MANAFU*

Abonamente Evensys

Social Media in Romania (August 2014)

Social Media in Romania a intrat intr-o zona a evolutiei normale. Ce a crescut in ultima vreme e in crestere si in continuare. Vorbesc aici de LinkedIn, Twitter, Instagram, Foursquare. Nu stim ce se intampla cu Facebook si cu “blocajul” la 7,2 milioane de conturi in retea, pe care il vedem deja de cateva luni bune.

Daca ma uit la ultimul an, cele mai bune campanii (vizibile, cu reach mare si complexe) au integrat publicitatea traditionala, social media si mediul mobil. Este deja o reteta in a amesteca intr-un mod creativ mai multe canale. Trend-ul e dictat atat de oamenii din agentii si companii care vor sa iasa un pic din conventional, cat si de dinamica segmentului tintit.

Vine in curand toamna si sunt curios sa vad cat de “linistita” va fi in marketing. Pana atunci insa, va invit la o noua serie de cifre esentiale despre social media in Romania.

Social-Media-in-Romania-August-2014

Sursa foto:  © Pressureua | Dreamstime.com

14 comentarii

 1. […] Ce mi se pare putin ciudat este faptul ca numarul de utilizatori activi ai Instagram scade, desi numarul de conturi a crescut si suntem si in perioada vacantelor si concediilor. Te-ai fi asteptat sa creasca, corect? (via Cristi Manafu) […]

 2. Lospa says:

  Nu-i rău! Nu cred că trecem de 8M de conturi fb, dar totuşi e un număr imensg

 3. Robert says:

  E frumos sa postezi niste statistici si sa nu precizezi sursa? Sau faptul ca le-ai re-asezat iti da dreptul asta? De fapt stai…conturile si activitatea le-ai numarat tu, nu?

 4. Șerban says:

  Pune și sigla Swarm alături de Foursquare, ca să fim corecți.

 5. Șerban says:

  …și apropo… Vezi că nu ai permisiuni să alterezi logourile. Cineva nu și-a făcut tema de documentare de la sursă.

 6. Robert, probabil ai descoperit ieri calculatorul si Internetul. Altfel nu imi explic de ce nu stii sa “citesti” o imagine. O imagine in care fiecare statistica are dedesubt o SURSA.

  Serban, aveam pretentii de la tine! Imaginea e stock photo.

 7. Robert Katai says:

  Eu cred că până la sfârşitul anului, Instagram va bate Twitter, în numărul de conturi, că deja la activitate a reuşit!

 8. […] bine zice și Cristi, Facebook stagnează pe la 7,2 milioane de conturi. Opinia mea e că rețeaua a ajuns la saturație […]

 9. […] ştiri pe scurt: update pentru Messengerul FB pe Windows Phone, Social Media în România (august), s-a lansat un dicţionar enciclopedic de comunicare, Swarm pe Windows […]

 10. Șerban says:

  Cristian, nu știu ce stock photo ai găsit tu, dar cred că ce găsești aici este mai important:

  https://about.twitter.com/press/twitter-brand-policy
  https://foursquare.com/about/logos
  https://www.facebook.com/help/instagram/304689166306603

  Data viitoare să vii cu temele făcute.

 11. Eu zic sa scrii autorului pozei. Cred ca e mai OK asa, nu crezi?

 12. Șerban says:

  Teoretic, tu ești expertul social media. Ăia sunt statisticieni.

 13. Serban, ma obosesti!

 14. Iulian says:

  Din punctul meu de vedere stam destul de prost pe Social Media. In afara de Facebook restul e tacere. Bune informatii, btw.

Comentează