pasiune pentru tehnologie
Magda Sandulescu intra in tiplogia managerilor pasionati de tehnologie. Are trei telefoane mobile. Fiecare are scopul sau. Unul pentru voce, unul pentru mail si unul pentru social media.

Pasiunea actuala a Magdei este aplicatia de smartphone a bancii. Poate va suna a corporate blah, blah, insa daca o veti intalni, veti fi sigur impresionati de energia si entuziasmul ei. Si “evanghelizeaza” foarte bine orientarea spre tehnologie a bancii.

“Avem un grup de tineri care merg in marile orase si arata aplicatia noastra in cele mai inedite locuri”, ne-a spus Magda. “Este cel mai bun mod de a populariza o aplicatie!”. Sunt foarte de acord.

Viata in corporatie
Melania Radutoiu si Maria Duduman lucreaza la Trezorerie, cel mai serios departament al unei banci. Cel putin asa aveam eu impresia inainte sa le intalnesc. Si pentru ca nu le-am crezut pe cuvant de corporatist, ca ei sunt o “gasca frumoasa” (interpretarea mea), le-am facut si o vizita scurta. Sa fim totusi bine intelesi. La Trezorerie se intampla numai lucruri serioase.

Discutia cu ele nu a fost despre bani. Nici nu ne doream acest lucru. Voiam sa aflam cum e viata in corporatie prin ochii unor angajati cu vechime. Sa aflam ce ii motiveaza. “Colegii”, a fost raspunsul lor. “Suntem de mult timp impreuna si gasim mereu metode de a depasi orice situatie”, ne-a spus Maria.

Discutia noastra a fost despre implicare lor in cauzele sociale. Melania lucreaza cu “Light into Europe”, o organizatie care sustine integrarea copiilor cu probleme senzoriale. Maria a lucrat cu “United Way” si acum este interesata de lansarea unei platforme online care sa aduca mai aproape oamenii deschisi catre voluntariat si cauzele sociale.

Fotografia castigatoare
“Ne bucuram foarte mult ca am castigat”, ne-au spus Monica Teodorescu si Paula Stoica. “Cum ati facut fotografia?”, a intrebat Cristina. “Am incercat timp de doua ore si jumatate pana am fost multumite. Am tras 340 de poze”, ne-au spus ele. “Am setat autodeclansatorul si am sarit pana ne-a iesit. Noi suntem in poze”.

Pentru momentul important de astazi, angajatii au putut participa la un concurs foto intern, avand tema “Impreuna la inaltime”. Cei zece finalisti au primit o mica expozitie in cele doua cladiri ale noului sediu.

Cea mai inalta cladire din tara
“Ce inseamna cea mai inalta cladire din Romania?”, am intrebat. Raspunsul scurt si ingineresc a fost: “O cladire de 137 m si 37 de etaje”. De fapt, inseamna un pic mai mult, mai ales pentru un sediu de banca. Inseamna o cladire care are multe elemente de securitate si o organizare diferita fata de un office building obisnuit.

In plus, banca a optat pentru o distributie a locurilor de munca in sistem open space, inclusiv pentru top management, ceea ce a implicat regandirea spatiului pentru a asigura un grad cat mai mare de intimitate si liniste intre angajati.

Un open space ar parea pentru multi un ocean de calculatoare. In noul sediu Raiffeisen Bank, gasesti multe insule de culoare, zone special amenajate pentru angajati, in care se pot retrage pentru a se relaxa, a avea mici intalniri sau chiar a se izola un pic de ritmul corporatist.

O zona la fel de colorata este si cantina angajatilor. Desi cand auzi cuvantul “cantina”, nu ai mari asteptari, privesti locul cu putina admiratie odata ajuns acolo. Este un spatiu pregatit pentru a acomoda 400 de persoane in acelasi timp, cu servire rapida si ce asteapta in fiecare zi peste 1200 de oameni. Cei care au un regim anume, cei care isi aduc caserola de acasa au o zona de “sel-preparing” dotata cu toata aparatura necesara.

Gasiti cladirea Sky Tower pe Bulevardul Barbu Vacarescu. Iar daca va mirati cand a aparut acolo, ar trebui sa stiti ca, dupa terminarea fundatiei, constructia a fost ridicat cu un etaj la fiecare 5 zile. Impresionant, nu?

3 comentarii

  1. Haotik says:

    Interesanta miscare pentru o banca.

  2. Sabina says:

    Felicitari pentru sediu, pentru campanie si o sa ii urmaresc pe Facebook 🙂

  3. […] a concentrat “actiunea” pe parcursul unei zile, data in care s-a anuntat oficial mutarea sediului central al bancii in cea mai inalta cladire din Romania. Trei bloggeri au fost invitati sa petreaca acea zi […]

Comentează