MANAFU*

Abonamente Evensys

8 scenarii pentru Apple (Part 1)

shutterstock_115231372

In conditiile in care jumatate dintre posesorii de iPhone isi vor lua noul model dupa asteptata lansarea de saptamana viitoare, cred ca nu mai are rost sa facem prea multe scenarii pentru Apple, in viitorul apropiat. Totusi, a trecut deja prea mult timp de cand geniala companie a lansat ceva nou. Cei trei ani si jumatate de la aparitia iPad par cumva un deceniu, nu? Iar Apple are nevoie de o inovatie.

De ce? Pentru ca istoria ne arata ca nu existat o companie care sa fi dominat o industrie, un sector, cu doar cateva produse (fara servicii adiacente, diversificari de portofoliu etc). Si aceeasi istorie ne arata ca Apple se bazeaza de 6 ani, cel mai mult, pe un singur produs: iPhone. Ii este deci imposibil sa ramana in varf numai cu ce are acum in protofoliu.

Si cum toata lumea se gandeste la “binele” companiei, am incercat cateva scenarii. Unele deja vehiculate in alte posturi si discutii, altele mai noi.

1) DIVERISTATEA GAMEI IPHONE
Se pare ca deja este nu doar un zvon, ci o certitudine ca in curand vom vedea pe piata si un iPhone mai mic. Prea multe poze din prea multe surse au aparut despre iPhone 5C. Si urmarind informatiile scapate pe Internet inaintea ultimelor lansari, avem toate motivele sa credem ca versiunea ieftina a iPhone va fi o realitate. In plus, istoria lansarilor companiei din ultimii 10 ani ne spune ca Apple si diversificat fiecare gama de produs importanta (iPod, MacBook, iPad).

2) LANSAREA UNEI PUTERNICE GAME DE ACCESORII
Apple produce deja o serie de accesorii interesante (Magic Mouse, Magic Trackpad) si are in magazine o serie de produse autorizate de la companii precum Bose, Beats, Sennheiser si chiar Bang & Olufsen. Ar putea insa sa mearga mai departe, cu o gama extinsa, cu o serie de inovatii in tehnologie sau design. Si-ar putea pune ambitia sa reinventeze fiecare accesoriu celebru asa cum a venit cu un design nou pentru noile casti de la iPhone 5. Companii precum Belkin si Logitech traiesc de cativa ani buni si de pe urma accesorilor pe care le gandesc pentru produsele Apple. E timpul probabil pentru o schimbare.

3) INVENTAREA UNOR NOI GAME DE PRODUSE
E putin probabil ca Apple sa vina cu o inovatie. De altfel, toate succesele de pana acum (iPod, iPhone, iPad) se bazeaza pe reinventarea unor idei deja existente. De aceea, toate zvonurile despre noi lansari au fost legate de categorii traditionale, gen televizoare sau ceasuri. Nu e nici prea devreme, nici prea tarziu pentru Apple sa intre in aceste segmente. Sunt convins, in ciuda preturilor mari asteptate, ca “inventiile” vor avea succes.

4) REINVENTAREA EXPERIENTEI MULTIMEDIA IN-CAR
Desi nu am vazut schimbari radicale in interiorul masinilor, producatorii auto (alaturi uneori de producatori electro-IT) au facut cativa pasi inainte spre a ne oferi o experienta mai buna in timp ce conducem. Dar nu foarte mari. Apple poate colabora foarte bine si frumos cu un producator auto premium, asa cum Harman Kardon a colaborat cu BMW, Bose cu Mazda sau Bang & Olufsen cu Audi.

Vedeti extinderea Apple in una din aceste zone?

FOTO: “APPLE STORE” VIA SHUTTERSTOCK

9 comentarii

  1. Bogdan says:

    O ipoteza interesanta: Daca iWatch nu e un smartwatch, ci un televizor inteligent?
    http://thenextweb.com/apple/2013/08/31/what-if-apples-iwatch-is-a-tv/

  2. nwradu says:

    Un ceas făcut de ei ar prinde pe piață. În cel Samsung nu am încredere.

  3. Eu zic de un an ca vor veni cu un televizor, dra nu cred ca se va numi iWatch. Ideea de smartwatch e deja recunoscuta pentru a denumi ceasurile inteligente.

  4. alexnicolae says:

    de ce ramane discutia doar in zona tech/hard? apple e si magazin, de ce sa nu inceapa un magazin de haine/moda sub brandul Apple? sau content educational?

    tv plus o intelegere cu gigantii media sa distribuie continut tv, apple poate sa isi permita asta.

  5. Alex, mai am 4 scenarii din 8. Rabdare.

  6. […] pus deja pe blog 4 scenarii. Vin acum cu alte […]

  7. Dan Pandrea says:

    Legat de punctul 4, Apple deja lucreaza la Siri Eyes Free, o functie de conectare a telefonului la sistemul masinii. Pana acum Honda, Mercedes- Benz, Nissan, Ferrari (Eddie Cue, Apple Senior VP Internet Software, e membru al board-ului), Chevrolet, Infinity, Kia, Hyundai, Volvo, Acura, Opel și Jaguar au spus ca in 2014 vor avea masini cu sistemul asta pe ele.

  8. […] urma cu putin timp, incercam pe blog o serie de scenarii (1 si 2), in care spuneam ca Apple are nevoie de un nou something. Mie mi-ar placea sa vad un […]

  9. […] facut in urma cu doua luni opt scenarii pentru brand. In afara de iPhone C, care era aproape confirmat la acea vreme, cred ca am […]

Comentează