MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum va fi televizorul viitorului?

poza1a

Eram saptamana trecuta la “expozitia” LG de la Galateca si priveam cele mai noi televizoare ale brandului (LED, OLED, Ultra HD). Ma gandeam atunci ca dintre toate media TV-ul a avut si traieste cea mai frumoasa transformare. Citeam in aceasta dimineata ca Microsoft si Yahoo doresc sa intre in zona productiei de programe de televiziune. E o alta dovada ca TV-ul va deveni un medium si mai puternic in viitorul apropiat.

Insa dincolo de continut – care a marcat dintotdeauna suprematia TV-ului intre media – astazi conteaza din ce in ce mai mult tehnologia. Cred ca TV-ul va fi acaparat la un moment dat (foarte apropiat) de servicii, aplicatii si socializare. Daca ma uit la mediul online, cu toate serviciile si cu toate formele sale de continut, vad ca astazi s-a mutat pe terminalele mobile. Urmatorul pas “firesc” ar fi sa se mute la fel de repede pe televizor, nu?

Incotro se indreapta TV-ul?
Revolutia pe micile ecrane a inceput cu ideea de Smart TV, adoptata de toti marii producatori. Televizorul inteligent iti ofera aplicatii si continut. Toate acestea sunt impachetate intr-un design cat mai slim si transmise pe ecrane cu o calitate incredibila a imaginii. LG promoveaza acum formatul Ultra HD, cu de patru ori mai multi pixeli decat un televizor FULL HD. Brandul a facut si “aroganta” de a lansa ecranele curbate OLED, anul trecut. De altfel, producatorul coreean spune ca aceasta tehnologie va domina spatiul TV in urmatorii 10 ani.

Viitorul TV-ului sta insa in sistemul de operare. Asa cred. LG a scos foarte tare in fata webOS, platforma fiind inclusa pe mai mult de jumatate din modelele lansate in 2014. Cititi mai multe despre webOS la Stefan si Radu.

Concurs: Cum va fi televizorul viitorului?
LG_Pocket_Photo-3-465x536Pentru ca imi plac mereu ideile noi, as vrea sa ofer ocazia cititorilor sa vina cu parerile personale despre cum va evolua televizorul: ce va aduce nou, cum va fi, ce va putea face etc?

Astept asadar raspunsurile in comentarii, iar peste o saptamana voi alege castigatorul prin tragere la sorti. Premiul este o mini-imprimanta pentru smartphones LG Pocket Photo.

Evolutia televizorului

photo (4)

UPDATE: Castigatorul este Andrei Ceauru. Multumesc tuturor pentru participare!

17 comentarii

  1. Dana says:

    Eu cam asa vad televizorul viitorului: Cand te vei uita la un film de actiune si vei striga ”Nu intra acolooooooo, nuuuuu!!!!”, actorul se va uita spre tine si iti va multumi personal. :)))

  2. Pai sa vedem. Raman la ideea ca bazat pe videoproiector, cu un dispozitiv de genul kinect pentru control in loc de telecomanda, sau macar cu telecomanda pe telefon. ma gandesc ca ar putea avea integrate si aplicatii pentru video on demand (filme, canale speciale) dar si jocuri, poate chiar un sistem gen xBox sau Play Station integrat in el.

    Toate acestea pentru a putea oferii o experienta de entertaiment cat mai placuta.

  3. Radu says:

    Peste cativa ani vei sta pe scaun, cu ochelari la ochi care te vor transpune din lumea reala in actiunea pe care o vezi la tv. Asa vad eu televizorul viitorului.

  4. Parere mea este ca televizorul va deveni interactiv complet. Nu vor mai exista posturi clasice de TV iar tot continutul va fi online, on demand.
    Cum in ultima perioada toate companiile (Google, Amazon, Apple, etc) isi fac propriile sisteme de operare pentru TV-uri, este foarte clar ca TV-ul va deveni similar cu tabletele actuale.
    In legatura cu partea hardware, banuiesc ca va fi ori proiector, ori ceva de genul Oculus VR pentru o interactivitate maxima.

  5. Stef Vasutiu says:

    Va fi proiectat pe orice suprafata 🙂

  6. Ioana Gologan says:

    Well, the future is here. Telecomanda pe telefon avem deja, trebuie doar sa folosesti tehnologia potrivita, ecranele 3D nu mai sunt de mult o noutate si diagonala mare depaseste capacitatea noastra de a surprinde o imagine. In viitor ideal ar fi sa mutam un mini cinema si in locuintele modeste, nu numai in casele VIP si sa simti ca interactionezi cu actorii din filme. In viitor asteptam calitate, preturi accesibile si multa culoare…

  7. Florin says:

    Simple & Smart

  8. Marin Gabriel says:

    totul se va transforma in holograme interactive

  9. Bogdan says:

    mini device, bazat pe video-proiecție, wireless, all-in-one (semnal tv, radio, internet), voice control, room control (sunet și lumini din camera) pentru control de atmosfera, dimensiune proiecție custom.

  10. Laurentiu says:

    TV-ul viitorului va fii probabil asa de gros ca o foaie de hartie, va consuma putin si va merge legat numai la net. Probabil vom vedea si holograme din el… 🙂

  11. Laura says:

    O mare holograma.Asa nu va mai trebui sa fie sters de praf 🙂 (raspuns de gospodina )

  12. Natural says:

    Televizorul viitorului va fi Smart, sau nu va fi deloc.

    Altfel n-are nicio sansa in fata actualelor dispozitive inteligente si nici fata de comportamentele in schimbare ale publicului.

    Imi imaginez ca voi urmari un meci si “pe burtiera” sa vad instant comentariile prietenilor care urmaresc acelasi meci. Daca vreau 🙂

    Imi imaginez ca voi urmari un film si cineva va pune “pe burtiera” un link spre o carte sau un review despre scena respectiva.

    Imi imaginez ca folosind un simplu “touch” sa pot salva meciul sau filmul la “favorite” pe un dispozitiv extern.

  13. Monica Daliu says:

    Acum depinde foarte mult de ce viitor vorbim, apropiat sau foarte indepartat! 😀 Sunt sigura ca vor deveni din ce in ce mai subtiri, imaginea 3D pe care o vor oferi va fi extrem de clara si cred ca vor putea fi controlate cu puterea mintii. Daca vorbim de viitorul mai indepartat, cred ca vor oferi si holograme si alte chestii mai SF!

  14. cartus says:

    Smart si 3D, cu Android probabil, jumate consola, jumate media player cu continut venit prin internet, la cerere, pentru ca se va dori sa se vada doar emisiunile care sunt de calitate si de interes, reclama va dispare, se va plati per emisiune/episod/film…

  15. Vlad F. says:

    Astept un asistent inteligent gen “Siri” caruia sa-i soptesc la microfonul incorporat in telecomanda numele postului la care doresc sa sara, pentru ca nu voi reusi niciodata sa le memorez pozitia in grila. Per ansamblu, mizez pe o interactiune vocala in viitorul TV-ului.

  16. MeliV says:

    Slim, foarte slim si usor cat un tablou si fara cabluri, cu alimentare electrica prin inductie si echipament de furnizare a energiei amplasat direct in zidarie. Toata informatia va fi receptionata Wi-Fi sau 4G.

  17. Milita Petre says:

    Va fi cu siguranta incredibil de intelegint, imagine holografica si bineinteles ca nu vom mai avea telecomanda, pentru ca acest televizor va fi ata de intelegint incat imi va citi gandurile!

Comentează