MANAFU*

Abonamente Evensys

Social media au deschis usile companiilor

shutterstock_110834567

Companiile cauta noi modalitati de a utiliza social media pentru a ajunge la audienta dorita, la consumatori. Una din abordarile des intalnite anul acesta, despre care am amintit si la Biz SMS Camp, este “transparenta in fata blogosferei” sau “usa deschisa catre social media”.

Conceptul de “transparenta a companiilor” este vehiculat de cativa ani buni in lumea relatiilor publice, insa astazi, cu ajutorul social media, acestea il pot implementa mult mai usor. E nevoie de putin curaj, multa incredere si o buna cunoastere a spatiilor sociale. Iata cum patru companii si-au deschis publicul prin mediul online.

Danone – Compania a pus la punct cel mai ambitios proiect de “usi deschise catre social media”, de pana acum. Initiativa “Bloggeri pe drumul laptelui” a invitat noua posesori de blog sa intra in fluxul de lucru al companiei, pentru a vedea toate etapele prin care trece laptele inainte de a deveni produsul de la raft.

Raiffeisen Bank – Compania a concentrat “actiunea” pe parcursul unei zile, data in care s-a anuntat oficial mutarea sediului central al bancii in cea mai inalta cladire din Romania. Trei bloggeri au fost invitati sa petreaca acea zi alaturi de angajati, integrandu-se in viata bancii.

JW Steakhouse – Restaurantul premium de la JW Marriott Grand Hotel a organizanizat o intalnire cu food bloggers, la care a u participat chef-ul si directorul hotelului. A fost o ocazie pentru bloggeri sa intre efectiv in bucataria restaurantului si sa afle din secretele meseriei.

Coca-Cola HBC – Compania propune o deschidere mult mai larga.Si-a deschis portile catre elevi si studenti. Programul “In vizita la Coca-Cola” include vizite de 90 de minute la fabricile din Ploiesti si Timisoara.

Mai cunoasteti si alte exemple?

FOTO: OPEN DOOR FROM SHUTTERSTOCK

3 comentarii

  1. Natural says:

    Da, chiar daca e mai veche, in 2011 a fost Ziua Portilor deschise la Heineken in Craiova. Pentru presa si blogosfera cu 1 zi inainte, iar a doua zi pentru toti craiovenii dornici sa viziteze fabrica, indiferent de varsta.

  2. Anca Duma says:

    Putem trece si Fermenii Lay’s si vizita in fabrica Lay’s (2012)

  3. Sper sa nu ma insel insa cei de la Renault Romania sau ma rog, Dacia, au oferit noul Clio in teste..

Comentează