MANAFU*

Abonamente Evensys

Cele mai bune piese muzicale din 2014

Aş putea trăi fără Internet. Aş putea trăi fără filme. Nu cred că aş putea trăi fără muzică. Îmi spun asta de multe ori. Mai ales când uit de mine cu orele, trecând prin tot felul de muzici noi. Am ascultat mereu “de toate”, de la Sandra la Sepultura, de la Mozart la Morbid Angel. Cu timpul şi cu vârstă, am mai lăsat în urmă unele genuri, dar din când în când le mai activez pe YouTube.

De la începutul anului, am luat pe rând mai toate topurile mondiale pentru 2014, selecţii de pe Shazam şi de pe site-uri de streaming mai puţin cunoscute. Am vrut să văd dacă mi-a scăpat ceva din anul tocmai încheiat. Am ales din (mai) tot ce s-a lansat 100 de piese muzicale care cred eu au marcat anul 2014. Sunt câteva melodii pe care le-am lăsat intenţionat pe afară, sunt câţiva artişti care au avut mai multe piese bune. Eu am ales ce am apreciat mai mult.

Anul 2014 a fost anul Ed Sheeran, care ne-a dat cel mai bun album (după părerea mea), al revenirilor unor nume vechi, cum spuneam într-un post anterior, al rap-ului, al hit-urilor frivole şi al muzicii electronice. Mai mult ca oricând, am văzut în topuri nume foarte noi, din genuri aparte sau experimentale. Cu toate acestea, cred că 2014 a avut muzică mai slabă decât 2013. Comparaţi, dacă va pasionează, lista de acum cu Best Of-ul de anul trecut.

3 comentarii

  1. tony says:

    Nu ma asteptam la pasiunea asta. In nici un caz un top 100 cu piese curente. Felicitari!

  2. doru says:

    Intr-adevar anul 2014 a fost anul Ed Sheeran. A lansat multe piese foarte faine. Nu cred ca a mai fost vreun alt artist care sa se poate compara cu el.

  3. […] mai bune piese comerciale: 2014, […]

Comentează