MANAFU*

Abonamente Evensys

Experienta ta “smart” pentru un ceas “smart”

manafu training

Te-ai gandit vreodata ce ai vrea sa inveti la maturitate? Sa inveti ceva de la A la Z, sa urmezi cursuri, sa dai examen? Nu e niciodata prea tarziu pentru a invata.

Un prieten din copilarie a invatat sa piloteze avioane. Cred ca i-a luat 2-3 ani. Un amic “din online” a invatat sa creeze pantofi. Si pare ca se pricepe. Un altul a dedicat multe seri cursurilor de tango. Si i-a contaminat si pe altii. Un alt amic a lasat un job de investment bancher pentru a invata programare. Acum lucreaza la Twitter.

Eu am invatat in urma cu patru ani sa fiu trainer. Tineam training-uri despre social media deja de doi ani, insa voiam sa invat sa fac asta ca la carte. Am dat examen, am primit si o diploma acreditata. De atunci i-am tot invatat pe altii.

Acum vreau sa invat limba spaniola. Mi-am zis ca daca tot imi place in Cuba si Spania, merita “efortul”. Ma gandesc ca ma va ajuta si cand voi dori sa explorez continentul sud-american. Si sa cant fluent “Bailando”.

Concurs: Tu ce ai invatat cand ai crescut mare?

Dincolo de frumosul concurs pe care il organizez acum, chiar mi-ar placea sa stiu ce ai invatat tu. In mod organizat. Si la ce te-a ajutat. Sau poate cunosti pe cineva care si-a schimbat rostul in viata invatand ceva nou. Poate stii o poveste frumoasa.

cogito smartwatch

Spune-mi pe scurt in comentarii si poti castiga un smartwatch Cogito Classic Black. Eu il port deja de aproape jumatate de an. Se conecteaza la smartphone si preia tot felul de notificari (SMS, apeluri, retele sociale etc). Pe 22 septembrie, trag la sorti castigatorul.

Castiga si cu experientele tale “smart”!

Concursul pe blogul meu este prilejuit de campania “Experiente Smart”, organizata pe site-ul “Viata fara Cash” de catre Raiffeisen Bank Romania. Pentru a incuraja folosirea mijloacelor de plata “Smart” (online banking, mobile banking, plata cu cardul etc), a lansat un amplu program in luna aprilie care va dura pana in luna decembrie a acestui an. In cadrul acestuia, Raiffeisen ofera multe premii atat clientilor bancii, cat si celor care nu sunt inca clienti, dar care impartasesc pasiunea pentru experiente frumoase in mai multe domenii (cultura, timp liber, sport, calatorii etc.)

missan juke

De exemplu, clientii bancii care tranzactioneaza pana la finalul anului de cel putin cinci ori prin metodele de plata Smart Banking pot intra in tragerea la sorti pentru un Nissan Juke.

Toate celelalte detalii despre concursurile “Viata fara Cash” sunt disponibile aici.

Mai mult, pe pagina de Facebook “Viata fara Cash”, prin aplicatia “Colectia de experiente”, utilizatorii isi pot inscrie experientele personale si pot vota alte istorisiri, pentru ca la final de luna sa aiba sansa de a castiga o tableta Samsung Galaxy Tab.

UPDATE: Concursul s-a incheiat. Castigatorul va fi anuntat pe 22 septembrie.

UPDATE 2: Castigatorul a fost anuntat aici.

***

Blogul Manafu.ro participa in campania de promovarea “Experiente Smart”, initiata de Raiffeisen Bank Romania.

129 comentarii

  1. Oana Mosteanu says:

    Toti oamenii oricat de pregatiti ar fi, tot mai au de invatat:)

    Am invatat multe pa parcursul vietii si inca mai am de invatat, avand in vedere ca trebuie sa specific…m-am gandit sa subliniez faptul ca am invatat sa creez aranjamente florale, cand eram mica nu aveam atata rabdare sa fac anumite lucruri banale, acum si din pasiune, am realizat ca pot lucra ore in sir chiar si 1 zi si trece foarte repede timpul si stau si bibilesc fiecare floare,accesoriu, etc in parte.
    Am invatat cum este sa fii femeia in casa, dupa casatorie, pe langa job, am invatat sa fac de mancare, sa spal, calc etc etc…ceea ce cand eram mica, parintii te tineau in puf.
    Interesant concurs, chiar te provoaca sa faci o comparatie cum erai in trecut si ceea ce ai devenit 🙂

  2. popa roxana elisabeta says:

    Tot timpul am vrut sa invat ceva, ma plictisesc repede de ceea ce fac si rutina ma …..termina. Am vrut mereu mai mult dar din pacate unele lucruri au ramas doar vise. Dar cat traieste omu, invata!
    M-am updatat treptat la nou si necesar, invat greu si nu ies din stres pana nu stiu foarte bine un lucru.
    Dar cel mai important e ca am invatat sa merg mai incet si sa ma bucur de peisaj…. Inca invat de la cei mai buni prieteni ai mei: cartile; de la oameni care au trait deja o viata.
    Mi-ar placea totusi ca in viitorul apropiat sa invat sa zbor cu deltaplanul…abia apoi voi face scoala de soferi 🙂

  3. Pirvulet Ionita says:

    Am invatat sa am un job, sa ma descurc singura, dar cel mai important am invatat ca mereu o sa fiu “fata lui tata” 🙂

  4. Puiu Silvia says:

    O intrebare frumoasa si dificila…..am invatat ca vine un moment in care tot ce credeai stabil in mintea ta se darama si ajungi sa reconsideri totul, am invatat si invat ca e bine sa traiesti ca un nebun, ca trebuie sa ai curajul sa iei ceea ce vrei si sa te bucuri de clipa, chiar daca lipsa perrpetuarii clipei intr-un viitor stabil si confortabil doare uneori.

  5. Alina Gabriela says:

    Eu sunt ultima veriga a familiei, adica acea frumoasa fata dar un pic fraiera, deoarece am crescut intr-o familie de ‘biblioteci ambulante’ asa ca nu aveam cum sa ma ‘ridic’ si eu vreodata la nivelul lor! Dar am invatat cat am putut in domeniul juridic. Si sunt mandra de ceea ce am realizat prin forte proprii, lucruri pe care acele rude inteligente nu au putut sa le realizeze… Si chiar daca nu sunt IT-ista, am invatat pe altii sa aiba incredere in ei si sa creasca, Sunt multumita ca am reusit prin eforturi sustinute sa ajut un prieten sa fie managerul a 2 echipe de IT-isti, ca tot este o chestiune generala…
    Am invatat sa deschid aragazul la 33 de ani si am inceput sa gatesc si am primit laude pentru felurile de mancare gatite.
    Am invatat sa iubesc, am invatat sa am grija de mine si de cei din jurul meu. Am invatat sa ma bucur de orice lucru sau intamplare, sa iau ceea ce este mai bun de la o persoana cu care te intersectezi in viata.
    Si am mai invatat ca nu trebuie sa astepti sa ti se zica ‘multumesc’.

  6. ifrim denisa says:

    La 25 de ani m-am apucat de facultate si am invatat 4 ani sa devin economist si la 30 de ani am plecat in Cipru unde am stat 6 ani si am invatat sa fiu pe rand ospatar, casierita, barman la barul celui mai mare hotel din cipru, organizator de nunti…am invata si limba greaca …si cred ca niciodata nu e prea traziu sa te apuci sa inveti sa faci lucruri noi…sanatosi sa fim!

  7. Craciunescu Mihaela says:

    BIneinteles ca de-a lungul vietii am invatat tot felul de lucruri: unele din experientele proprii altele din experientele celorlalti. De fiecare data am crezut ca putine lucruri m-ar m-ai putea suprinde. Ultimul lucur “mare” pe care l-am invatat de cand sunt MARE este: rabdarea. Rabdarea este un lucru care se invata greu. Greu de antrenat. Greu de lansat. Greu de intretinut. Abia acum pot sa spun ca am invatat si eu ce inseamna aceasta rabdare.

  8. experienta mea in viata putin pe scurt e in felul urmator: cand eram copil parintii meu lucrau in doua locuri ca sa poate sa imi ofere tot ce si-ar dori si ar visa orice copil in schimb eu eram mai cu bun simt , de cate ori ma intreba mama cand eram la magazin ce mi-as dori din cele expuse pe rafturi , eu mi-am ales tot timpul un triunghi de branza topita daca va mai amintiti de ele ce sunt si acum hochland , delaco etc ,. in fine deci eram un copil asa zis inplinit cu o bucatica mica de branzica o rodeam pana acasa pe drumu de 10 minute parcurs, de craciun tot timpu imi faceau surprize cu multe chestii misto si de zilele de nastere dar eu alegeam ce era mai modest asa de exemplu un set lego sau o masinuta si ma jucam toata ziua cu ea, la 8 ani am primit primul nintendo ,, eh nu ma ridicam de la tv pana nu muream la mario chiar daca ma scapa la toaleta de faceam pe mine nimik nu era mai important, dupa care cu anii parintii mei au divortat , am ramas cu mama stateam ba la matusa ba in chirie si ma crestea singura cheltuieli de scoala etc,, a fost ff greu
    dar la 14 ani am primit primul meu IBM 486 , mama ce bucurie toata noaptea am stat in fata pc-ului chiar de nu era nimik mare ceva de el dar mama sa chinuit si mi la cumparat , am inceput sa scriu lucrari de facultate unui vecin faceam banutz de buzunar si am inteles cum e sa lucri pentru ceva in viata si sa iti cumperi din banutzi castigati de tine tot ceea ce iti doresti si am inteles cat de greu ii era mamei sami tot faca surprize si atentii… la generala am inceput sa lucrez pe langa scoala in timpul liber in constructii caci aveam domeniu de finisor in constructii la scoala am ajutat pe mama cu banii cum am putut la 18 ani am plecat de langa mama vroiam sa locuiesc singur sa vad cat de mult si bine mas descurca in viata lucrand ca si ajutor pizzer (atunci ma angajasem) mama a ramas cu surioara mea mai mica nascuta cand aveam eu 9 ani… Intre timp ce stateam singur si am avansat la servici pe postul de pizzer aveam salariu mai mare imi luasem scuter , masina , dar nam uitat sai ajut pe a mei nici pana in ziua de azi , acum in prezent sunt un pizzer cu o experienta in domeniu de 6 ani am o logodnica frumoasa foc si foarte buna la suflet care ma inteles cum e sa ai parintii saraci si neajutorati , avem o relatie de 2 ani , o catelusa de brac german de 1 an si jumatate care tine atat de mult la noi ca eu cred ca siar da si viata pentru noi , miam cumparat masina perfect un opel corsa b si ma straduiesc sa dau de permis de conducere … deci cea mai mare experienta dobandita a mea a fost ca sa vad si sa realizez ce este viata de zi cu zi si prin ce consta sa ai un trai si multe momente fericite…. cu stima . Cristian.

  9. am invatat sa ascult si asta m-a ajutat sa fiu genul de om pe care toata lumea il vrea in preajma dar nu am invatat si cum sa ma opresc din ascultat atunci cand cineva vorbeste atat de mult incat ma distruge psihic

  10. Cioroiu Mimi says:

    eu am invatat sa croiesc si sa cos la masina de la mama si de acum doi ani am inceput sa imi fa singura rochiile pentru petreceri: am mereu rochii frumoase si ieftine pe care nimeni nu stie unde le gasesc

  11. alex cirstocea says:

    mi-a prins bine ca atunci cand eram la scoala, nu am avut profesor de atelier la baieti si ne trimiteau la fete; atunci am invatat sa cos; mare noroc am avut pentru ca neveste-mii nu-i place deloc sa coasa 😀

  12. Armanu Mihaela Adriana says:

    Eu am invatat sa traiesc …”autist”. Am un baiat , Andrei ,care are autism si am invatat sa traiesc in stilul lui de viata ca sa-l pot ajuta si intelege. Am incercat nenumarate terapii si am incercat sa fac ce imi spuneau doctorii .Am hotarat sa-mi ascult instinctul de mama, neavand rezultatul dorit. Acum il invat pe el sa traiasca in lumea noastra. A fost,este si va fi foarte greu, dar se merita ! Am obtinut rezultate la care nu puteam decat visa ( merge la o scoala normala,este acceptat si ajutat de colegi,socoteste,citeste si face multe lucruri de unul singur). Sunt foarte fericita si mandra alaturi de el !

  13. Salut, Pilda invatata de mine o voi expune sub forma unei povestioare care a avut un impact extrem de frumos asupra mea . Fiind destul de lunga rog a nu fi considerat spam sau a incerca sa imi fac reclama cumva, dar povestioara am postat-o pe site-ul meu pentru a putea-o completa cu fotografii. Link catre articol : http://www.bertton.com/articol-pentru-concursul-manafu-ro/

    Live smart !

    Va multumesc pentru oportunitatea oferita si sper sa ma bucur de ceasul smart 🙂 Succes tuturor.

  14. Nicoleta says:

    Am învățat sa trăiesc si sa încerc sa le pot face pe toate departe de cei dragi

  15. Diana says:

    “Dupa ce am crescut mare” am invatat scuba-diving-ul. La ce m-a ajutat? Am invatat despre viata marina in 2 ani mai mult decat am invatat in 32 de ani despre viata pe uscat! Am ajuns sa cunosc o lume linistita, cu totul diferita de lumea pe care o stiam.
    Anul acesta, avand cursurile de scuba-diving, am avut oportunitatea de-a asista la o cerere in casatorie pe fundul marii.
    Consider ca pana la o varsta “inveti” din imboldul parintilor, dar dupa ce realizezi ce si-au propus ei, incepi sa iti doresti sa inveti si pentru tine. Asta mi-am dorit eu sa invat pentru mine.

  16. Mariana S. says:

    Poate nu pare o mare realizare, in special in ziua de azi si mai ales pentru cei mult mai tineri ca mine, dar acum mai mult de 5 ani eram total neinitiata in ale calculatoarelor, Internetului si tehnicii, in general. Nici nu stiam ce sa fac cu un mouse… Fara sa fie o solicitare de la locul de munca, m-am hotarat sa urmez un curs de operare PC. Bineinteles ca imediat dupa terminarea cursului era un talmes-balmes in mintea mea, dar usor, usor toate informatiile s-au asezat la locul lor, iar acum am sute de prieteni pe Facebook, imediat gasesc solutii la diverse probleme zilnice pe Internet, folosesc un smartphone, tableta, am televizor 3D.
    Sunt mandra de mine ca nu m-am dat batuta ca altii si m-am adaptat la modern 🙂

  17. Matei Clipa says:

    Am 16 ani. Si am invatat sa fac fotografii de la o varsta frageda: 13 ani. De atunci, pe langa scoala practic fotografia ca hobby. Doresc sa ajung la Facultatea de Automatica si Calculatoare Iasi, sectiunea robotica. Imi place sa invat lucruri noi, ceea ce la scoala nu prea se practica…

  18. Lupascu Madalina Cristina says:

    Tata imi spunea de mica: “sa stii ca intotdeauna nevoia te invata!”. pe atunci era doar un sfat simplu si atat. insa cand am inceput facultatea, am dat peste diverse dificultati si singurul lucru care mi-a trecut prin minte a fost sfatul tatei. Cand esi singur si trebuie sa te descurci faci lucruri pe care nu le faceai de obicei fiindca la faceau altii pentru tine sau tu erai fara curaj. Am invatat ca trebuie sa prind aripi si sa nu imi pese de ceea ce cred cei din jurul meu atat timp cat fac totul corect.

  19. Murarasu Oana-Nicoleta says:

    Salut! Mie toata viata mi-a placut sa invat. Si pot spune ca si acum imi place. Ceea ce am invatat si m-a ajutat in viata au fost cursurile de calculatoare. In generala am inceput sa folosesc PC-ul. Am facut doua cursuri apoi care m-au ajutat sa stiu sa folosesc PC-ul. Si acum as face cursuri pe PC deoarece tehnologia avanseaza atat de rapid si imi place sa tin pasul. Il ajut pe tatal meu cand are nevoie la PC si mi-as dori sa o invat si pe mama cateva lucruri despre lucrul cu PC-ul.

  20. Laurentiu says:

    Am invatat multe lururi in viata. La inceputul fiecarui an imi impun sa invat cate ceva nou, sa ma specializez in ceva. Anul acesta scopul meu a fost sa invat limba germana si, cu 4 luni inainte de terminarea anului, pot spune ca am reusit.
    De ce mi-am dorit sa invat germana? Calatoresc foarte des, datorita jobului, in Germania si Austria. De cele mai multe ori nu ajung in locuri turistice, iar oamenii pe care ii intalnesc nu cunosc limba engleza. Asadar germana m-a ajutat sa transform niste momente penibile in niste experiente foarte placute.

  21. Orasanu Constantin says:

    Varul meu bun a invatat multe stand in practica la un furnizor de televiziune. Si-a dedicat tot timpul liber invatand si experimentand cu televiziunea analogica, digitala si a reusit sa isi deschida firma proprie de furnizare TV

  22. Maria tartalas says:

    Pe linga scoala de stinte ale naturii, am inceput de mica sa fac fotografii la diferite peisaje, incepand cu un aparat vechi, primit de la tata, cu film. Atunci le developam. acum le transfer pe pc 🙂

  23. aldea aurica says:

    Fiecare pas in fata e un pas important. Unii oameni sunt mai lenesi, se complac in situatia in care au ajuns si nu fac nimic sa scape de stres, frustrare si griji. Eu sunt diferita, hotarata si asta mi-a adus succes in viata.

  24. Clinciu Elena says:

    Am invatat o limba straina cand am implinit varsta de 30 de ani. Acum sunt Ghid in Spania si Italia si imi traiesc viata asa.

  25. Roata Alexandra says:

    Am invatat ca educatia, formarea profesioanala potrivita si ambitia pot forma un om de succes in viitor!

  26. rebreanu horatiu says:

    Am invatat sa gatesc si imi place. Dupa o scoala postliceala de mecanica, darul meu e unul culinar. Prepar mese pentru toata familia si lor le place foarte mult mancarea mea.

  27. Silviu Baroiu says:

    am invatat de la tata sa fac de toate si la vremea aceea il uram; daca nu ar fi fost el nu stiu cum m-as fi descurcat in viata. Dar cel mai mult mi-a folosit tot ce-am invatat de la el despre motoare si tot de aici a plecat pasiunea mea pentru reparat masini

  28. Elena Tanase says:

    La 45 de ani am invatat sa folosesc internetul si principalul beneficiu pe care mi l-a adus a fost ca mi-am facut mult prieteni si nu ma mai simt niciodata singura.

  29. Alex Totir says:

    Din pacate, nu ma pot lauda cu vreo poveste inspirationala cum au alte persoane aici, dar cert e ca eu am urmat cateva cursuri de grafica, atat cu diploma, dar si in sistem autodidact, pentru o usoara reprofilare in cariera. Partea buna e ca rezultatele au fost pe masura asteptarilor.

  30. NECULA MIHAELA says:

    De ceva timp lucrez intr-un domeniu care presupune mult “papagal” in vanzare, fapt pe care il evitam din toate directiile candva; Ei bine, astfel, am invatat ca nu e un lucru deloc rau si, pe langa asta, nu e un lucru pentru care sa obtii o diploma sau sa faci vreun curs. Nu. E incredere, e optimism, e energie, e stiinta; Ei bine, doar calitati, corect? Pe langa beneficiul pe care il are acest lucru asupra vanzarii produsului/serviciului tau mai exista si acel beneficiu special asupra increderii in sine. Mi-au trebuit atatea zeci de ani sa inteleg ca trancanitul in vanzare nu inseamna turuiala si atat – inseamna descrierea, prezentarea cat mai buna a ceea ce tu oferi iar acesta este, pana la urma, si in avantajul cumparatorului. Cu inima deschisa va spun: Nu ii mai ocoliti pe cei care va povestesc cat in luna si in stele ce va pot oferi.
    Eu, personal, am devenit pasionata de acest job, de domeniul vanzarilor in general. Tot respectul pentru cel care stie sa vanda orice, oriunde, oricui. Nu inseamna pacalire, inseamna ca are incredere in ceea ce el ofera. In acest sens, caut carti scrise de cei care se pricep bine la asta si mi-as dori ca pe viitor sa fac si anumite cursuri in privinta asta

  31. Tender Carmen Marilena says:

    Omul cat traieste invata,de aceea este bine sa profitam de orice oportunitate cand ne este oferita!Eu am invatat ce inseamna PR,cum sa ma port,ce sa spun si ce inseamna aboslut tot legat de acest.Public Relations este un domeniu vast,dar foarte frumos si pare sa prinda din ce n ce mai mult 😉

  32. Maria Dragomir says:

    am invatat sa conduc masina si mi-am luat permisul iar asta e ceva ce nu credeam ca voi reusi vreodata dar imi e de mare folos pentru a ma deplasa si a cara ce am nevoie in casa mai ales ca am ramas singura de cand ai mei copii s-au casatorit

  33. Zamfir Ramona-Dora says:

    Mai toata viata mea am facut ceea ce mi-au dictat parintii, pentru ca ei “stiu ce e mai bine pentru mine”, am incheiat citatul. Am urmat liceul la profilul real, matematica-informatica intensiv, desi uram aceste doua materii; facultatea tot ei au ales-o: Academia de Studii Economice. Aici, desi voiau sa urmez cursurile Facultatii de Finante Banci, am pus piciorul in prag si am ales Marketing-ul. Mi-a placut, am aflat o multime de lucruri interesante, insa nu pot spune, din pacate, ca am invatat cu adevarat ceva. Consider ca fara experienta in domeniu, fara sa prinzi din zbor de la profesionisti, cursurile acestei facultati sunt egale cu zero. Acum studiez la Facultatea de Economie, tot din cadrul ASE-ului, masterul Comunicare in afaceri. De ce am facut aceasta introducere? Pentru ca, in ciuda a tot si toate, am invatat ceva. Am invatat sa ma autoeduc. Si sunt fericita ca am facut asta. Uneori, in viata, trebuie sa faci compromisuri dintr-un motiv sau altul. Eu nu am vrut sa dezamagesc, desi poate asta m-a facut nefericita. Invatati de la voi, in primul rand, e vital sa va cunoasteti! O sa aveti de castigat in viata, va spun sincer.

  34. Ela says:

    În ultimii doi ani am învățat sa prețuiesc mai mult decât orice sănătatea! Poate părea o banalitate, însă numai cine se regăsește în postura deloc confortabila în care pământul îți fuge de sub picioare citind un diagnostic schimonosit medicaliceste pe o foaie de hârtie începe sa înțeleagă ca nimic nu are mai multa valoare decât sănătatea! Am învățat sa lupt cu gândurile negative și sa îmi acord rabdare pentru ca numai asa facem loc vindecarii…

  35. Andrei Marin says:

    Atunci când “am crescut mare”, am participat la mai multe module de condus defensiv sau sportiv, în urma cărora am învăţat multe lucruri noi, începând de la poziţia corectă la volan, abordarea corectă a virajelor, frânarea în viraj şi continuând până la parcurgerea unui traseu cu jaloane contra timp.

  36. Bogdan Apetrii says:

    De 2 ani de zile am inceput sa invat cum sa scriu un scenariu, sa il filmez si editez.
    Vreau ca in urmatorul an sa invat sa fac si animatii.

    Imi pare rau ca nu am invatat astea mai devreme, dar nu e niciodata prea tarziu i guess. 🙂

  37. În ultimele luni am învățat mai multe despre felul în care ar trebui să mănânc sănătos, ce activitate sportivă mi se potrivește și cum ar trebui să o fac pentru a deveni mai mulțumit de sine. Și de când m-am apucat să fac asta am reușit să pierd mai bine de 7 kilograme, câștigând însă o poftă de viață mai mare și cel mai conștientizarea faptului că acest stil de viață chiar este benefic și nu un moft.

  38. Ionela says:

    Traim intr-o vreme in care totul parca se petrece prea repede, secolul vitezei cum i se zice, si toti trebuie sa ne adaptam la el, eu spre exemplu am invatat sa imi platesc toate facturile pe net, cu ajutorul internetului, este cu adevarat folositoare acesta inventie, imi reduce semnificativ timpul pierdut la cozi infernale si imi lasa acel timp sa il folosesc pentru mine Aceasta este experienta mea Smart..

  39. Atunci cand “am crescut mare” (dupa ce am terminat stagiul militar obligatoriu), am realizat ca am o meserie, ca am terminat o scoala, iar dupa ceva timp, ca intemeiat si o familie. Pot spune ca am invata cate ceva, pana acum… Dar de ceva timp, AM INVATAT de la cateva persoane cu anumite situatii medicale nu prea fericite, SA MA BUCUR DE FIECARE CLIPA A VIETII. Desi au anumite situatii medicale nefericite, M-AU INVATA CA NU AU PROBLEME. Daca spui ca AI PROBLEME, ABANDONEZI SI ACEA MICA INCREDERE IN TINE. Fiecare persoana, TREBUIE SA CREADA IN EA si VISUL SAU: de a avea propria casa sau o masina, un loc de munca mai bun sau mai bine platit, de a avea… EU AM INVATA CA SANATATE ESTE CEA MAI DE PRET. MULTUMESC CELORA CARE M-AU INVATA SA PRIVESC VIATA ALTFEL.

  40. Serban Blebea says:

    Am invatat multe, cea mai importanat fiind ca nu trebuie sa te dai batut niciodata (asta vorbind la modul general, caci exemplele sunt prea multe incat sa le insir, toata lumea isi stie propriile povesti..). Omul cat traieste invata.

  41. Danut Carp says:

    Eram in vacanta de vara in liceu si am plecat pe Ceahlau cu cativa colegi cu cortul .Am sosit in gara Bicaz si asteptam autobuzul spre Durau.Eu si un coleg ne-am dus sa facem o baie la un lac si intre timp a venit autobuzul . Colegii au plecat cu autobuzul si ne-au lasat bagajele in care aveam si corturile in statie .Ca din senin s-a pornit o furtuna , am incercat sa mergem la un hotel si nu am fost primiti . Era sambata si nu trecea nici o masina , ne gandeam sa facem cortul sa ne adapostim .Deodata o masina a oprit si ne-au luat cu ei .Pe drum discutau unde sa mearga , la Durau sal la Lacul Rosu . Noi am insistat pentru Durau si au fost de acord .Am ajuns pe seara la Durau si ne-am revazut cu colegii care erau plouati si fara corturi si nu sperau sa ne vada repede .La despartire soferul ne-a spus : Stiti de ce v-am luat cu noi ? Pentru ca avem si noi un baiat care e acum pe munte cu cortul si am vrea sa credem ca daca ar avea nevoie se va gasi cineva sa-l ajute .
    Ceea ce am invatat de aici si am aplicat toata viata este : Ajuta ca sa fii ajutat pentru ca binele facut se intoarce .

  42. […] 8. Experienţe smart. Concurs cu premiu un smartwatch Gogito. […]

  43. Cristiana S. says:

    Am invatat sa am incredere in mine, am invatat ce inseamna dezvoltare personala si ce inseamna sa ma implic in viata comunitatii prin voluntariat si prin implementare de proiecte. Sunt lucruri pe care le-am descoperit singura pentru ca acasa nu mi le-a spus nimeni si nici in scoala nu ni s-a pomenit despre ele. Chiar daca le-am aflat tarziu, incerc sa recuperez timpul pierdut…

  44. georgiana pantazi says:

    Eu am invatat inca de mica sa fiu o persoana serioasa, ambitioasa ,sa imi depasesc situatia , sa imi creez un viitor in viata si cu timpul sa am o familie adevarata bazata pe respect, iubire si completare reciproca, am invatat ca in viata daca esti prea sincer esti luat de prost si daca nu ai putin tupeu nu faci nimic in viata…

  45. Rada Sarbu says:

    Eu am fost mai pragmatica in viata. Asa ca atunci cand am avut ocazia sa urmez un curs de baby-sitter, pentru a obtine o acreditare oficiala pentru astfel de activitati, nu am ezitat. Nu am cautat eu innebunita sa fac un asemenea curs, insa mi s-a propus si la momentul acela nu se solicita nicio taxa. Si nu, nu l-am facut ca sa plec acum in strainatate sa ingrijesc copiii strainilor. M-am gandit la viitorul destul de apropiat, cand va trebui sa am grija de proprii mei nepoti sau, daca va fi cazul, sa am cu ce imi umple timpul dupa pensionare, ajutand diverse cunostinte in cresterea si educarea copiilor lor.

  46. Negru Violeta says:

    Viata ne arata mereu cate ceva, insa depinde de noi sa invatam ceva din tot ce ni se intampla.
    Am invatat ca nimic nu este ceea ce pare, ca desi avem anumite asteptari de la viata, se intampla in asa fel incat e bine sa faci ceva in acest sens si sa ai asteptari doar de la propria persoana.
    Am invatat de la persoane mai mature ca este bine sa te reinventezi mereu, sa iti demonstrezi ca poti sa fii cel/cea mai bun/buna in tot ceea ce faci, numai daca ai ambitie, bun simt si incredere.
    Invat in fiecare zi cate ceva nou de la oamenii din jurul meu.

    O experienta smart, ar fi cea legata de greutatile prin care a trecut mama mea, cea mai importanta fiinta din viata mea.Viata ei plina de momente mai putin bune, m-a facut sa imi dau seama ca poti trece peste toate lucrurile ce iti aduc tristete pe chip si in suflet doar daca iti doresti…doar daca crezi, doar daca stii sa apreciezi viata.

  47. Acum 4 ani, adica la 20 de ani, am invatat sa invat singura. Printr-o sansa pe care o primesti o data in viata, am devenit peste noapte SEO junior in redactia unuia dintre publisherii importanti din piata de media si lifestyle. Atunci a inceput povestea mea in online si tot din acel moment am invatat sa fiu autodidact. Si e minunat sa vezi cum in 4 ani ai crescut ca in povesti, cat nu ti-ai fi imaginat si intr-un domeniu care iti era complet strain. E minunat sa iubesti ceea ce faci si sa fii profesionist intr-un domeniu in care doar invatand in permanenta poti sparge randurile.

  48. Culba says:

    Buna seara!

    Prima oara in aceasta viata minunata am invatat impreuna cu mama mea cum sa pasesc pe acest pamant si nimeni nu ar fi putut sa o faca mai bine decat ea.

    M-a invatat multe lucruri,unele dintre ele fiind chiar vitale as putea sa spun pentru aceasta viata,insa unul imi dadea foarte mari batai de cap si anume legatul sireturilor la papuc,care odata invatat la timpul lui pot spune ca imi este de folos si in ziua de azi. 🙂

    Pe la varsta de 10-12 ani mi-am luat inima in dinti si mi-am spus ca trebuie sa invat sa merg cu trotineta.Era ceva nou pentru mine evident,dar am incercat si am reusit sa bifez si acest aspect important din viata mea,desigur si acesta fiind de folos akma in prezent,iesind in fiecare seara la o plimbare cu prietenii.

    In aceasta viata am mai invatat cum sa folosesc un PC,cum sa-i reinstalez sistemul de operare windows,cum sa lucrez in Office sau Excel,lucruri care aveau sa se caute si sa se puna in aplicare in prezent. Acestea sunt de folos si oarecum o sursa de venit de ce nu?!

    La varsta maturitatii 15-18 ani urma o alta etapa importanta din viata mea si anume sa invat pentru examenul de carnet pe care l-am sustinut si l-am trecut cu brio,iar acest lucru atesta ca sunt sofer in toata regula.
    Imi este de folos acum in viata de zi cu zi,masina nemaifiind un moft ci o necesitate.

    Iar in prezent sunt in anul 4 de facultate in cadrul facultatii Transilvania Brasov Catedra de Inginerie Mecanica,desigur si liceul a fost tot profil Auto fapt ce m-a determinat sa dau la facultatea de Inginerie Mecanica si pot spune ca am invatat foarte multe lucruri,de exemplu : calculul si constructia unui motor s.m.a.

    Consider ca acesta meserie este de foarte mare folos si simplifica oarecum vietile oamenilor,una dintre ele fiind aceste mijloace de transport cu ajutorul carora se deplaseaza de colo colo intr-un timp relativ scurt.

    Pe viitor as dorii sa invat limba germana astfel putand sa ajung sa lucrez in Germania ca Inginer Auto,salariul fiind mult mai bun si tot odata as putea sa ma specializez si sa urc la un alt nivel desigur.

    In concluzie tot timpul avem cate ceva de invatat fie ca este vorba de locul de munca sau orice altceva.

    Toata viata noastra este o continua invatare,nu degeaba umbla acea vorba populara “Omul cat traieste invata” 🙂 si acest mic efort trebuie sa-l facem fiecare,fie ca esti mic sau mare,daca vrei sa ajungi undeva si sa fii cineva aceste lucruri nu le poti dobandi decat invatand.

    “Invatati,invatati si iar invatati” – LENIN –

    Va pwp si o seara frumoasa va doresc

  49. Silvian Iordache says:

    Am invatat sa ma descurc singur cand am decis sa plec de acasa,sa am incredere in mine ,sa ma obisnuiesc cu oameni noi,mentalitati si caractere noi. Am invatat sa ma autodepasesc de fiecare data cand faceam un lucru si nu imi iesea. Am invatat ca in viata poti sa urci in varf cat foarte redepe dar la fel de repede poti sa ajungi jos. Am invatat ca nu e o rusine sa pleci de jos atata timp cat nu uiti de unde ai plecat si atunci visele pot deveni realitate. Am inavat sa nu cedez niciodata pentru ca in viata trebuie sa fi un luptator .