MANAFU*

Abonamente Evensys

Experienta ta “smart” pentru un ceas “smart”

manafu training

Te-ai gandit vreodata ce ai vrea sa inveti la maturitate? Sa inveti ceva de la A la Z, sa urmezi cursuri, sa dai examen? Nu e niciodata prea tarziu pentru a invata.

Un prieten din copilarie a invatat sa piloteze avioane. Cred ca i-a luat 2-3 ani. Un amic “din online” a invatat sa creeze pantofi. Si pare ca se pricepe. Un altul a dedicat multe seri cursurilor de tango. Si i-a contaminat si pe altii. Un alt amic a lasat un job de investment bancher pentru a invata programare. Acum lucreaza la Twitter.

Eu am invatat in urma cu patru ani sa fiu trainer. Tineam training-uri despre social media deja de doi ani, insa voiam sa invat sa fac asta ca la carte. Am dat examen, am primit si o diploma acreditata. De atunci i-am tot invatat pe altii.

Acum vreau sa invat limba spaniola. Mi-am zis ca daca tot imi place in Cuba si Spania, merita “efortul”. Ma gandesc ca ma va ajuta si cand voi dori sa explorez continentul sud-american. Si sa cant fluent “Bailando”.

Concurs: Tu ce ai invatat cand ai crescut mare?

Dincolo de frumosul concurs pe care il organizez acum, chiar mi-ar placea sa stiu ce ai invatat tu. In mod organizat. Si la ce te-a ajutat. Sau poate cunosti pe cineva care si-a schimbat rostul in viata invatand ceva nou. Poate stii o poveste frumoasa.

cogito smartwatch

Spune-mi pe scurt in comentarii si poti castiga un smartwatch Cogito Classic Black. Eu il port deja de aproape jumatate de an. Se conecteaza la smartphone si preia tot felul de notificari (SMS, apeluri, retele sociale etc). Pe 22 septembrie, trag la sorti castigatorul.

Castiga si cu experientele tale “smart”!

Concursul pe blogul meu este prilejuit de campania “Experiente Smart”, organizata pe site-ul “Viata fara Cash” de catre Raiffeisen Bank Romania. Pentru a incuraja folosirea mijloacelor de plata “Smart” (online banking, mobile banking, plata cu cardul etc), a lansat un amplu program in luna aprilie care va dura pana in luna decembrie a acestui an. In cadrul acestuia, Raiffeisen ofera multe premii atat clientilor bancii, cat si celor care nu sunt inca clienti, dar care impartasesc pasiunea pentru experiente frumoase in mai multe domenii (cultura, timp liber, sport, calatorii etc.)

missan juke

De exemplu, clientii bancii care tranzactioneaza pana la finalul anului de cel putin cinci ori prin metodele de plata Smart Banking pot intra in tragerea la sorti pentru un Nissan Juke.

Toate celelalte detalii despre concursurile “Viata fara Cash” sunt disponibile aici.

Mai mult, pe pagina de Facebook “Viata fara Cash”, prin aplicatia “Colectia de experiente”, utilizatorii isi pot inscrie experientele personale si pot vota alte istorisiri, pentru ca la final de luna sa aiba sansa de a castiga o tableta Samsung Galaxy Tab.

UPDATE: Concursul s-a incheiat. Castigatorul va fi anuntat pe 22 septembrie.

UPDATE 2: Castigatorul a fost anuntat aici.

***

Blogul Manafu.ro participa in campania de promovarea “Experiente Smart”, initiata de Raiffeisen Bank Romania.

129 comentarii

  1. Claudiu says:

    Invat in permanenta ceva nou din domeniul meu (programarea): un limbaj nou, un frame-work nou. Si toate le prind prin self-study si motivatie.

    Diferenta e ca, eu stiam inca de “mic” ce vreau sa fac. Probabil asta m-a si motivat, si ma motiveaza in continuare.

    Alt lucru pe care l-am descoperit de curand: exista in mine o pasiune de a a transmite altor oameni ce stiu (in domeniul in care lucrez normal)… S-o numesc training…? 🙂

  2. Robert says:

    Daca ar fi sa trec prin toate lectiile de viata, am gustat din multe domenii: medicina, radio, dans sportiv, insa cel mai important moment cred totusi ca este prima mea lectie in fata calculatorului dar si ce a urmat dupa, sincer daca nu exista aceasta lectie cred ca aveam alt drum in cariera, a fost o intoarcere la 180 de grade!
    Important este sa crezi in ideile tale si sa le ajuti sa creasca mari, orice este posibil !

  3. cartus says:

    Iesit din facultate de comert, angajat pe parte comerciala, am ajuns sa invat IT practic si acum sunt Administrator de retea.

  4. Natural says:

    Absolvent de Automatizari si Calculatoare si cu job in acest domeniu, am invatat sa bucataresc.

    Cand m-am hotarat ca Miercurea si Vinerea sa nu mai mananc carne, mi se parea foarte greu sa gasesc alte mancaruri. Am inceput cu salate si am diversificat cu preparate rapide si sanatoase.

    Mi-am luat si carti, ca sa invat din experienta celor care bucataresc de mai mult timp. N-am trecut la feluri grele si rafinate, dar cele pe care le execut sunt gustoase si apreciate.

    Spor!

  5. matthers says:

    Eu, cand am crescut mare, am invatat sa ascult. Nu doar sa aud.

    Cred ca este un lucru destul de important. Multi oameni aud, dar putini asculta cu adevarat ce li se spune. Si aici se face o diferentiere intre categorii de oameni.

    Stiu ca nu e la fel de important sau impresionant ca a invata o limba straina sau a pilota, dar pentru mine a facut o mare diferenta.

  6. Molnia says:

    Sunt absolventa de arte si multa vreme am trait cu convingerea ca nu sunt buna de altceva. Acum trei ani am inceput sa fac improvizatie de teatru cu antrenamente sistematice, in fiecare saptamana. Acum am ajuns unul dintre liderii grupului din care fac parte, mi-am invins timiditatea si am castigat prieteni minunati. Tot acum trei ani m-am angajat ca asistenta la o casa de batrani, pe sectia de dementa. N-am vrut sa fac treaba asta doar ca sa castig niste bani asa ca m-am apucat sa fac cursuri de specializare. Bucuria mea este ca acum sunt apreciata de colegi si de batranii cu care lucrez. Cu cat invat mai mult cu atat mai multa pofta de viata am. In prezent invat street dance si visez sa continui cu limba japoneza. Vorba aceea, ma odihnesc cand mor. 😀

  7. Valentina says:

    Am facut cibernetica si am lucrat in marketing. De aproape 8 ani m-am lasat de jobul meu si am invatat sa fac aranjamente de flori. Am mers la cursuri, am invtat singura, am cumparat carti. Acum am un job flexibil, pe care il iubesc si mai mult timp pentru fetele mele.. sunt florist.

  8. 1997-2001 Am făcut liceu de informatică.
    2001-2005 Apoi am făcut REI la ASE.
    2005-2007 Un master pe comunicare. Un prim job în consultanță. Apoi unul în servicii clienți. Apoi unul în serviciu clienți pe IT. Apoi, în 2006, în continuarea jobului de serviciu clienți pe IT, primul job în SEO. Am continuat ulterior în SEO, și cu asta am rămas.

    Am învățat, însă, pe parcurs:
    – Ceva user experience (UX) / uzabilitate.
    – Ceva foto & video.
    – Ceva WordPress.
    – Câte ceva despre a scrie texte.
    – Unele lucruri despre organizarea de evenimente.
    – Câteva idei despre social media.
    – Am citit din domenii diverse, fără să “știu” să fac concret ceva (de la filozofie la psihologie la religie, la lucruri practice și dezvoltare personală, la cărți de business și romane).

    Am câștigat bani din majoritatea, dar focusul a rămas SEO / uzabilitate / WordPress.

    Mi-a fost util să trec prin multe, dezechilibrul în focus m-a ajutat să fiu echilibrat în gândire.

  9. pop liviu says:

    eu cind am cresct mare am invatat limba italiana,sa ascult pe cine iubesc cu adevarat si cine te iubeste te asculta, am invatat sa muncesc cinstit fara sa fur cum fura altii,am invatat sa sa ma descurc singur in viata caci viata ma lovit sa nu am parinti,
    Si mai am de invatat multe caci omul cit traieste invata indiferent ca esti sarac sau bogat

  10. Chibs says:

    Am invatat sa pretuiesc. Am invatat sa pretuiesc viata. Anul trecut am avut un accident, si ghici ce? Atunci te gandesti ce frumoasa e viata normala.

  11. Adi says:

    Facut liceu mate-info intensiv, doi ani de facultate la inginerie. Lasat tot. Angajat la McDonald’s, am terminat litere cu medie buna, acum sunt multifunctional: jurnalism, smm, copywriter, nitica prgramare si coordonator de echipa. (Fireste, un jack of all trades, master of none, dar am timp, sunt tanar).

  12. Gabryell says:

    Am invatat sa fiu mai atent si mai responsabil atunci cand vine vorba despre anumite roze care iti fac cu ochiul pe net. Si aici ma refer la multele capcane, mijloace si softuri care te imbogatesc peste noapte. Se intampla acum vreo 8 ani. Asa am devenit eu,victima sigura ,a unora dintre asa zisii marii internet marketeri romani ( no name)care isi promovau un program de ,,imbogatire rapida,, pentru naivi, ca mine . Dupa ce am platit, mi-am dat seama ca softul era unul expirat, fara nici o valoare . Intr-un tarziu, dintr-o incapatanare, mi-am propus sa-l citesc totusi pana la capat. Avea si un lucru bun . Te initializa sa-ti construiesti bloguri si siteuri pe Joomla, Wp, ce ai putea sa faci cu ele, cum sa-ti promovezi si sa-ti optimizezi propriile siteuri …Asa am invatat sa-mi placa munca online , sa am cateva bloguri, care pe langa jobul stabil pe care il am de vreo 20 ani, imi aduce oarecum ceva suplimentar , propuneri noi si ma tine in contact cu absolut tot ce imi doresc sa stiu .
    De atunci ma axez pe deviza : ,,Daca vrei sa inveti, citeste pana la capat…,,!!!
    Mult succes!!!

  13. Victoria says:

    Vorbesc fluent 3 limbi straine si in acestea moment invat alte 2 :germana si olandeza.Nu sunt foarte accesibile insa merita tot efortul.Unde mai pui ca este o provocare si te ajuta sa fii mereu competitiv pe piata :)Intr-un cuvant: ma antrenez in fiecare zi pentru a face performanta!

  14. Matei says:

    Am invatat PR. Am terminat anul asta facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei la Poli dar de 2 ani lucrez in PR. In anul 2 de facultate an decis ca e timpul pentru un job serios. Am ajuns intamplator la o agentie de PR (aplicand la tot felul de joburi pe un site specializat). Am luat testul si interviul si am inceput imediat, fara sa am habar cu ce “se mananca” PR-ul. Acum, lucrez la o corporatie, tot in PR.

    Tot ce am invatat, … am invatat lucrand.

  15. Anca I says:

    Am lucrat aproape 10 ani in sectorul ONG, cu programe de voluntariat, tineri, copii, campanii de strangere de fonduri, eu, absolventa de psihologie, pornita sa salvez lumea. Apoi…vartejul vietii m-a dus intr-un domeniu complet nou – logistica auto, unde a trebuit sa invat absolut tot despre masinii, inmatriculari, asigurari, leasing, contabilitate, cifre….fu tare greu la inceput, dar a meritat.

  16. Ana Maria says:

    Niciodată nu o să ne oprim din acest proces.

    La muncă avem scris pe tabliță “Ce ai învațat nou azi?” și funcționează… de fiecare dată în diferite contexte ne uităm acolo și ne aduce aminte, sau mai bine zis conștientizăm ce am învățat nou în ziua respectivă.

    Ce am învățat încerc să dau și altora…pe mine mă preocupă ce voi învăța de acum înainte:).

    P.S: spaniola is the best:)

  17. rebreanu sebastian says:

    Am terminat facultatea de litere si mi-am schimbat total viata urmand un curs de marketing si administrarea afacerilor. De trei ani am o mica afacere de succes . Ma bucur ca am urmat acel curs cand am facut-o.

  18. Alex says:

    Păi, am un job în comerţ din care nu iese mai nimic, terminai ase-ul şi pentru că o să fie întotdeauna nevoie de oameni în domeniu, am făcut o şcoală de asistenţă medicală cu specializare în radiologie, apăi am făcut nişte cursuri de Adobe Ps şi Ai şi m-am apucat de grafică publicitară.. noroc că la noi primeşti telefoane de la persoane care primesc referinţe de la clienţi vechi..

  19. Sorin Amzu says:

    Cel mai mult in viata am evitat oamenii. In loc sa-i sun, le dadeam mesaj. Daca era o iesire in oras, evitam sa ajung ultimul, de frica ca va trebui sa-i caut printr-un restaurant plin de oameni care se vor uita la mine.

    Apoi am dat de 2 invataturi:
    1. Toate lucrurile din jurul tau au fost construite de oameni ca tine. Deci si tu le poti schimba.
    2. In loc sa-i intrebi pe oameni cu ce se ocupa, intreaba-i cu ce le poti fi util. Cu ce ii poti ajuta.

    Frazele astea 2 mi-au schimbat total modul in care abordare orice interactiune sociala. Imi ofer serviciile mele de marketer, am capatat incredere in mine ca sunt o persoana capabila, mereu in crestere. Ii bucur pe altii, fac networking fara sa ma mai gandesc clar ca asta fac.

    Discutiile au devenit un joc, o distractie. Si apoi primesc intrebari de tipul: “Lucram la X, crezi ca ne poti ajuta?” sau “Cautam un om care sa stie Y. Cand poti veni la un interviu?”

    Si toate astea doar acelor 2 invataturi.

  20. Rahela says:

    Ce am invatat? De mica am tot invatat lucruri noi incontinuu.
    1. Pian si canto de mica pana tarziu in tineretea mea – m-au adus aproape de oameni minunati, cu talente adevarate si m-au asezat pe scene importante si am performat in fata unor oameni mari.
    2. O vara de arte plastice – m-au invatat ca pot sa fac tot ce imi propun, chiar daca am indoielile mele
    3. Swahili – a fost o nebunie de o luna, daaaar m-a ajutat sa imi dau seama ca cei care traduc filmele traduc aiurea!
    4. Social media – am invatat de la prieteni dispusi sa imi transmita informatii si ma perfectionez in fiecare zi citind de la profesionisti sfaturi si aplicand recomandarile lor.
    5. Maternitatea – este cea mai importanta chestie pe care am invatat-o si pe care o invat in fiecare zi. Sa cresti impreuna cu copilul tau, sa te corectezi pentru ca altfel ii transmiti ceva ce nu doresti, sa evoluezi, sa acumulezi experiente si invataturi, sa iubesti total si fara sa existe conditii si sa pretuiesti fiecare moment pe care il petreci in compania lui.

  21. EUGEN says:

    Facut liceu de sculer matriter, invatat operare maxi, mini si micro calculatoare si apoi schimbat macazul si invat corel draw de la versiune 2 pana la 17 – facut grafica, schimabt iar macazul si invatat corel ventura si apoi adobe indesign si trecut de la grafica la DTP … incercam acum sa trecem pe online… mai invatam ca avem tot timpul din lume 🙂

  22. Cosmin Băluță says:

    Am învățat că trebuie să-ți trăiești viața așa cum vrei tu și să faci ceea ce-ți place, iar restul va veni de la sine.

  23. Cornel says:

    Am avut o luna in care am incercat ceva nou in fiecare zi; o mancare noua, o activitate noua, un joc nou, o melodie noua .
    In felul acesta am incercat si un curs de yoga, la care merg de 2 ani si care mi-a schimbat modul in care vad lumea.

  24. Eu am invatat sa ma autoeduc. Asta nu inseamna ca ai mei nu m-au educat.

    Vis-a-vis de postul tau, prin liceu m-a lovit un hobby. CS-ul si site-urile. La acea vreme existau multe comunitati de counter-strike, dar parca ceva le lipsea tuturor – un lider ca mine. (stiu, modestia). Așa că m-am hotărât să învăț mai multe despre counter-strike și concepusem și un forum (gratuit) pentru asta. Treptat, serverul a devenit cunoscut. Un jucător m-a sfătuit că e bine să-mi cumpăr domeniu pentru a da dovadă de seriozitate. Din 2009 am învățat ce-i ăla CMS, cum să umblu cu un cpanel, ce-i ăla phpbb3, wordpress, cms, html etc.. Totul de la un simplu sfat. Și azi am un job în domeniu. Între timp am lăsat cs-ul, dar site-urile continuă să reprezinte o parte din mine.

  25. Costi says:

    Am învățat să spun adevărul. Și asta mă ajută să am relații autentice cu cei din jurul meu.

  26. Alina says:

    Invat de cateva luni sa cant la chitara. M-am inscris si eu la concursul RB si am sansa sa castig cursuri astfel incat sa nu mai fie nevoie sa imi platesc profesor particular.
    Singurul lucru de remarcat este ca mi-am dat seama abia la 24 de ani ca imi doresc sa cant si nu mai devreme cand aveam atata timp liber. Insa Niciodata nu e prea tarziu.

  27. Ce am invatat eu in viata? Pai foarte multe lucruri. In primul rand, am invatat sa am incredere in persoane. Totul in viata depinde pe cine ai alaturi in viata.( prieteni+ familie) In al doilea rand, am invatat sa spun adevarul, chiar daca el este bine primit sau nu. Eu cred ca , adevarul sta la baza unei relatii. Iar in al treilea rand, am invatat sa am o determinare puternica. Daca ma apuc de ceva trebuie sa termin. Pe langa aceste 3 lucruri esentiale din punctul meu de vedere , am invatat sa imi deschid un blog, sa il intretin (chiar daca ma ajuta si un prieten), si sa scriu cu sufletul pe el. Apoi am invatat mai bine limba engleza, am sa incep sa invat limba germana si limba franceza. Cu incetul vreau sa imi imbunatatesc cunoasterile de managment si de marketing, poate pe viitor o sa imi deschid si o afacere mica. Dar in cele din urma vreau sa invat sa devin un om mai bun si vreau sa invat sa imi traiesc viata intr-un ritm sanatos si energic. Numai bine!

    P.S: Nu am scris cu diacritice , deoarece am scris comment-ul de pe telefon. Scuzati greselile care apar.

  28. Horatiu says:

    Acum 3 ani am vrut sa fac ceva pe cont propriu in timpul meu liber. Si pentru ca eram o persoana introverta am vrut sa caut in acelasi timp o provocare. Si am ales sa fac training pentru a-i invata pe altii din experienta mea.

    Asa ca mi-am luat diploma si acum am cateva cursuri pe care le tin. In plus ii formez pe altii ca traineri, oameni care la randul lor au multa experienta si isi doresc sa le impartaseasca cu altii.

    Este o experienta minunata. Intalnesti oameni noi periodic, afli multe lucruri de la ei din domenii de care nici nu te gandeai sa le abordezi si cu fiecare curs castigi ceva; bucuria ca altii sa fi invatat ceva de la tine si tu sa investi atat de multe de la ei

    Merci
    Horatiu

  29. Raimi says:

    Am terminat teologia demult. Nu sunt preot (inca) dar intre timp am inceput sa invat chestii de media si acum ma ocup de doua reviste, pe una am fondat-o iar alta e cu traditie de 100 de ani cu unele intreruperi (ce a Episcopiei noastre greco-catolice de Lugoj). Am invatat mai multe chestii legate de media si in special de online. Mai mentionez doar doua mari: 1. am invatat sa administrez un blog in wordpress (instalare, personalizare, intretinere) ca ma ocup si de unele site-uri + social media, si 2. am invatat fotografie – asta e pasiunea nr. 1 din tot calabalacul media ce-l fac. Mereu este cate ceva de invatat, dar cu multa practica cred ca am trecut de stadiul de incepator si ma pot descurca in acest domeniu pe care nici nu-l visam cand eram pe bancile facultatii.

  30. Șerban says:

    Am învățat Linux. Am început cu Slackware, am continuat cu Debian și CentOS. Cu ce am învățat am ținut pe infrastructură proprie peste 2500 de utilizatori, în rețeaua cu cea mai mare întindere din București: 6 cartiere, 2 sectoare.

  31. Florin says:

    Am învățat să cred în mine, să am răbdare și să fiu optimist. de când sunt mare am încercat multe meserii, dar un hobby s-a transformat în cea mai mare realizare a mea. Eu tund .. am învățat singur, iar acum am ajuns să merg în toată Europa pentru a putea fii mai bun și a putea împărții tainele meseriei și cu alții.

  32. Cristina says:

    Incerc sa invat ceva nou in fiecare zi (citesc, particip la diverse traininguri din domeniile care ma intereseaza) astfel ca am invatat sa scriu si sa coordonez proiecte & traininguri (am ajuns aproape la ‘capatul lumii’ datorita unuia dintre proiectele in care am fost implicata :). De asemenea invat sa administrez cat mai profesionist pagina de Facebook a companiei unde lucrez si vreau sa acumulez cat mai multe cunostinte din zona de online.

  33. Radu Balan says:

    Eu invat zilnic cate ceva in plan personal, dar sunt mandru in mod special ca de 1 1/2 ani ma autoeduc in tainele proiectarii 3D ingineresti asist de calculator. Citesc foarte mult, urmaresc tutoriale si astfel am inceput sa ma ajut la job cu proiectare 3D.

  34. Florian Radulescu says:

    Nu stiu daca a fost in intentia mea sa invat ceva atunci cand mi s-a intamplat… Se spune ca nevoia te invata… Dar mai mult decat atat, am aflat ca dragostea, iubirea, iti da exact invatatura de care ai nevoie, cand ai nevoie. De obicei, sub forma de inspiratie plina de solutii constructive vis-a-vis de subiectul iubirii tale…
    Ce s-a intamplat… Imi cunoscusem iubirea vieti, D. B. De atunci ne vazusem zilnic, fara exceptie si eram deja pe scara ce urca direct spre raiul indragostitilor. Insa… Jobul pe care-l aveam implica deplasari la mare, pe Litoral. D. a luat foc cand a auzit ca voi fi la mare 10 zile, singur, in timp ce ea era in sesiune. M-a rugat sa nu plec, a plans sa nu plec, a incercat sa-mi impuna sa nu plec… Nu aveam cum sa refuz deplasarea. Atunci am incercat s-o impac spunandu-i ca o sa-i aduc ceva de la mare si am intrebat-o ce si-ar dori. A spus ca nu vrea nimic, ci doar sa nu plec. Am insistat sa-mi spuna ce vrea pt ca eu sigur o sa plec. Suparata, mi-a spus sa-i aduc un val, ca sa scape de mine. Ma blocase ! Am plecat. Cand am venit inapoi aveam in brate 4 sticle de apa de mare, cu nisip, alge si tot ce-o mai contine. Am sunat-o si i-am spus ca sunt acasa. Stiam c-o sa vina repede, eram vecini de cartier. Am varsat apa de mare intr-un lighean de plastic si l-am pus dupa usa, in baie. Cand a venit, dupa ce ne-am strans ca disperatii in brate, i-am spus sa se duca la baie sa vada ce gel de dush si alte cosmetice de baie super, i-am luat. A zis ca nu-i trebuie, se bucura ca am venit in sfarsit acasa. I-am spus ca daca tot le-am luat, politicos ar fi sa-mi spuna macar, daca-i plac. A plecat la baie, eu in spatele ei. A intrat in baie, eu in spatele ei… am luat ligheanul in mana si cand s-a intors spre mine, i-am aruncat apa de mare in fatza ! Prima reactie a fost de shoc total ! Sperietura ! Apoi a simtit gustul de iod si sare al apei si a realizat ca ala-i valul pe care mi-l ceruse… Urmarea vi-o inchipuiti… Atunci am invatat cu adevarat ca sunt momente cand divinitatea te invata exact ce ai de facut, cand meriti.

  35. Alin G. says:

    Am invatat sa fac animatii si asta m-a ajutat sa fac video-uri mai bune ce au luat premii la concursuri nationale.

  36. hossu claudia says:

    AM INVATAT SA FIU MAI OPTIMISTA SA IUBESC SI SA FOLOSESC CALCULATORUL SA MA INFORMEZ DE LA SOTUL MEU . AM INVATAT SA AM UN HOBBY FRUMOS SA FAC RETETE INTERESANTE SI GUSTOASE SA IMI PUN IMAGINATIA LA JOACA . AM INVATAT SA DESCOPAR CARTILE SA TRAIESC INTR-O LUME MAGICA.

  37. Pai sa vedem…
    De cand am plecat de acasa la studii in capitala, in ’96, am inceput sa invat usor cum sa supravietuiesc in “jungla” din capitala, caci asa am considerat-o la inceput vazand diferenta de la oraselul linistit de acasa la capitala.
    Nu voi incepe cu ce am invatat in scoli.
    Voi incepe cu pasiunea mea de mic, pe care am fost nevoit sa o pun mai mult in practica in anii de scoala din capitala – gatitul.
    Ulterior, revenind in orasul natal dupa vreo 10 ani petrecuti in capitala, am inceput sa caut retete noi pe care sa le aplic in bucatarie. Da, pot spune ca asta e o pasiune pe care am invatat-o si pe care voi incerca sa o perfectionez mereu. E un lucru ce ma relaxeaza si imi face placere sa il fac.
    Urmaresc foarte mult emisiunile culinare de unde ma si inspir.
    Altfel, pot spune ca mai invat sau am invatat si alte lucruri, dar gatitul e pe primul loc.

  38. Paul says:

    Din experienta stiu ca pe intreg parcursul vietii o sa invat lucruri!

  39. Stefana says:

    Am invatat sa-mi mut privirea de pe varfurile bocancilor, spre ochii interlocutorului si sa discut clar, raspicat si autentic despre aproape orice, cu oricine. Atunci cand eram copil visam sa fiu cantareata, iar familia mea s-a straduit sa ma scoata din zona de confort cat mai des cu putinta. Dar abia dupa liceu si facultate, zeci de proiecte si echipe din care am facut parte, situatii din care am fost nevoita sa invat pentru ca nu am avut de ales, am devenit atasata de comunicare.

    Tot datorita preocuparii pentru comunicare am invatat ca talentul meu la desen nu e doar pentru mazgaleli, ci trebuie pus la treaba si ca pot desena si pe touchpad si imaginile arata tare bine colorate in Illustrator.
    Si-am mai invatat sa gatesc destul de bine 🙂

  40. Ioana says:

    Am învățat sa fiu adult. Sa am un job si o familie de care sa am grija pe cat posibil.
    Am învățat sa-mi sortez prioritatile, sa renunt la ceea ce am fost la un moment dat pt a oferi spațiu de dezvoltare celor mici, care acum sunt copii.

  41. alex says:

    Am invatat intotdeauna din greseli. De multe ori stiam ca este o greseala in subconstientul meu ceea ce faceam, dar tot continuam si niciodata in viata mea de pana acum nu am repetat de 2 ori aceeasi greseala. Greselile sunt parte din viata si numai din greseli inveti sa ajungi o persoana mai buna si inteligenta. Mie imi place sa imi spuna cineva ca am gresit ca daca iti spuna ca totul este ok cum ai facut ca sa il lingusesti pe copilul sefului tau candva o sa te intalnesti cu aceeasi situatie si faci din nou la fel, dar atunci nu mai ai langa tine pe taticutul tau sa te rasfate si sa te cocolaseasca o sa ai mari necazuri.

  42. Ungureanu Irina Ionela says:

    De la copiii mei am invatat sa fiu responsabila, sa respect un program, sa zambesc mai mult, sa pretuiesc lucrurile marunte caci doar ele pot deveni importante si utile. Sa spun mai des “te iubesc”, sa recunosc atunci cand gresesc, sa fiu sincera, sa nu uit ca si eu mai pot fi copil si sa comunic cu copiii mei ca si cum as fi copil. Tot ei m-au invatat ca atunci cand cad sa ma ridic zambitoare ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Am descoperit ca pot face lucruri de care nu ma credeam in stare. Am devenit mama si asta m-a schimbat complet. Sunt un alt om si le multumesc copiilor mei pentru toate aceste lucruri frumoase pe care mi le ofera si pe care m-au facut sa le vad si sa descopar si eu.

  43. Cand eram mica imi doream sa ajung profesoara, de orice, nu conta materia…imi placea faptul ca doamnele profesoare din scoala generala si liceu erau mereu elegante, veneau la ore cu catalogul sub brat, ne predau si mergeau mai departe…mi se parea job-ul de vis…insa cu trecerea anilor mi-am dat seama ca viata asta nu e de mine…imi doresc ceva mai antrenant, imi place sa am timpul ocupat, sa fac mereu ceva…asa ca dupa ce am terminat Facultatea de Litere am urmat cu totul alte domenii care ma stimuleaza si ma ajuta sa invat mereu ceva nou. Acum lucrez in productie, am invatat sa lucrez cu oamenii si cu cifrele insa in timpul liber (atat cat imi mai ramane) imi place sa ma joc cu cuvintele pe blogul meu care initial a fost unul culinar dar mai tarziu s-a transformat in unul generalist si astfel am intrat si eu in randul blogerilor care vorbesc despre orice. Am invatat sa gatesc, am invatat sa fac fotografii frumoase, am invatat sa cunosc oamenii, am invatat 4 limbi straine doar din pura curiozitate insa cel mai important este faptul ca am invatat ca viata este destul de scurta si trebuie sa profitam de orice ocazie care ni se ofera pentru a invata ceva nou, atat pentru placerea personala cat si pentru a-i ajuta pe altii…am invatat multe…si inca mai invat…

  44. Molnar Annamaria says:

    Buna ziua,eu va scriu o foarte mica mica istorisire,probabil ca o sa va para nefiresc.Acum doi ani am ajuns in somaj si nu ma mai angaja nimeni nu stiu probabil sunt cu ghinion,o fosta colega de lucru care mergea frecvent in germania ma dus si pe mine,eram cea mai fericita ca eu merg in germania,dar din pacate cind am ajuns acolo dupa doua zile am vazut cum sunt rominii de peste hotare era foarte rau si greu se urla la noi mai ceva ca la animale si din pacate asa este cind te duci sa lucrezi ca sa vi acasa sa ai ce pune pe masa.De vina era cel care aduna oameni ,el urla la oameni nu neamtu.

  45. Lazar Liliana Gabriela says:

    Experienta dobandita pana acum mi-a intarit convingerea ca poti face bine oricand indiferent de imprejurari, pentru ca aceasta atitudine este benefica si pentru sine si pentru ceilalti…

  46. AndreeaG says:

    Am invatat sa tac si sa ascult 🙂
    ….acum incerc sa ma perfectionez 😀

  47. pirvete florian-catalin says:

    Din greseli am invatat cel mai mult , dar din greselile altora

  48. Cristina says:

    Niciodata nu mi-a placut matematica.M-am chinuit cu ea din clasa 1 pana intr-a 12-a.Culmea,am facut si liceul economic ..
    Dupa 12 ani in care m-am luptat cu ea,am reusit sa o pun la pamant si sa iau la mate 9,5( la bac).Am invatat ca in viata nu faci numai ce iti place dar mai ales ca de cele mai multe ori noi oamenii suntem cei care ne punem niste bariere peste care credem ca nu putem trece dar de fapt suntem capabili sa le depasim.Asta probabil din cauza ca ne e frica de puterea pe care am descoperi-o in noi daca am incerca sa facem si ceea ce zic altii ca e imposibil sa ne iasa.
    Acum studiez ebraica si sunt fascinata de tot ceea ce invat .

  49. SimonaPaun says:

    Cât timp am fost mică, nu m-am gândit niciodată la ce aş vrea să învăţ când voi fi mare. Pur şi simplu îmi trăiam copilăria, nu-mi ocupam timpul, ca acum, cu mii şi mii de gânduri. Când m-am făcut puţin mai mare, a trebuit să învăţ obligat-forţat tot ce se preda la şcoală. Niciodată nu mi-a plăcut să învăţ ceva forţat. Am ajuns să urăsc acel lucru. Încă de mică, de pe vremea când ai mei mă ţineau închisă în casă cât timp ei erau la serviciu, iar eu trebuia să-mi ocup timpul cu ceva, am început să mă uit la telenovele. Cu timpul am început să apreciez şi chiar să învăţ limba spaniolă de la televizor. Acum a ajuns să-mi placă această limbă, învăţată după ureche. E adevărat că nu ştiu să scriu, dar ştiu să citesc şi înţeleg foarte bine când ascult. Asta cred că a fost singura chestie pe care am învăţat-o cu plăcere. În rest, de când m-am făcut mare, am învăţat că lucrurile nu sunt chiar aşa de simple cum le vedem în copilările, am învăţat că trebuie să lupt ca să ajung undeva, am învăţat că banii nu înseamnă totul şi că trebuie să mă bucur pentru lucrurile mărunte ( de exemplu, de curând a fost ziua tatălui meu şi am fost în pană cu banii, astfel că nu i-am putut lua un cadou mare şi frumos; i-am luat un simplu deodorant şi i-am cerut scuze că nu am putut mai mult. Şi el s-a bucurat oricum şi mi-a mulţumit spunând că gestul contează şi e bucuros că i-am dăruit ceva din suflet). Însă, cel mai important lucru pe care l-am învăţat este că nu trebuie să-mi pierd niciodată sufletul şi zâmbetul de copil.

  50. Luca says:

    Bun gasit!
    Cand am crescut mare… am constatat ca am nevoie de un loc al meu, pe care sa-l numesc “acasa”. Mi-am petrecut mult timp discutand cu sotia si analizand optiunile pe care le avem, si am decis sa investim intr-un teren si sa ne facem casa. Intai am visat-o: micuta, cocheta, o imbinare fericita dintre natura si tehnologia moderna. Apoi am gandit-o, am desenat-o si am proiectat-o cu ajutorul unui prieten arhitect. Sintem acum la faza de constructie si, pentru ca am chibzuit bugetul cum ne-am priceput mai bine, am invatat… sa construiesc! De la fundatie la structura de rezistenta, de la boiandrugi la bagdadie, am invatat totul ca la scoala: cu pixul si “caietul casei” in mana! Sint absolvent de Conservator si intotdeauna m-am gandit ca nu sint facut pentru munca fizica si treburi mestesugaresti! Ce cliseu! Acum sint mandru de decizia de a construi casa noastra si recunosc ca am descoperit un alt tip de emotie, diferita de cea muzicala, scenica, de la concerte: este emotia care ma cuprinde cand, dupa o zi epuizanta de munca, ma uit la casa inca in constructie si mi se umezesc ochii ca e ridicata si din munca mea! Am vazut-o crescand 🙂 si mi-e draga cum nu se poate!