MANAFU*

Abonamente Evensys

Cladirea care purifica orasul

02_Italia

Prea multa poluare? Cum ar fi sa construim o cladire ca un burete imens care s-o absoarba? Sub tema Feeding the Planet, Energy for Life, expozitia de la Milano din 2015 si-a anuntat castigatorul: Italian Pavilion, o cladire de 13.000 metri patrati care va functiona ca un purificator pentru oras.

Constructia va avea 900 de panouri din beton fotocatalitic, care va transforma noxele din aer in saruri inerte. Si nu numai atat. Pavilionul va functiona si ca generator de energie odata cu instalarea panourilor fotovoltaice.

Conceput ca o padure urbana, proiectul celor de la Nemesis & Partners va fi construit special pentru expozitia din Milano. Dupa terminarea expozitiei, cladirea va fi pastrata permanent in Milano. Evident, cui nu i-ar placea sa aiba asa ceva in oras?

Sursa foto: Milan Expo 2015 | via PSFK

01_Italia

05_Italia

06_Italia

1 comentariu

  1. VladC says:

    Am mai auzit de un proiect de genul asta pe un website, pe la chinezi parca, copacul alga sau ceva de genul. Proiectele de acest gen clar raspund unei nevoi si sunt binevenite. Ceea ce ma pune pe mine pe ganduri e tendinta tot mai mare de a inlocui natura cu solutii tehnice, care oricum le-am face si le-am drege nu vor iesi niciodata in perfecta concordanta cu natura. Ma bucura astfel de initiative, sper doar sa nu avem tendinta de a renunta mult mai usor ca pana acum la copacii si padurile noastre, doar pentru ca avem impresia ca le putem inlocui usor sau mai rau, cu ceva mai eficient.

Comentează