MANAFU*

Abonamente Evensys

S-a lansat Antena Play

Screen shot 2013-07-01 at 11.10.44 PM

Am avut ocazia sa testez platforma Antena Play inainte de lansarea din aceasta seara de la Palatul Parlamentului. Cei mai multi poate se asteptau la un “razboi” intre liderii pietei TV. Pro TV are Voyo, Antena vine acum cu Antena Play. Nu este insa asa. Cel putin in acest moment, Antena Play pariaza foarte mult pe productiile proprii, stiri si transmisiunile live. Nu e un pariu gresit. Consumul de continut video este in crestere si la noi, iar divertismentul, stirile si spectacolul au fost populare inca din anii de aur ai radioului.

Antena Play are deci mare provocarea de a crea obisnuinta de consum. De altfel, ceea ce vedem astazi in oferta locala sunt primele incercari de a forma o viitoare piata. Si Voyo, si SeeNow, si acum Antena Play joaca rolul pionierilor in domeniu. Din informatii inca neverificate, campania TV a generat un numa satistfacator de instalari pentru aplicatia Antena Play. Deci echipa din spate se bucura de un start bun. Si cred ca si ceilalti jucatori se pot lauda cu niste cifre interesante. Insa dincolo de numere, prvocarea acestor pionieri este de a creste numarul de accesari, timpul petrecut in aplicatii si evident oferta de continut. Ei, jucatorii, investesc acum in viitor, cum spuneam. Este daca vreti acea investitie pentru a asigura succesul televiziunii si a productiilor de gen indiferent de evolutia media.

Poate radioul, asa cum il stim noi acum, va disparea in cinci ani. Poate atunci print-ul va fi o nisa doar pentru nostalgici, hipsteri si elite. Televiziunea insa va putea spune ca s-a bucurat de cea mai buna tranzitie inspre adevaratele digital media.

Puteti testa platforma gratuit timp de 10 zile. Apoi platesti 10 lei pe luna (plata cu card, PayPal sau prin sms). Momentan Antena Play este disponibila pentru dispozitivele iOS si pe computere. In curand, vor veni si versiunile Android si Smart TV.

10 comentarii

  1. dani says:

    O interfață prietenoasă, “content streaming” foarte ok dar păcat de backend-urile interfeței care astăzi n-au făcut față vizitatorilor, multe erori la clickuri..

  2. Dani, feedback-ul e bun. Am dat si eu unul direct echipei. Interfata e chiar foarte buna.

  3. cotos says:

    Si Voyo a pariat pe productiile proprii ale trustului Pro. Eu cred ca astea doua se bat cap in cap, AP este copie fidela Voyo. Pana acum.

  4. george says:

    Cred ca Antenele au ramas mult in urma in ceea ce priveste calitatea continutului, exceptand 4-5 emisiuni, restul sunt de nivelul TVR anii ’90.

    Este anul 2013 si Antenele inca nu emit HD, cam asta spune totul …

  5. cristi says:

    10 lei pentru 3 canale versus 35 de lei pentru 100 de canale?
    Emisiuni inregistrate cu tot cu reclama?
    Adica mai vand odata reclama chiar daca userul plateste?

    Cata teapa poate fi?
    CATA FOAME E IN ANTENE??
    ———
    Sa nu mai spun de 16/9, HD & stuff…

  6. George, Cristi, este alegerea fiecaruia sa ia sau nu un produs. Ce am subliniez si pentru ce “militez” eu e formarea unei piete. Nu o sa avem content ca pe Netflix maine, insa incet-incet lucrurile se vor schimba. Trebuie sa ne gandim ca suntem o piata in formare overall, nu doar in materie de televiziune. Hai sa fim mai optimisti si sa ne gandim ca va creste apetitul romanilor pentru continutul online legal. Hai sa nu asteptam sa ne cada ceva din cer maine fara sa fi incercat sa facem ceva, fara sa construim.

  7. dani says:

    Foarte adevarat, e un inceput (si optiune pentru noi) de apreciat,
    eu as da 10 ron lunar daca n-as avea probleme tehnice, ma intereseaza sa vad antena3 fara probleme la orice ora pe computer si emisiunile sinteza zilei si in gura presei “inregistrate” sunt un bonus foarte util.
    Nu sunt foarte la curent cu activitatea lui Cristian din online, l-am mai observat cand si cand pe televizor si cand l-am vazut la deschiderea oficiala AntenaPlay mi s-a parut putin comercial micul discurs prins pe inregistrari dar cand am stat ulterior si am judecat la rece evenimentul am realizat ca e un plus pentru piata romaneasca de content si C.M. a promovat rezonabil prin prezenta si cuvintele spuse acolo.

  8. la tv intotdeauna ma entuziasmez!

  9. E clar ca vor miza in prima faza pe productiile proprii insa eu sunt de parere ca-si vor extinde orizonturile. Oricum au pornit cu ideea de a oferi o alternativa la Voyo, ramane de vazut cum se vor materializa planurile.

  10. Nevar Maind says:

    Eu urmaream de acolo o singura emisiune in reluare , “In gura presei, cu Mircea Badea”, fiindca se intinde prea mult peste spatiul alocat domnul cu emisiunea dinainte. Si ajungeam la niste ore foarte inaintate pentru o persoana care se trezeste devreme. Nu-i nimic, daca asa au hotarit ei sa limiteze accesul, introducind o taxa, sa fie sanatosi, in jumatea aia de ora cit urmaream emisiunea o sa citesc din vreo carte. Si pe domnul Badea o sa-l mai urmaresc daca incepe emisiunea la ora scrisa in program ( 23:15 ).

Comentează