MANAFU*

Abonamente Evensys

Caut bloggeri care sa faca putina lumina

photo (16)

Un american a facut un experiment interesant. S-a deconectat timp de 25 de zile de la Internet, iar apoi a povestit “viata fara web” in revista Fast Company. Va recomand sa cititi articolul si va invit sa va intrebati: Cum va vedeti viata fara Internet?

Intr-un sat din Romania, 50 familii nu au auzit probabil de minunatiile Internetului si nu isi vor pune niciodata intrebarea de mai sus. Se vor intreba insa daca vor vedea vreodata lumina in casele lor. Lumina unui bec.

Ursici este o asezare din judetul Hunedoara, la 450 de km de Bucuresti. Administrativ tine de comuna Bosorod, dar ca civilizatie tine de Evul Mediu: in prezent oamenii de aici inca nu au curent electric. 15 gospodarii sunt imprastiate pe undeva pe la 1.000 metri, iar cei 50 de oameni, majoritatea varstnici, mentin locul in viata traind printre cetati dacice si biserici de piatra.

Lumina pentru Ursici
Citeam randurile scrise de Iulian Angheluta si simteam cum mi se furnica pielea si cum mi se pune un nod in gat, gandindu-ma la viata acelor oameni. Nu sunt saraci, dar muncesc enorm ca sa-si ingrijeasca vitele si sa cultive culmea muntelui. Nu se vaita si nu cer nimic, au invatat sa se gospodareasca si sa se descurce cu ce le ofera pamantul.

Exista, fireste, un plan de electrificare. A fost abandonat de autoritati.

Fiecare se descurca dupa posibilitati: cu lumanarea, cu lampa cu petrol, iar cativa au generatoare. Din pacate consuma mult, iar carburantul este scump si trebuie adus de la peste 20 de km distanta. Se termina repede si se procura rar, cand vine pensia sau cand cineva coboara in vale si poate aduce o canistra.

Noi putem sa facem lumina
Solutia pentru locuitorii din Ursici sunt panourile solare. Asociatia Free Miorita a demarat de aceea campania Lumina pentru Ursici pentru a strange fondurile necesare. Un astfel de panou costa 500 de euro. Poti contribui si tu o donatie sau poti cumpara obiectele promotionale de pe site-ul Free Miorita.

Bloggerii pot sa faca lumina
Am invitat si cu alte ocazii mai multi bloggeri in campanii de bine. Sper sa reusesc sa implic si acum cat mai multi. Ofer de aceea 10 tricouri “Lumina pentru Ursici” pentru 10 bloggeri care vor prelua mesajul celor de la Free Miorita. (Imi spuneti apoi in comentarii. Daca doriti sa puneti si un banner, gasiti mai multe variante aici).

Imi donez blogul!

Voi contribui cu o suma si doresc sa ma implic un pic mai mult. Imi ofer spatiul de publicitate de pe blog celor interesati sa se promoveze si sa sustina “Lumina pentru Ursici”.

Ofer un banner (125×125 px) si un post despre afacerea sau campania ta in schimbul unei donatii de 150 de euro in contul initiativei, timp de 45 de zile. Ofer un alt banner (300x250px) si un post, pentru aceeasi perioada, contra sumei de 500 de euro.

Ii rog pe cei interesati sa ma contacteze pe mail sau prin formularul de contact.

53 comentarii

  1. […] el. Urieșul ne cerea să ne alăturam campaniei demarate de Asociația Free Miorița, preluată deCristian Manafu. ca și de alți inimoși bloggeri, cărora le cer scuze că nu-i numesc aici. […]

  2. […] mesajul lui Manafu catre bloggeri am retinut ca exista un plan de racordare a caselor la reteaua nationala de […]

  3. […] Am povestit acum 2 saptamani despre inititiva celor de la Free Miorita si apelul lansat de Cristian Manafu, prin care se incerca sprijinirea comunitatii din Ursici, care este in bezna de foarte multa […]

Comentează