MANAFU*

Abonamente Evensys

Multipor, probabil cea mai buna solutie pentru termoizolarea la interior (P)

innendaemmung_anwendung542

Una dintre camerele apartamentului meu imi da batai de cap in fiecare iarna. Parca atrage tot frigul din jurul blocului. Am inchis balconul mai mult ca o masura de termoizolare. Degeaba. Mi-am propus anul acesta, chiar in noiembrie, sa rezolv problema.

Din foarte multe motive, nu am cum sa initiez o lucrare la exterior. Solutia cea mai simpla este deci sa izolez pe interior. Insa este absolut necesar sa aleg materiale care lasa peretele “sa respire. De aceea, am decis sa merg pe solutia Multipor. Cineva apropiat mi-a oferit mai multe motive intemeiate si mai ales beneficii.

In primul rand, Multipor impiedica pierderea caldurii. Si asa sper sa imi rezolv problema. Pe site-ul producatorului exista un calculator de economii.

Permite apoi transferul de vapori de la interior la exterior. Practic asa se rezolva o problema veche a termoizolarii la interior. Am incercat acum cativa ani, la un alt apartament, o solutie “clasica” si m-am trezit la scurt timp cu mucegai pe la colturi. Si nu in ultimul rand, izolarea dureaza foarte putin, in jur de 2-3 zile pe camera. Nu am nevoie de o autorizatie, iar manopera nu este foarte scumpa. Se monteaza foarte usor.

Multipor a fost inventat in Germania, in urma cu zece ani, de catre compania Xella. A fost folosit foarte mult pentru termoizolarea cladirilor istorice, unde nu se putea interveni la exterior. Ceea ce probabil ii va incanta pe multi proprietari de apartamente, mai ales in blocurile in care reabilitarea termica nu a ajuns sau nu a fost agreata de vecini.

Si mai exista un argument important. Multipor nu incarca structura de rezistenta a cladirii, este usor si ecologic 100%.

Acum caut  o solutie simpla pentru izolarea fonica. In fiecare dimineata, de luni pana vineri, in intersectia din apropierea blocului, un politist dirijeaza circulatia. Se prezinta la job fara intarziere. De la 7 dimineata. Face o treaba buna, cred. Dar microfonul nu ii tace deloc. D-e-l-o-c. Si se aude atat de bine. Chiar si de la etajul 7.

7 comentarii

  1. Vasile I. says:

    Da, chiar face ce spune. Eu nici nu stiam ca exista alt fel de izolatie in afara polistirenului pana am auzit de multipor. Am izolat apartamentul soacra-mii.

  2. aurel says:

    salut….unde pot gasii placi minerale multipor?…si cam cat ar fi m patrat?…multumesc!

  3. mirela says:

    unde pot gasi multipor si cat este pretul la bax

  4. Tinel says:

    Daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu detali un de găsesc mulțipor ?

  5. Ariel says:

    Articolul asta suna a reclama, maxim

  6. mihai says:

    Reclama, reclama, reclama, reclama…………domnule Cristian Manafu, daca apartamentul dvs este din beton sau caramida si puneti multipor pe interior, umezeala care este transportata odata cu caldura catre exteriorul apartamentului (acea cantitate de caldura, multa sau putina) UNDE SE DUCE ? Sa va spun eu: va ramane intre multipor si beton/caramida o perioada luuuuuuuuuunga, pana in primavara cand temperatura exterioara depaseste 14 grade si nu se mai formeaza punct de roua. In acest timp luuuuuuuuuuuuuuuuung, se formeaza mucegai si spori ale altor fungii, pe care NU O SA II VEDETI , dar care vor exista chiar daca nu ii vedeti; pe care ii veti inhala dvs si familia. Stiu ca nu suna bine ce spun, dar legile fizicii (termodinamicii) sunt aceleasi pentru toti. Intre doua rele, mai bine lasati lucrurile asa si cheltuiati ceva mai multi bani la intretinere decat sa castigati 100-200-300 lei pe luna si sa inhalati spori ale unor fungii. Gand bun si inspiratie mai multa data viitoare !

  7. Daca sunteti interesati de redecorarea sau reamenajarea spatiului dumneavoastra, ne bucuram sa va venim in ajutor. V-am starnit curiozitatea? Vizitati http://cocoonhome.ro/ si faceti cunostinta cu echipa care va va schimba locuinta intr-un spatiu primitor, comfortabil, relaxant si functional.

Comentează