MANAFU*

Abonamente Evensys

YouTube va introduce abonamentul platit pentru continut fara reclame

youtube

O dorință mai veche e pe cale să îmi fie îndeplinită. YouTube va lansa – la o dată neanunțată încă – abonamentele pentru vizionarea clipurilor fără reclamă. Decizia a fost influențată în mare parte de utilizatorii rețelei, care doresc mai multe opțiuni. Ea vine la pachet cu o schimbare majoră pentru felul în care creatorii de conținut vor câștiga bani de acum înainte. Se va păstra – se pare – modelul 55% creatorul, 45% YouTube, însă supus unui algoritm anume. SocialTimes dezbate noutatea aici.

Conform The Verge, abonamentul lunar ar urma să coste 10$, cam mult – dacă mă întrebați pe mine – în comparație cu ofertele serviciilor de streaming audio. De exemplu, un abonament Zonga costă 3 euro pe lună. Rămâne de văzut ce va oferi YouTube în cadrul abonamentului.

Sursa foto: © Pressureua | Dreamstime.com

5 comentarii

  1. gaben says:

    nu o sa fie in nici un caz 10 dolari. pentru ca nu ai continut care sa sustina o asemenea suma… o sa fie 1-2 dolari, si dupa cum vorbeste lumea utilizatorul va putea stabili suma de plata pentru abonament. testele care s-au facut in state s-au facut pentru 0,99 de dolari lunar.
    suma care eu consider ca ar fi reonabila si pentru romania
    dar daca ar fi sa luam in calcul faptul ca YT Romania nu a avut nici macar o secunda habar ce doresc utiliatorii si fiecare actiune a lor a fost doar un argument ca sa cheltuiasca niste bani din bugetul de marketing, e posibil sa avem si sume total nepotrivite cu situatia din piata. sau net cum ar veni…
    asteptam 15 iunie…

  2. cremardia says:

    Nu as plati pentru Youtube, mai ales decand a fost cumparat de cei de la Google. Si doar pentru atat si tot nu as plati. Dar asta este altceva.
    Oricum cand mi-a placut ceva foarte mult pe Youtube, in special concerte, de fiecare data le-am vizionat fara reclame si fara sa platesc macar un cent.
    Hristos a inviat! Fiindca tot este a doua zi de Paste 😀

  3. Kathy says:

    Am un Ad blocker. De ce as plati pentru ceva ce pot bloca simplu cu un plugin pe Chrome? Si pe mobil din ce am observat nu apar asa des reclamele vietii. si nu ma deranjeaza alea 3 secunde pana dau skip.

  4. Cosmin says:

    Nu aş plăti pentru YouTube.
    Nu susțin astfel de idei. Odată ce te dai “gratuit”, așa să rămâi.

    Sunt de acord cu reclamele, deși folosesc adblock.

  5. […] serviciu încă din aprilie, când am scris despre posibilitatea introducerii acestui abonament premium și am făcut un sondaj pe blog, din […]

Comentează