MANAFU*

Abonamente Evensys

Lectie interactiva de circulatie rutiera pentru copii

Clipuri TV ne spun sa mancam sanatos si sa facem miscare. Avertismente de pe pachete de tigari ne spun ca ne putem imbolnavi. Despre pericolul accidentelor rutiere aflam doar din statistici si in buletinele de stiri. Iar cifrele pentru Romania sunt cele mai mari din Europa. Mai mult, in ultimii trei ani, numarul accidentelor rutiere este pe un trend ascendent. Si mai rau, in cele mai multe cazuri pietonii sunt de vina. Si mult mai rau, in multe dintre accidente apar victime in randul copiilor.

“In primele opt luni din 2013, s-au inregistrat 204 accidente de circulatie in care au fost implicati cu vinovatie copii cu varste intre 5 si 10 ani, in urma carora a rezultat decesul a 20 de copii si ranirea grava a altor 189”.

Duminica, 29 septembrie, Lidl Romania si Politia Rutiera Romana organizeaza cea mai mare lectie de siguranta rutiera de pana acum. Simultan, in cele in cele 163 de magazine Lidl, incepand cu ora 10:00, reprezentantii Politiei Rutiere Romane ii vor invata pe cei mici sa devina pietoni responsabili si atenti. Cursul are o parte teoretica, unde copiii vor invata toate detaliile legate de semnele de circulatie si cele mai importante reguli de care trebuie sa tina cont atunci cand doresc sa traverseze. Ulterior, cei mici vor fi introdusi intr-un orasel miniatural, pentru a pune in aplicare toate cunostintele acumulate.

Cei care nu reusesc sa ajunga la magazinele Lidl pot urmari transmisiunea live pe canalul oficial de YouTube.

1 comentariu

  1. […] Si, dacă trece ploaia, o să încercăm să vedem ce au pregătit cei de la Lidl în parcare… vezi aici detalii. […]

Comentează