MANAFU*

Abonamente Evensys

Experienta ta “smart” pentru un ceas “smart”

manafu training

Te-ai gandit vreodata ce ai vrea sa inveti la maturitate? Sa inveti ceva de la A la Z, sa urmezi cursuri, sa dai examen? Nu e niciodata prea tarziu pentru a invata.

Un prieten din copilarie a invatat sa piloteze avioane. Cred ca i-a luat 2-3 ani. Un amic “din online” a invatat sa creeze pantofi. Si pare ca se pricepe. Un altul a dedicat multe seri cursurilor de tango. Si i-a contaminat si pe altii. Un alt amic a lasat un job de investment bancher pentru a invata programare. Acum lucreaza la Twitter.

Eu am invatat in urma cu patru ani sa fiu trainer. Tineam training-uri despre social media deja de doi ani, insa voiam sa invat sa fac asta ca la carte. Am dat examen, am primit si o diploma acreditata. De atunci i-am tot invatat pe altii.

Acum vreau sa invat limba spaniola. Mi-am zis ca daca tot imi place in Cuba si Spania, merita “efortul”. Ma gandesc ca ma va ajuta si cand voi dori sa explorez continentul sud-american. Si sa cant fluent “Bailando”.

Concurs: Tu ce ai invatat cand ai crescut mare?

Dincolo de frumosul concurs pe care il organizez acum, chiar mi-ar placea sa stiu ce ai invatat tu. In mod organizat. Si la ce te-a ajutat. Sau poate cunosti pe cineva care si-a schimbat rostul in viata invatand ceva nou. Poate stii o poveste frumoasa.

cogito smartwatch

Spune-mi pe scurt in comentarii si poti castiga un smartwatch Cogito Classic Black. Eu il port deja de aproape jumatate de an. Se conecteaza la smartphone si preia tot felul de notificari (SMS, apeluri, retele sociale etc). Pe 22 septembrie, trag la sorti castigatorul.

Castiga si cu experientele tale “smart”!

Concursul pe blogul meu este prilejuit de campania “Experiente Smart”, organizata pe site-ul “Viata fara Cash” de catre Raiffeisen Bank Romania. Pentru a incuraja folosirea mijloacelor de plata “Smart” (online banking, mobile banking, plata cu cardul etc), a lansat un amplu program in luna aprilie care va dura pana in luna decembrie a acestui an. In cadrul acestuia, Raiffeisen ofera multe premii atat clientilor bancii, cat si celor care nu sunt inca clienti, dar care impartasesc pasiunea pentru experiente frumoase in mai multe domenii (cultura, timp liber, sport, calatorii etc.)

missan juke

De exemplu, clientii bancii care tranzactioneaza pana la finalul anului de cel putin cinci ori prin metodele de plata Smart Banking pot intra in tragerea la sorti pentru un Nissan Juke.

Toate celelalte detalii despre concursurile “Viata fara Cash” sunt disponibile aici.

Mai mult, pe pagina de Facebook “Viata fara Cash”, prin aplicatia “Colectia de experiente”, utilizatorii isi pot inscrie experientele personale si pot vota alte istorisiri, pentru ca la final de luna sa aiba sansa de a castiga o tableta Samsung Galaxy Tab.

UPDATE: Concursul s-a incheiat. Castigatorul va fi anuntat pe 22 septembrie.

UPDATE 2: Castigatorul a fost anuntat aici.

***

Blogul Manafu.ro participa in campania de promovarea “Experiente Smart”, initiata de Raiffeisen Bank Romania.

129 comentarii

  1. VOIN ALEXANDRU - RAZVAN says:

    Sunt invatat de mic cu tehnologia si acum vreau sa am gadgeturi, sa fiu la curent cu tot ce apare nou pe piata.

  2. Petre Marin says:

    Am învăţat să conduc foarte bine în off-road, folosind o maşină 4×4, am ales să merg pe drumul ce duce către Cabana Susai din Predeal, pe o vreme ploioasă şi cu mult noroi pe drum, reuşind să transform acest drum într-o experienţă fun, mai ales că nu au existat probleme pe parcurs.

  3. P.Robert says:

    Am invatat ca daca vrei sa reusesti in orice iti propui trebuie in primul rand sa ai ambitie si sa iti doresti sa faci acel lucru, avand incredere in tine.

  4. andreea says:

    Eu am invatat sa folosesc Google Adwords si am primit si o certificare pentru asta, dar nu mi se pare atat de wow. In schimb, cunosc pe cineva care s-a apucat relativ recent sa invete ceasornicarie. Si se pare ca ii place.

    La nunta lui, socrii si parintii au primit ceasuri functionale din discuri vinyl cu poza mirilor imprimata pe ele. Pentru jumatate din invitati s-a lasat cu lacrimi de emotie 🙂

  5. vlasceanu violeta says:

    Eu am invatat sa am incredere in fortele proprii , sa depun toate eforturile pentru a ajunge unde vreau , am invatat mai presus de toate sa-mi iubesc aproapele si sa-l accept asa cum e

  6. stoica cristian says:

    Am terminat facultatea de stiine politice dupa care am plecat in unde am lucrat in domenul ospitalier la cel mai inalt nivel timp de 2 ani, urmatorii doi am lucrat ca Chef de rang pe vas de croaziera iar acum sunt asociat la o firma cu profil media. 🙂 In viata te poti adapta oriunde un conditia sa vrei.

  7. Gavrila Alexandra Nicoleta says:

    Cand ma gandesc la tematica propusa de tine, imi vine in minte doar un singur nume: Bogdan M., un coleg de facultate [nu ca eu n-as fi invatat nimic in cei 26 de ani pe care-i am, dar este irelevant in comparatie cu ce-a experimentat el]. A infiintat un proiect care face parte dintr-o asociatie culturala, locul in care oricine poate invata pe oricine orice. 🙂 L-am auzit spunand ca in acel loc a invatat foarte multe lucruri [despre el si nu numai], s-a dezvoltat ca persoana, chiar a fost cu autostopul prin Spania, ca un mic experiment … Eu am ramas muta si uimita, in acelasi timp, cand am citit peripetiile prin care au trecut, el si prietenii cu care a fost. 😀 Recunosc ca inca n-am ajuns la niciun seminar din cadrul acelui proiect [desi am vrut de foarte multe ori sa merg] si regret. Dar ma gandesc, ca pe viitor, sa iau parte la macar un singur seminar. Acest proiect poarta numele de Incubator107. You should check out. 😀

  8. Adrian says:

    Am invatat sa am grija de suflet.

  9. Mihai Voinea says:

    Primul lucru pe care l-as mentiona la intrebarea pusa de tine ar fi simplu, medicina. Insa chiar daca o invat de placere, altul a fost lucrul care mi-a “rasturnat” viata.

    Am invatat sa alerg la 21. Am alergat primul semimaraton (21km), apoi un maraton, iar acum ma pregatesc pentru un ultra-maraton pe Transfagarasan. In cadrul proiectului Transmaraton.

    E uimitor faptul ca suntem facuti pentru a alerga si nimeni nu stie asta. Stramosii nostri alergau 50-100 km pentru a prinde o gazela ca sa aiba ce sa manance, iar noi nu mai stim sa mergem pe jos pana la magazinul de la colt.

    Da, cred ca asta e cea mai superba experienta pe care am “invatat-o” cand m-am facut mare. Pentru ca si ea, la randul ei, m-a invatat disciplina, perseverenta, m-a invatat ca succesul e “palpabil” si daca lucrez atent, concentrat, si am rabdare, imi voi atinge obiectivul, oricare ar fi acela.

    Sambata, 20 septembrie, alerg primul meu ultra-maraton. La anul vreau sa “invat” sa alerg 100km fara oprire. Cred ca va fi life-changing.

    Am invatat sa alerg.

  10. Pop Adrian says:

    Am invatat sa fac programare web si m-a ajutat enorm deoarece acum profesez ca si programator. Totul a inceput de la o joaca prin liceu in momentul in care am inceput sa stau mult pe net si am zis ca de ce nu as putea sa fac si eu asa ceva? Si incet incet am inceput sa fac mici aplicatii web reusind in cele din urma sa reusesc sa profesez si sa traiesc din asa ceva.

  11. Alexandra says:

    Am invatat ca e greu sa fiu mare

  12. Marius M says:

    Cand am crescut mare am invatat ca nu poti sa te angajezi oriunde, oricand si ca nu iti trebuie bani mai mult decat pentru a supravietui.

  13. Iordan Sorin says:

    Am invatat sa privesc in sus si sa multumesc

  14. Bogdan says:

    Am invatat sa fii mai bun si sa ii fac si pe altii sa fie mai buni, sa aiba mai multa incredere in ei si sa isi urmeze visurile. Restul vine de la sine!

  15. Cosmin B says:

    Am terminat facultatea de marketing, iar apoi m-am apucat sa invat singur informatica. Acuma lucrez in acest domeniu.

  16. Tudorache Bogdan says:

    Inca din liceu am inceput sa investesc in tehnologie de ultima ora.singurul gadget care imi lipseste este un ceas smart de genul acesta.chiar daca multa lume spune ca tehnologia ne conduce spre a fi mai ‘inapoiati’ din punct de vedere mintal,eu consider ca tehnologia ne imbunatateste viata si ne-o usureaza in acelasi timp. Acum sa raspund si la intrebare : am invatat ca oamenii tind sa fie inselatori si majoritatea cauta sa aiba profit garantat pe termen scurt,fara sa le pese de cei din jurul lor sau de impactul pe termen lung.Afirm cest lucru, dupa o experienta in banking de peste 3 ani si in vanzari (materiale de constructii) tot de aproximativ 3 ani.De ce lumea nu se gandeste la impactul unui proiect pe termen lung,nu o sa inteleg niciodata..pana la urma nu traim ca sa facem bani si nici sa ii inselam pe cei din jurul noatru (femei de serviciu,receptioneri,agenti call center,PRIETENI,FAMILIE…) . O zi buna va doresc !

  17. Eric Victor says:

    Pana in momentul actual am invatat ca oamenii sunt rai, parsivi si egoisti. Fiecare dintre noi avem o urma de egoismul in fiecare actiune pe care o facem si urmeaza sa o avem. Nici unul dintre noi nu este pur si simplu bun fara a avea anumite asteptari in spate. Am invatat acest lucru la doar 22 de ani din cauza oamenilor pe care i-am intalnit si au reusit sa schimbe ceva din mine.
    Viata profesionala, in momentul actual, este o lupta pentru mine deoarece doresc sa invat cat mai multe lucruri. Ceea ce imi doresc sa invat in momentul actual este limba italiana si cultura chineza. Pentru limba italiana, mi-am procurat carti ce ma ajuta sa imi dezvolt aptitudinile. Limba italiana m-a atras mereu numai ca nu am facut nici un pas pentru a o invata.
    Nu pot spune ca sunt bun, dar nu sunt nici in categoria oamenilor care nu le pasa de cultura lor. Astfel, eu voi fi anul doi la masterul de Relatii Internationale si Diplomatie din cadrul Facultatii de Istorie, iar pana sa ajung aici am fost la diverse conferinte si proiecte care au jucat un rol important in interactionarea mea cu oamenii si descoperirea unor noi mentalitati care au pus un nou punct de vedere si un semn de intrebare. Lucrarea de licenta am luat-o cu 9,06, iar lucrarea de dizertatie sper sa o iau cu nota maxima deoarece ma gandesc la o lucrare cu tema: rusii dincolo de tara “mama” si legaturile actuale ale acestora cu Rusia. Cultura rusa si cunoasterea limbii ruse este in mare cautare in Romania si eu incerc sa ma apropii de aceasta.
    Doresc sa ma afirm in viata asta scurta si lucrez cat pot pentru a ma perfectiona cat mai bine. Din ce v-am spus..sunt doar cateva planuri si vreau sa le ating cu orice scop.
    Viata e o lupta pe care o castigi daca ai cunostintele necesare.

  18. popescu says:

    Am invatat cum sa port un ceas.Nu prea imi permite buzunarul sa am propria mea colectie, dar sunt ceasuri care indica un anumit statut .

  19. popescu says:

    Am invatat sa spun te iubesc!

  20. PicincuHobjila Viorica says:

    Mica fiind, credeam ca, daca iti propui ceva, reusesti sigur…crescand, am inteles ca nu este asa; am invatat sa fiu “cu picioarele pe pamant” 🙂

  21. Lucia Daniela says:

    Am invatat sa inot. Stiu ca pare simplu dar cand inveti la 30 de ani si ai teama de apa..e greu!

  22. Dan says:

    Am invatat sa traiesc! Mi-a luat ceva timp, 40 de ani dar niciodata nu e prea tarziu…

  23. Cir Alina Gabriela says:

    Ce am invatat cand am devenit mare … am invatat ca atunci cand esti mic esti prea prea inocent, iar inocenta iti va disparea cu fiecare an ce trece , si i viata te va modela precum au facut o parintii tai .

  24. Viata m-a invatat foarte multe lucruri. Am invatat ca daca vrei sa reusesti in viata itrebuie sa lupti si sa iti doresti sa ti se indeplineasca toate dorintele.
    Gadgeturile m-au usurat munca la birou si m-au invatat sa pretuiesc timpul liber alaturi de cei dragi.

  25. dragomir daniel says:

    Pentru ca nu aveam studiile finalizate, la inceput nu mi-am gasit de munca decat pe santier in constructii. Intre timp, am invatat foarte multe in domeniul electricii auto de la unchiul meu si am hotarat sa fac si un curs. Mi-am luat diploma de electrician-electronist auto si acum lucrez intr-o fabrica unde imi e mult mai bine si imi continui si studiile la FF.

  26. Csongi says:

    Am invatat, daca vrei sa reusesti ceva, nu trebuie sa renunti chiar daca nu reusesti din prima incercare.

  27. Popescu Iulian says:

    Am avut si noi parte de o intamplare nasoala in aeroportul din Baneasa acum 3 ani cand au venit din Spania cumnatii mei. Au stat 2 saptamani in tara si cand au plecat i-am dus la aeroport si stateam afara la tigare, eram atenti unul la altul cand vorbeam si am lasat bagajele nesupravegheate! La un momentdat ne-am dat seama ca unul din bagaje lipseste, nu stiam unde este si i-am intrebat pe cei din jur daca cineva a fugit cu o geanta de langa noi, pana la urma ne-am dat seama ca a fost furat sau doar incurcat de un taximetrist care oprise in fata aeroportului sa i-a pe cineva si cand a luat bagajele a luat si unul din ale noastre! DIN ASTA AM INVATAT CA ORIUNDE PLECI NU LASA BAGAJELE NESUPRAVEGHEATE!

  28. Sachelia Elena says:

    Ca sa nu devin un “balast” nedorit la firma la care lucrez de ani de zile, desi am studii economice, acum cativa ani, cand criza incepuse sa-si arate coltii, am fost nevoita sa fac niste cursuri de contabilitate si management. La final, pe langa faptul ca am supravietuit in firma, partea si mai buna e ca am fost chiar si avansata. Vorba aceea: “tot raul spre bine” 🙂

  29. madalina dragomir says:

    Nu mi-a placut niciodata scoala; m-am inscris la facultate ca sa fiu in randul lumii si n-am apucat sa o termini. Un lucru l-am facut si eu cu placere in viata asta si ala a fost sa invat limba engleza. Desi nu am avut vreun atestat, am reusit sa conving un angajator “promitator” ca stiu foarte bine aceasta limba si acum am un job stabil si castig mai bine decat multi din fostii mei colegi cu diplome.